Delen vinden we super lief

Grote Pubquiz

In mijn vrije tijd zet ik mij heel graag in voor het goede doel. En als we ons inzetten voor “STICHTING UITGESTELDE KINDERFEESTJES” ga ik extra hard rennen. Dit is het goede doel waar de opbrengst van DE GROTE PUBQUIZ dit jaar naar toe gaat. Dit toffe evenement wordt georganiseerd op maandagavond 26 maart in de MELKWEG. Deze Amsterdamse fund-raise belooft weer een groot succes te worden met grootse prijzen, muzikale omlijsting, 70 teams en een te gekke Gastheer. Kom je ook?…

De Grote Pubquiz

WeServe

Een kindje hoort zijn verjaardagsfeestje te vieren. Dat is ook de reden dat wij met leden van “Lionsclub Amsterdam ‘t IJ op maandagavond 26 maart “De Grote Pubquiz” organiseren. Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes is een prachtig initiatief dat zich hier voor inzet, al zouden we zo graag willen dat het niet nodig zou zijn! Door het organiseren van een te gekke benefiet Pubquiz ondersteunen wij dit mooie goede doel, kom je ook?

“Kinderen moeten niet afhankelijk zijn van liefdadigheid. Ze moeten gelijke kansen krijgen, of je nou rijke of arme ouders hebt.” Een citaat van SP-Kamerlid Peter Kwint in de media deze week over de impact van armoede in Nederland op kinderen. (Parool.nl, Hanneke Keultjes, 28 -2-2018)

LittekensDe grote Pubquiz

De impact van armoede op kinderen is intens. Langdurig leven in armoede moet echt zoveel mogelijk worden voorkomen. Sociale uitsluiting, onzekerheid, het niet mee kunnen doen, niet gehoord worden. Langdurige armoede geeft onzichtbare littekens bij een kindje. Ik sta er te weinig bij stil, maar zie het door mijn vrijwilligerswerk veel om mij heen. De persoonlijke en psychische ontwikkeling van een kind krijgt een knauw waardoor de kans op achterstand en ongelijkheid sterk wordt vergroot. Het idee dat ik mijn kinderen hun verjaardagsfeestje zou ontnemen maakt me verdrietig. Dit zou geen enkel kind mee mogen maken.

VerdrietigGrote Pubquiz

Het is zo verdrietig als kinderen worden uitgesloten van een kerstviering of een schoolreisje omdat ouders de vrijwillige ouderlijke bijdrage niet kunnen betalen. Mijn hart breekt als ik hier bij stil sta. En wist je dat in Nederland meer dan 300.000 kinderen niet eens naar hun verjaardagperiode kunnen uitkijken?  Zij kunnen niet jarig zijn… .. geen slingers, geen taart, geen cadeaus en al helemaal geen eigen kinderfeestje. Op hun verjaardag horen kindjes te stralen, maar dat geldt niet voor deze groep!

Buikpijn

Sterker nog, ze blijven uit schaamte eerder thuis van school als ze jarig zijn. Ze krijgen buikpijn en stress in de periode daarvoor. Alleen in Amsterdam betreft het al meer dan 2 kinderen per basisschoolklas die niet jarig kunnen zijn op school!

De grote Pubquiz Ik zie het in de klas van mijn zoontje waardoor ik zelf voorzichtig ben met grootse traktaties en kinderfeestjes waarbij we uitpakken. Het liefste zou ik de hele klas uitnodigen om niemand buiten te sluiten. Dit geeft ook geen goed signaal, maar soms is het zo oneerlijk. Ieder kindje hoort zijn verjaardag te vieren en blij te zijn op deze fantastische dag. Stichting uitgestelde kinderfeestjes schiet hierbij in de bres.

Uitgestelde Kinderfeestjes

Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes pakt dit aan!

“Wij vinden dat elk kind zijn of haar verjaardag moet kunnen vieren met vriendjes en vriendinnetjes uit de klas, ongeacht de financiële situatie waar het in opgroeit.” Aldus Mieke Deiters, een van de oprichtsters

Daarom faciliteert en organiseert de Stichting, samen met ouders en hulpverlening, feestjes voor kinderen die zonder tussenkomst geen kinderfeestje kunnen vieren. Er is volop keuze; prinsessenfeestjes, creatieve feestjes, sportfeestjes, natuurfeestjes of een stoer voetbalfeestje; altijd op maat samengesteld en buiten de deur. Door dit te faciliteren kunnen ook de kinderen die het al lastig genoeg hebben meedoen.

“Mieke: “Wij vinden dat ieder kind een onbezorgde jeugd verdient en als wij het verschil kunnen maken door kinderen een prachtige jeugdherinnering mee te geven dan is dat fantastisch!”

Grote PubquizFund-raising: De Grote Pubquiz

In Amsterdam ondersteunt service-organisatie ‘Lionsclub Amsterdam ’t IJ’ de stichting. De leden van deze Lionsclub zetten zich vrijwillig in voor initiatieven voor een beter Amsterdam. De 3e editie van de Grote Pubquiz wordt in de Melkweg gehouden op MAANDAGAVOND 26 MAART. Het wordt een groots feest! Een avond vol live-entertainment, spannende vragen met quizmaster Koos van Dijk (dé ex-manager van Herman Brood) En wat dacht je van de te-gave prijzen die te winnen zijn, waaronder een teamclinic helicoptervliegen bij Helicentre. Meer info vind je op de website De grote Pubquiz.

De Grote Pubquiz

Feest

De opbrengst van deze grote Pubquiz editie komt ten goede aan de mooiste PRINSESSEN- OF VOETBALFEESTJES, BALONNEN EN TAART. Het is zo hard nodig, want dit mama-hart kan het niet verdragen dat kinderen gewoonweg hun feestje niet met vriendjes kunnen vieren. Want jarig zijn en je verjaardag vieren hoort bij elk kind! Kleine Olivier wordt 5 dit weekend waardoor ik er extra op hamer. Hij telt de dagen en is in de weer met wat hij wil trakteren. Hij stuitert nu al van blijdschap. Ik kan er echt verdrietig van worden bij de wetenschap dat kindjes buikpijn krijgen omdat ze jarig zijn.

Tafel reserveren, of meehelpen?Frozen themeparty birthday Frozen themeparty birthday

Meedoen is belangrijker dan weten! Het belooft een te gek, gaaf & muzikale avond te worden, waarbij je ook nog eens een heel fijn doel bij steunt! Meer info & Kaarten zijn verkrijgbaar via degrotepubquiz.amsterdam. Houdt vooral mijn facebookpagina in de gaten! Ik koop namelijk zelf een tafel en geef deze weg aan diegene die me helpen deze Pubquiz naamsbekendheid te geven.

Alle organisatoren doen alles op vrijwillige basis waarbij er geen grote marketingmachine en grote budgetten achter zitten. We willen immers dat de opbrengst zoveel mogelijk naar de stichting verlate kinderfeestjes gaat!   Tips, tricks, of suggesties laat het me weten! Iedere vorm van hulp is welkom! Ook zijn we op zoek naar juryleden, dus aarzel niet om me een berichtje te sturen naar info@olivette.nl voor meer informatie!

Handig om te weten

De Grote Pubquiz is een initiatief van Lionsclub Amsterdam ’t IJ om Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes te steunen. Vorig jaar schreef ik er deze blog over: De grootste Benefiet-Pubquiz van Amsterdam, kom jij ook?

In mijn vrije tijd ben ik actief als lid bij Lionsclub A’dam’t IJ. Voor deze grote, jaarlijkse actie geef ik heel graag exposure op mijn persoonlijk mama & lifestyle blog. Wil je meedoen, sponsoren of een prijs ter beschikking stellen? Zowel Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes als Lionsclub Amsterdam staan open voor het bespreken van promotionele samenwerkingen ten dienste van een succesvolle De Grote Pubquiz.

Liefs Olivette

Frozen themeparty birthday

 


Delen vinden we super lief