Delen vinden we super lief

appelplukdagen landgoed de olmenhorst Overal in het land worden er appel plukdagen georganiseerd. Elk jaar is dit voor velen een tof familie uitje, ook voor ons! De ene keer gaan we naar Boer Erik, of reizen we naar Andijk waar veel lokale appelboeren zitten. Overal in het land zijn er fijne plekken te bezoeken voor een leuke dag uit. Deze keer gingen we naar een bijzondere plek waar je zelf je biologische fruit kunt plukken. Op landgoed de Olmenhorst werd de 25e plukdag feestelijk gevierd waar we uiteraard graag bij zijn!

Dol enthousiast

De kids trokken hun laarsjes aan en hadden er zichtbaar zin in om appels te plukken. De tassen werden om hun schouder geslagen en in snelle pas liepen ze richting de boomgaard. We konden de bandito’s bijna niet bijhouden. Olivier had een flyer in zijn hand met de dieren die hij in de boomgaard kon spotten. Dit nam hij heel serieus en bij elke boom ging hij op speurtocht.

Zelf plukken op landgoed de Olmenhorst

Het feit dat er al 25 jaar zelf appels kunnen worden geplukt, moet natuurlijk groots gevierd worden! Op het landgoed hebben ze daarvoor diverse activiteiten georganiseerd. De Zelfpluk is dan ook veel meer dan alleen het plukken van het fruit. Je kunt er geschminkt worden, in een zweefmolentje draaien (tegen een kleine vergoeding) en ook is er een springkussen.

We trommelden de kids op en trokken de boomgaarden in. We begonnen bij de appels waar de mooiste exemplaren van de bomen werd geplukt. De kinderen waren iets té enthousiast waardoor we met tien kilo huiswaarts gingen. Papa ging wel eerst via de auto om de oogst in te laden. appelplukdagen landgoed de olmenhorst

Peren plukken

Vervolgens gingen we naar de peren waar ook een aantal zakken van werden gevuld. De kinderen hadden er zichtbaar pret in. Ook werd er een appeltje gesnoept tijdens het plukken. Na het vele appels plukken in de boomgaarden zijn we neergestreken op het terras. De kinderen doken de speeltuin in en manlief en ik konden van het fijne nazomerweer genieten al nippend aan een appelsapje.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

De 25ste editie van de Zelfpluk op landgoed de @olmenhorst is dit weekend van start gegaan! landgoedeigenaar Florian de Clercq opende met zijn dochters, Liselotte en Amber al eerder symbolisch de eerste boomgaard waar geplukt kan worden. Vandaag zijn we gaan plukken met onze toffe peertjes & oogappeltjes 🍎🍐! Hebben jullie ook iets tofs gedaan dit weekend? Het was echt prachtig weer ☀️ Ik duik nu even het internet op voor appel-gerechten 🤔 Iets met 10kg… 😅 . . . . . #olmenhorst #appels #appelsplukken #boomgaard #zelfpluk #zelfplukken #peren #adoptieboom #appeltaart #familytime #apple #gezelligheid #organic #apples #pickingapples #lisserbroek #fruit #sunnyday #originalmarket #holland #happy #momlife #conference # olmenhorst #appelpluk #harvest #bio #elstar #healthy #traditie

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Prijzen

De Entree is gratis bij de Olmenhorst. In het weekend hanteren ze bij € 3,- parkeerkosten. De prijs van het fruit is € 2,25 per kilo. Hier krijg je lokaal, biologisch fruit voor en het is leuk om zelf te kunnen plukken. Daarnaast wordt er veel georganiseerd en kunnen de kinderen uitrazen in de speeltuin. Het is best druk, maar dat is ook wel de charme van landgoed de Olmenhorst. Wij vinden het in ieder geval iedere keer weer een belevenis.

Let op: Perenpluk is alleen in het weekend en op = op. Het is handig om zelf je eigen tas(sen) mee te nemen. Er worden geen plastic tassen verkocht omwille van het milieu. Wel kun je er linnen Olmenhorst tassen kopen.

Een video sfeerimpressie

We maakten een kleine impressie video van onze belevenissen om een beeld te geven van Landgoed de Olmenhorst.

Plukdagen informatie de Olmenhorst

De Olmenhorst zelfplukdagen zijn van 15 september t/ m 28 oktober. Tijdens de nazomerdagen echt een aanrader!
• Woensdagmiddag van 13:00 – 17:00 uur
• Zaterdag en zondag de gehele dag van 10:00 – 17:00 uur

  • Herfstvakantie

In de herfstvakantie zijn kan er ook geplukt worden :
Zuid: Van 13 – 21 oktober
dagelijks van 13:00 – 17:00 uur
weekend: zaterdag en zondag van 10:00 – 17:00 uur
Midden en Noord : van 20 t/m 28 oktober en dagelijks van 10:00 – 17:00 uur

Het is echt een aanrader om met je kinderen appels te gaan plukken. Met de kinderen hebben we heel veel pret gehad en het was een tof familie-uitje. Laat je het weten als je geweest bent!? En ook als je toffe appel-recepten hebt liggen. Ik kom momenteel niet verder dan en appeltaart…

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

 


Delen vinden we super lief