Delen vinden we super lief

stichting babyspullenEr zijn van die personen die je weten te inspireren en die je vol waardering blijft volgen. Marjolijn van Stichting Babyspullen is zo’n vrouw! Door wie ze is, wat ze doet en wat ze bereikt voor moeders en hun pasgeboren kindje die in financieel zwaar zitten.

Ze maakt het verschil door een duidelijk doel voor ogen te houden. Zij staat samen sterk met haar team van vrijwilligers en geeft steeds meer kinderen in Nederland een goede start in het leven. Wij spraken met haar en konden haar alles vragen… Lees je mee…?

“Wat heeft je gedreven om Stichting Babyspullen te beginnen?”

Zelf werd ik jong moeder, ik was 20 toen ik zwanger werd. Ik was toen nog aan het studeren en woonde samen met mijn vriend Gyula. We woonden in een enorm kleine studentenkamer. gelukkig kregen wij veel hulp van familie en vrienden bij het samenstellen van onze babyuitzet. Voor we het wisten was onze uitzet compleet. Omdat ons leven toch al ‘op zijn kop’ stond, hebben wij bewust snel voor een tweede kindje gekozen. Onze jongens schelen maar 15 maanden. Tijdens mijn zwangerschappen was ik mij heel erg bewust van hoe moeilijk het zou zijn om de uitzet te verzamelen als je niet over de benodigde middelen maar ook niet het netwerk beschikt.

Het geboren idee

Na de geboorte van ons tweede kindje hadden we veel spullen (ruim 20 vuilniszakken vol) over. Daar wilde ik graag iets goeds mee doen, maar ik kon geen initiatief vinden dat hierbij aansloot. Samen met Gyula hebben wij het erover gehad en toen hebben we besloten om zelf een stichting op te richten: het idee voor Stichting Babyspullen was geboren. Later op 12 maart 2012 is de organisatie is officieel opgericht samen met onze vriendin Leonel.stichting babyspullen

“Hoe combineer je je werk met een druk gezin?”

Soms is het best pittig om alle ballen hoog te houden. Inmiddels bestaat ons gezin uit 3 kindjes: Gryko (9), Milan (8) en Sophie (2). Onze jongste dame houdt ons regelmatig wakker. Haar broers zitten op karate waar we twee keer in de week te vinden zijn. Ik werk 32 uur en mijn man ook, wij zijn allebei een dag vrij en ben ook op vrijdagmiddag vrij. Het huishouden is teamwork, want in mijn eentje zou ik dat nooit kunnen bolwerken. Via de Stichting Babyspullen maak ik vaak nog veel extra uren, dit doe ik vaak in de avonden en in het weekend.

Lastig

Extra momenten zijn bijvoorbeeld inloopdagen/vergaderingen/afspraken en evenementen voor Stichting Babyspullen. Eerder probeerde ik nog wel tijdens Sophie haar slaapjes wat werk te verrichten, maar dat wordt steeds lastiger.

Regelmatig komen onze vrienden ‘s avonds bij ons zodat we ook nog tegelijkertijd ‘sociaal’ kunnen zijn 😉. Dat valt namelijk niet altijd mee omdat we gesplitst op pad moeten. Wij vragen liever niet te vaak oppas omdat wij overdag ook al gebruik maken van opvang via onze gastouder. Toch gaan we af en toe samen de deur uit (met ons eigen jubilea en bruiloften/feesten van anderen).

“Wat is je wens voor over 5 jaar?”

Het zou geweldig zijn als Stichting Babyspullen dan algemeen bekend is bij iedereen. Op die manier kunnen wij nog veel meer baby’s aan een goede start helpen. Mijn wens voor over 5 jaar is dat wij dan alle kindjes die onze hulp nodig hebben kunnen ondersteunen met onze babystartpakketten. Het liefst samen met een enthousiaste ambassadeur die ons helpt om nog meer te bereiken. Het zou geweldig zijn als wij dan samenwerken met verschillende bedrijven maar ook met het rijk en gemeenten om dit te realiseren.

“Hoe kunnen wij daar bij helpen”

Iedereen kan ons op verschillende manieren helpen, bijvoorbeeld al heel simpel door ons te volgen op social media ( facebook /insta/ linkedin) zodat wij nog meer mensen kunnen bereiken. Je kunt ons helpen als vrijwilliger, door babyspullen te doneren of geld te schenken als donateur. Ook is het mogelijk om samen met een team bij ons te komen sorteren, wij hebben altijd behoefte aan extra handen. Je bent van harte welkom bij ons in Heerhugowaard, ook zouden we graag op nog meer locaties in het land voorsorteercentra openen. Zodat het

Videoimpressie

Marjolijn is een vrouw naar mijn hart. Ze weet de vele vrijwilligers te inspireren en helpt gezinnen daar waar het zo hard nodig is. Onderstaande animatiefilm geeft je een leuk beeld van wat ze allemaal doen.

stichting babyspullen

Wat doen ze precies?

Wist je dat 1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede.(In grote steden 1 op de 4 ) Stichting babyspullen vindt dat elk kind recht heeft op een goede start! En daar zijn we het helemaal mee eens. Landelijk zamelen ze gebruikte en nieuwe babyspullen in en daar worden babystartpakketten van gemaakt. Deze pakketten worden via diverse instanties gratis verspreid aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben.

Basisbehoefte

Hierdoor kunnen ouders in de basisbehoeften van hun kindje voorzien. Landelijk werkt de stichting met organisaties, zoals Voedselbanken, jeugdzorg, kraamorganisaties, verloskundigen en het Leger des Heils. In 2017 hebben ze via meer dan 800 instanties door het hele land 3.973 babystartpakketten verstrekt. Dit jaar verwachten ze er zelfs meer dan 4.000 te verstrekken. Je begrijpt dat ze enorm veel hulp nodig hebben.

makkelijker is om de aangeleverde spullen te verwerken tot babystartpakketten.stichting babyspullen

Uiteraard zijn wij blij met donaties van babyspullen! Wist je al dat wij een webshop hebben? Hier kun je schaarse items doneren, waardoor wij geen items hoeven aan te schaffen die wij tekortkomen. Aldus Marjolijn van Stichting Babyspullen. Een gedreven vrouw die met ziel en zaligheid over haar stichting vertelt. Namens alle lezers bedankt voor je verhaal!

Lees ook: Stichting Babyspullen Redder in Nood

Help Helpen daar waar je kunt

Ook wij proberen Marjolijn te helpen daar waar we kunnen. Elk kind heeft recht op een goede start! Ik probeer ze op alle manieren te helpen, daar waar ik kan. De kledingkasten van de kindjes worden regelmatig uitgezocht en de kleertjes gaan naar het goede doel. Ook heb ik kleertjes gesorteerd met andere vrijwilligers. Daarnaast heb ik samen met Lionsleden van Lionsclub Amsterdam ’t IJ een grote benefiet pubquiz georganiseerd in de Melkweg. Het is een stichting dat het zo verdiend om ondersteund te worden.

Ben je geïnspireerd geraakt door het verhaal van Marjolijn? Ook jij kunt eenvoudig helpen. Donaties, maar ook door babyspullen te schenken: kruiken, hydrofiele luiers, beddengoed, kleding t/m maat 92, etc. Op de website zijn alle inzamelpunten terug te vinden. Hier vind je ook een uitgebreid overzicht van spullen die in de pakketten worden gestopt.

Wil je meer weten en wil je ze graag helpen? Kijk dan snel op hun website of contacteer ze via hun social media kanalen. Ook via info@stichtingbabyspullen.nl heb je in no-time antwoord. Zo begon ons contact destijds tig jaar geleden ook 😀

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter   Facebook  Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat!

 

 


Delen vinden we super lief