maart weekoverzicht

Maart begint leuk met de BHV praktijkdag, proefslapen en heel veel meer in dit weekoverzicht #10

Delen vinden we super lief

weekoverzicht maart“Maart roert zijn staart” Wie kent deze bekende weerspreuk in Nederland nu niet? Eind van deze maand gaan we de lente inluiden en oh boy, wat kijk ik daar naar uit!. Maart is meteorologisch een bijzondere maand.

We hebben gezien dat echt alles mogelijk is in deze week. Van extreme kou tot zomerse temperaturen en van kalm weer tot stormachtig weer. Ik zag de weersvoorspellingen van aankomend weekend, aangezien we een weekend weg zijn voor de verjaardag van Olivier. Het gaat gewoon sneeuwen! Ik blik terug op een fijne week. Energie vol, leuk, verrassend en veel georganiseer! fossil q smartwatch maart

Maandag  5 maart

Mijn Fossil Q smartwatch en ik zijn herenigd. Ik had al verteld dat ik deze smartwatch weer in gebruik mag nemen, Hiphooray! Zou het iets voor jullie zijn is dan ook gelijk mijn vraag. Het is immers wel een gevaarte aan je pols! Ik word er veel op aangesproken aangezien je het nog niet heel veel om je heen ziet. Lees ook: Smartwatch Fossil Q heeft bloedmooie modellen en ik testte ze voor jullie uit

Sticker Bulbby

weekoverzicht maart Bij thuiskomst lag daar de deursticker die ik bij Bulbby.com had besteld. Ook voor kleine Lucas & Yvette komt er snel een gepersonaliseerde deursticker aan. Zie dan hoe tof. Ik ben heel blij met het resultaat en je had het blije koppie moeten zien van Olivier, onze superheld.

Tijdens de negenmaandenbuers zat er een kortingsvoucher in de Ouders van Nu Goodiebag bij het aanvragen van de voordeelpas. Je begrijpt dat ik die heb gebruikt! Ze zijn zo leuk. Diezelfde avond kon ik nog even in de boeken duiken voor de BHV praktijk dag de volgende ochtend.

Dinsdag 6 maart

BHV cursus praktijkdag

weekoverzicht maart

Een dagje zou ik niet op kantoor aanwezig zijn. Vandaag reisde ik naar Amersfoort waar ik in het Mercure hotel een praktijk dag BHV had. Reanimatie, brandoefening, verband. We hebben alles doorgenomen en ik ben met vlag en wimpel geslaagd. De instructeur van onze groep was een ervaren brandweerman en traumadeskundige.

Hij vertelde over zijn ervaringen vanuit de praktijk…. De 3 kindjes die overleden zijn door koolstofmonoxide, de man die levend verbrand was, de twee jonge jongens die door het ijs heen zakten… Ik zal je vertellen dat ik er daardoor extra bij stil stond dat een BHV’er een hele belangrijke rol heeft. Je kunt een verschil maken tussen leven en dood.

LionsvergaderingDe Grote Pubquiz maart weekoverzicht

We waren bijtijds klaar en ik kon huiswaarts met een diploma in the pocket. Die avond kon ik gelijk door naar de lionsmeeting. Een zeer belangrijke bijeenkomst want we besproken o.a de grote pubquiz die we op 26 maart in de melkweg organiseren voor stichting uitgestelde verjaardagsfeestjes. Lees ook: De Grote Pubquiz 2018 IN DE MELKWEG is een feest vóór vele feestjes

 
 

Présent in het mooie Hotel Eden Manor Hotel bij de meeting van Lionsclub Amsterdam ‘t IJ Voorbereidingen in volle gang van de #degrotepubquiz @melkwegamsterdam #lionsclub #lionslid #weserve #lions #lioncubs #leoclub #lionclub #amsterdam #hampshire #WeServe #lionsclubinternational #charity #lions100 #lion #lionseverywhere #lionspirit #lionsinternational #lionsclubsinternational #community #lionfan #business #lionslove #lolas #manor

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Woensdag 7 maartweekoverzicht maart

Die middag had ik eindelijk het gesprek met de juf van Olivier. Ik ben zo’n loedermoeder die gesprekken vergeet of te laat is via de digiduif. Mijn kids gingen mee, het kon niet anders en gingen braaf spelen in de poppenhoek. Nieuwsgierige Olivier had door dat het over hem ging en besloot om naast ons te gaan kleuren, de slimmerd.

Het gaat goed met hem, zo fijn om te horen.. Ik ben benieuwd of er moeders zijn waarbij het niet goed gaat en hoe je daar dan op reageert, of wat je er aan kunt doen. Aarzel niet om je verhaal te doen op info@olivette.nl Ik geef er met plezier kenbaarheid aan op onze blog.

Ducktales, woehoe

De leukste en beroemdste familie van Duckstad waren even van de radar verdwenen, maar zijn weer he-le-maal terug. Om de terugkeer van “De Ducktales” op Disney Channel groots te vieren waren er celebraties aanwezig bij een speciale voorstelling in het Vue te Hilversum. Wat was het leuk en wat waren de kindjes lief! Lees ook: Disney Ducktales zijn terug 

Bubbelsactie 2017

Op woensdagavond dansten leden van mijn Lionsclub Amsterdam ’t IJ mee met de bewoners van Kastanjehof – een klein woonzorgcentrum in de Amsterdamse Oosterparkbuurt  Het Danspaleis was het goede doel van onze #Bubbelsactie in 2017. trots om terug te zien waar we het ook alweer voor deden.

Donderdag 8 maart

Internationale vrouwendag #wegotthis2018

8 maart staat in het teken van de rechten van de vrouw ~ Mijn wieg stond in een land waar vrijheid, de positie van de vrouw en vrijheid van meningsuiting een gemeengoed is. Dat is niet vanzelfsprekend, dat realiseer ik me maar al te goed! 🌍En al helemaal niet in andere landen waar de vrouw absoluut niet meetelt. Ik heb de privilege om eigen keuzes te maken, heb financiële vrijheden en kan gaan en staan waar ik wil! Dit is ook te danken aan mijn ouders die hebben gestimuleerd om te studeren.

Ook hebben ze in mijn hoofd geprent om altijd voor mezelf te kunnen zorgen en van niemand afhankelijk te zijn. weekoverzicht maart Care Nederland geeft extra aandacht aan de internationale vrouwendag! Het is zo immers zo belangrijk!! Internationaal toonden influencers met een #postit op hun hoofd waar zij trots op zijn en showen dit met de hashtag #wegotthis18. Lees ook: Vrouwendag 2018, spreek je uit! #WEGOTTHIS18 Hier ben ik trots op

Zwitserland

Zo ben ik trots op mijn drive om het verschil te willen maken. Die dag stond Basel op de planning en was ik al vroeg op Schiphol om richting Zwitserland te vliegen. Het was een lange, maar succesvolle dag. Tegen bepaalde gespreksonderwerpen zag ik op, maar ik heb het succesvol weten af te ronden. De volgende quote is dan ook wel van toepassing: “Life begins at the end of your comfort zone” Hoe trots kun je op jezelf zijn als iets lukt door je ergens extra voor in te zetten!

Vrijdag 9 maart

Aangezien ik pas midden in de nacht thuis kwam, begon ik die ochtend wat langzamer. Bij aankomst op Schiphol de avond ervoor was er sprake van murphy’s law.  “Mijn telefoon was leeg, treinen lagen eruit, metro’s reden niet  v.a CS Amsterdam, halsoverkop heb ik de tram genomen en ben ik naar huis gelopen met de politie die nauwlettend met me meereed” 

Want wat deed een net geklede vrouw met rugzak om half 1 lopend door deze wijk? Beetje vreemd. weekoverzicht maart Ik had de kindersurprise eieren voor de kindjes als souvenir meegenomen. Yvette was die ochtend wel een vroege vogel en heeft ze stuk voor stuk opgesmikkeld, zoals je hier rechts kunt zien. Ik was boos, maar voor heel kort want had ze veel te veel gemist.

Fridayayayayay

De kinderen hebben we die middag op tijd van de crèche gehaald. Olivier hebben we vrijgehouden van de BSO. Papa & mama gingen die avond namelijk eindelijk op Datenight. We gingen proefslapen en dineren bij Valk Hotel Apeldoorn, de nieuwste telg van het alombekende keten “Van der valk Hotels”.

We hebben de bouw ontwikkelingen vanaf de A50 gevolgd en gingen met plezier spieken hoe het is geworden 🌟 In de video kun je meekijken. En wist je dat een 22-jarige Valk dit hotel runt? Super knap! Lees ook: Valk hotel Apeldoorn, dit is wat wij er van vinden, incl videoimpressie

NLDoet

Deze vrijdag stond ook in teken van NlDoet. hebben jullie hier aan deelgenomen? Deze  keer staken we onze handen uit de mouwen en fristen we de (beesten)boel weer wat op bij de kinderboerderij ! Dat staat weer mooi in de verf! #WeServe

Zaterdag 10 maart

weekoverzicht maart

Die zaterdag zijn we heel relaxed opgestaan voordat we weer naar de kindjes terug gingen. Vandaag was een dag die veel betekenis had omdat we ook stil stonden bij de verjaardag van opa peter. Hij zou vandaag 66 jaar oud zijn geworden.

We gingen los bij kinderboerderij Malkenschoten en sloten de dag af bij het Pannekoekenrestaurant in Apeldoorn. We hielden een stoel vrij voor opa, die daar had moeten zitten… Die avond smolt mijn hart bij het zien van het prachtboeket dat we van vrienden hebben ontvangen. Zo lief dat ze er bij stilstaan dat je een zware dag hebt. #LoveThem Voor kay had ik een wanddecoratie besteld bij Saal-digitaal.nl Ik was zo verlieven op de foto van hem en kleine Lucas dat ik er een galerij schilderij van heb besteld. Een bijmaken had hij wel verdiend na zo’n verdrietige dag.

weekoverzicht maart weekoverzicht maart Zondag 11 maart

Papa ging naar Ajax dus mama had de hele middag om met de kindjes te zijn. Alles werd uit de kast getrokken met een mega bende als resultaat. Knutselen, lego, Duplo, puzzelen…toch zag ik ze zichtbaar met hun ziel onder de arm lopen. Tot de moeder van Zoé belde of Yvette wilde komen spelen. Topplan! Yvette was dolgelukkig. Zelf kreeg ik ietwat lentekriebels en ben gaan poetsen, kasten opruimen en sorteren.

De voorjaarsschoonmaak heeft alvast zijn intrede gedaan in huize olivette. Met Olivier heb ik de keuken overhoop gehaald om cupcakes te bakken. Hij was strontchaggerijnig omdat z’n zusje er niet was. Arm kind…maart En toe was de week alweer voorbij Aankomende week staat in het teken van de huisschilder en natuurlij de verjaardag van Olivier! Ons huis wordt eindelijk gepimpt nadat een sjacheraar ons huis heeft vernagelt grrrr… Staat er bij jullie iets tofs op de planning?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube  Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat!

Lees ook: #1 Weekoverzicht #1 Olivette fris en fruitig het nieuwe jaar tegemoet

#2 Januari Weekoverzicht #2 Een week met avonturen

#3 Blue monday, daar doen we niet aan! Weekoverzicht #3  brengt een vrolijke noot

#4 Ups & Downs. Een week dat voorbij vloog Weekoverzicht #4

#5 Februari, we gaan richting de lente Hooray Weekoverzicht #5

#6 Een week van uitersten: galafeest, girlsnight out, tot aan sneeuw & kinderfeestjes, altijd wat te doen bij Olivette weekoverzicht #6

#7 Een week vol avonturen & belevenissen met Valentijn als hoogtepunt weekoverzicht #7

#8 Negenmaanden beurs, avonturen & een gebroken mama hart Lees je mee? Weekoverzicht #8

#9 Kou, het woord van de week in dit weekoverzicht #9

#10 Maart begint leuk met de BHV praktijkdag, proefslapen en heel veel meer in dit weekoverzicht #10   De Grote Pubquiz


Delen vinden we super lief
Welkom bij familie Olivette, Fun, gekkigheid en niet geheel volgens de regels Dat kenmerkt huize Olivette. We houden met z’n allen vele ballen hoog, maar af en toe valt er eentje. Een happy mama zijn blije kids en de papa in dit verhaal niet te vergeten. We geven jullie met plezier een kijkje in ons leven. Familie Olivette ontdekt, test, ervaart en hoopt met fun te informeren, inspireren en adviseren. Veel lees en kijk plezier.

38 comments

  1. De uitdrukking Maart roert zijn staart schoot mij ook al door mijn hoofd. Maart maakt zijn reputatie inderdaad wel waar. Ik heb echt zin in de lente nu!

  2. Wat een superleuke en drukke week! Ik vind de smartwatch van Fossil trouwens erg mooi, al vraag ik me altijd af of je telefoon erbij pakken niet veel makkelijker/sneller is dan op zo’n klein schermpje te kijken.

  3. I’m not sure why but this web site is loading incredibly slow for me. Is anyone else having this issue or is it a problem on my end? I’ll check back later on and see if the problem still exists.

  4. Leuk om even terug te lezen! Ducktales event was erg leuk! Volgende jaar ben ik er bij hoor, voor de Pubquiz! Zet mij maar vast op de lijst

  5. Wat een leuk overzicht weer! Bij het nieuws over de terugkomst van De Ducktales was ik zelf enthousiast (vroeger vond ik dat geweldig) nu kijk ik dat samen met mijn dochter 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *