Delen vinden we super lief

Babytjes zuigen aan de borst, duim, de hoek van een dekentje, of sabbelen op je vinger. De zuigbehoefte is één van de sterkste instincten waarmee een baby ter wereld komt. Wanneer ze aan iets zuigen, kalmeert je baby, vallen ze in slaap en voelen ze zich gelukkig en veilig.

fopspeen, speentje, zuigspeen

Tijdens de eerste 2-3 maanden eet en slaapt je baby meestal en wordt het zuiginstinct meestal voldoende bevredigd door borstvoeding te geven. Bij flessenvoeding kozen wij daarom na drie maanden voor de beste babyfles met een soft coating waardoor m’n kiddo’s een goede grip hadden, net als aan de borst.

Oudere kinderen, die langere pauzes hebben tussen de voedingen en langer wakker zijn, hebben soms ook een fopspeen nodig. Ouders besluiten vooral om met een ​​fopspeen te starten als het zuiginstinct niet volledig bevredigt wordt met voeding. Dat kan ook al zo zijn bij baby’s, vooral tijdens hun eerste drie maanden. Voordat je er aan begint zijn er wel belangrijke punten om na te gaan; controleer de maat, het materiaal en de vorm van de speen voordat je een fopspeen kiest.

De grootte van de fopspeen

Het is belangrijk om op de leeftijd en maat te letten bij aanschaf. Het gebruik van een te kleine fopspeen kan namelijk bijt problemen veroorzaken, omdat je baby moeite heeft om de fopspeen in zijn mond te houden. Er zijn verschillende fopspeen leeftijd systemen dat per merk verschilt. Het ene merk heeft 2 maten, het andere groeit mee met het gezicht van je kindje en biedt 5 maten.

fopspeen, fopspenen, maten, de beste fopspeen

Kinderen ontwikkelen en groeien in hun eigen tempo. Bij de keuze van een maat kan de leeftijd op de verpakking een indicatie zijn. Je hebt het zelf al wel snel door of ene maat te klein wordt en dat je het beter kunt vervangen voor een groter maatje.

Speen type

Latex spenen, gemaakt van India-rubber (lichtbruin, transparant of licht mat), met een karakteristieke smaak en geur. Deze spenen zijn minder duurzaam. De speen verliest bij gebruik zijn elasticiteit, wordt donkerder onder invloed van zonlicht, wordt plakkerig bij langer gebruik en verhoogt heeft een intensief productieproces..

Siliconen spenen zijn gemaakt van vloeibare siliconen (volledig transparant), zonder smaak of geur. Fopspenen met siliconen spenen zijn absoluut duurzamer en resistenter, en ze zijn smaak- en reukloos. Baby’s wennen daardoor gemakkelijker aan een speentje. Ze gaan ook niet achteruit onder invloed van zonlicht.

Het nadeel van siliconen spenen is dat ze iets minder bestand zijn tegen bijten. Als je kindje al tanden heeft ontwikkeld en je wilt een siliconen fopspeen geven, vergeet dan niet om de fopspeen regelmatig te controleren om te zien of er niet door je kindje op is geknaagd. Dit is namelijk heel gevaarlijk! Fopspenen zijn geen bijtspeeltjes ze zijn er voor de zuigbehoefte!

Probeer rond de 18-10 maanden de speen af te leren. Hier zijn leuke, educatieve en originele manieren voor, als het stoppen met foppen boek.! Om je baby comfort en veiligheid te garanderen, vervang je de fopspeen ook ten minste om de 1-2 maanden voor een nieuwe.

NB: Vergeet niet om bij het kopen van een nieuwe fopspeen er een te kopen met dezelfde soort speen als de vorige fopspeen.

Speen vorm

Spenen zijn er in drie verschillende vormen. De orthodontische vorm (Dental) Er is maar één manier om het in de mond van je kind te stoppen door de afgeplatte kant. Het schildje van zo’n speen heeft vaak een speciale profilering onder de neus van het kind. Bij de vlindervormige speen is hier geen sprake van.

fopspeen, speentjes, spenen

Een andere speenvorm is de afgeronde natural vorm. De speen heeft ook de vorm als een kers, die smal is door het schild en geleidelijk breder wordt en naar het andere einde toe rond wordt. Dit soort speentjes kan op elke manier in de mond van je kind worden gestopt.

Het derde type is de symmetrische fopspeen. Dit is een speen die aan beide kanten plat is. Het kan op elke gewenste manier in de mond van de baby worden gestopt (het heeft geen boven- of onderkant). Het schildje heeft een vergelijkbare vorm als de kersvormige spenen.

Schildje

Het schildje is niet alleen praktisch, maar heeft ook een decoratieve functie. Je hebt ze in alle kleuren, vormen en maten. Mega grote, old school modelletjes, of subtiele printjes met verfijnde afwerking. Speentjes hebben oftewel traditionele schilden (met een uitsparing voor de neus van de baby) of schildjes in de vorm van een 8 (met een uitsparing aan beide kanten). Het is vooral belangrijk dat er gaatjes in de speen zitten zodat de speen niet gaat irriteren. Controleer dan ook of het speentjes ventilatiegaten heeft. En vergeet niet om het schild te kiezen op basis van de grootte van de mond van je baby.

Als het schild te klein is, kan de baby het in zijn mond zuigen en bij een te groot speentje wordt ademenen lastiger. Vergeet ook niet dat sommige spenen schilden hebben in de vorm van een ring. Ik raad af om ze te gebruiken, omdat het schild in de meeste gevallen op de neus van de baby drukt.

Glow in the Dark’ speentjes

Glow in the dark speentjes (met fluorescerende onderdelen) zijn ’s nachts ideaal. (eenvoudig te vinden in een donkere kamer). Het wordt meestal duidelijk aangegeven op de verpakking of het slow in the dark speentjes zijn. Het materiaal is volkomen veilig en voldoen aan alle veiligheidsnormen. Het is handig om een fopspeenkoordje aan het handvat te bevestigen, zodat je baby de fopspeen niet op de vloer kan laten vallen.

Het houdt ook de fopspeen schoner want kleintjes laten het nogal eens vallen. Je kunt ook een fopspeen kopen zonder een ring, dat fijn is bij het slapen. Als je baby namelijk zijn gezicht met de handjes vaak afveegt tijdens de slaap, kan het niet per ongeluk het handvat pakken en de fopspeen uit het mondje trekken.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief