Delen vinden we super lief

Dan ineens komen er twee tandjes tevoorschijn! Nou ja, zo vanzelf gaat dat niet. Om de pijn te verzachten wordt er heel wat afgeknauwd. Amelie had haar hele bedje afgekloven. Bij haar kleine zusje is het niet anders. Alles binnen handbereik wordt in haar mond gestopt. Als ze haar bijtjuweel ziet, begint ze uit enthousiasme te trappelen en verschijnt er een brede lach op haar gezicht. Zou het tijd zijn voor haar eerste tandjes?

Wanneer komen de eerste tandjes?

Eloise was een maand of 3 oud en een enorme kwijlerd. Je kon haar de hele dag door blijven verkleden. Ik heb een flinke lading kwijl slabjes in huis gehaald. Dit is vast een voorteken van doorkomende tandjes bedacht ik. De gemiddelde leeftijd waarop het eerste tandje doorkomt is 6 maanden. Maar je hebt uitschieters. Het komt zelfs wel eens voor dat een kindje geboren wordt met een tandje. Ons meisje is ondertussen 8 maanden oud en nog steeds helemaal tandloos. Ze is wel gestopt met kwijlen. 🙂

Tandenpoep en slapeloze nachten

Kwijlen kan inderdaad een teken zijn dat er tandjes doorkomen. Maar er zijn meer signalen. Om de pijn te verzachten is het heel fijn om ergens op te kauwen. Niks is meer veilig in de buurt van de baby. Door de pijn kan de kleine soms minder goed slapen of huilerig zijn. Waar het tandje doorkomt kan het tandvlees rood of juist wit van kleur zijn. En dan bestaat er ook nog zoiets als tandenpoep. Het ruikt een beetje zuur en de baby kan er luieruitslag van krijgen.

Must haves voor nieuwe tandjes

Het is geen feest om tandjes te krijgen. Super handig natuurlijk om te hebben maar de weg naar buiten is pijnlijk voor de kleine. Gelukkig kunnen we een beetje helpen om de pijn te verzachten. Bij Difrax hebben ze niet alleen de beroemde S-flessen maar ook alles voor nieuwe tandjes. De Combi Koel Bijtring is lekker verkoelend en masseert het tandvlees.

bijtjuweel difrax

Een absolute topper bij ons in huis is het bijtjuweel. het werkt eigenlijk hetzelfde als de bijtring. Je legt het in de koelkast waardoor het verkoelt. Het is gemaakt voor kleine handjes. Het verzorgt de mond en draagt bij aan de ontwikkeling van de kaak. Maar het is ook een speeltje op zich. Het rammelt en er hangen allemaal interessante dingetjes aan.

Poetsen, poetsen, poetsen

Als het eerste tandje doorkomt, is het meteen tijd om te poetsen. Nou weet ik uit ervaring dat tandenpoetsen bij baby’tjes met één tand (of een paar) niet echt een makkelijke opgave is. Gelukkig bestaat de vingertop tandenborstel. Lekker zacht voor het kleine babymondje. Je kunt overal goed bij en maakt het tandenpoetsritueel wat speelser. Wel belangrijk want de melktandjes moeten nog wel even mee. Als de meisjestandjes op die van mij lijken wel heel lang want ik was op mijn 18e klaar met wisselen en heb nog steeds een melk kiesje in mijn mond. Familietrekje. 🙂

Baby vingertop tandenborstel

Liefs Aileen,

Olivette is ook actief op TwitterFacebookYoutubeInstagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief