Delen vinden we super lief

Het liefst begin je er niet aan, maar soms kun je gewoon niet anders. Met de kids naar de supermarkt. Hoe vroeger boodschappen doen even snel kon en het totaal geen straf was, is het nu soms het grootste obstakel van de dag. Het begint rustig, maar ineens borrelt er een driftbui omhoog. Geschreeuw met een huilbui. Het overkomt iedereen wel eens. Een driftbui of geruzie is natuurlijk niet leuk, maar het kan ook erg gezellig zijn om met de kids boodschappen te doen.

Het klinkt nu misschien nog ongeloofwaardig, maar het kan! Graag deel ik de tips die bij mij goed werken. Hopelijk wordt jullie boodschappenuitje hiermee een feestje!

vrede en harmonie huishoudelijke taken
Samen boodschappen doen in de supermarkt

1. Duidelijk lijstje

Het begint met een goede voorbereiding. Weet wat je wilt en maak hier een lijstje van. Zo ga je gericht op pad en hoeft je in de winkel zelf daar niet over na te denken. Laat ook je kinderen een ‘lijstje’ maken. Geef ze een kladblok en een pen en laat ze wat kliederen. Neem het kladblok (of blaadje) en de pen mee. Kruis ook af en toe wat af op het blaadje van de kids. Zo krijgen ze het gevoel dat ze ook echt mee doen. Tegenwoordig maken veel mensen hun boodschappen lijstje op hun telefoon. Superhandig, maar zorg wel voor een goed hoesje. Als je kind een driftbui krijgt en je telefoon dondert ineens op de grond, kan een smartphonehoesje echt een lifesaver zijn!

Toychamp Amersfoort PAW Patrol schap

2. Geen rommelende maag

Met honger naar de supermark is nooit een goed idee. Voor jezelf niet, maar ook niet voor de kinderen. Zorg dat ze voor vertrek nog een lekker stuk fruit heb gehad. Ik zet de kinderen meestal voor de laptop met een leuk filmpje. Zo kan ik zelf ook wat eten, mijn lijstje afmaken en de spullen allemaal bij elkaar rapen. Bescherm je MacBook wel met een goede MacBook Air 13.3 inch hoes. Het eten kan zo in één grote kliederboel veranderen. Zou zonde zijn als je hele laptop dan onder zit. Wanneer de buikjes gevuld zijn kan de reis naar de supermarkt beginnen!

3. Plaats en tijd

De locatie van de supermarkt kan ook van belang zijn. Denk aan handige parkeerplekken of de afstand naar huis. Maar ook hoe ruim de supermarkt is opgezet. Een kleine winkel met smalle gangen en weinig ruimte kan soms niet handig zijn. Daarnaast is het tijdstip zelf ook erg van belang. Zoals we allemaal weten is zaterdagochtend vaak het drukste moment. Vermijd zulke tijden. Dat maakt veel dingen onnodig lastig. Kies liever een doordeweekse ochtend. Vaak is het dan nog redelijk rustig.

boodschappen, poppiezz negenmaandenbeurs hangmat2go

4. Maak er een spelletje van in de supermarkt

Kinderen houden vaak van spelletjes. Hoe onbenullig het soms ook is. Houd ze bezig in de supermarkt door te vragen ‘’wie ziet er als eerste de bananen?’’ Laat ze vervolgens ook dingen zelf pakken en in het mandje doen. En natuurlijk het afstrepen van het boodschappenlijstje. Door het afstrepen heb je ook direct een duidelijk overzicht voor de kinderen. Zo kunnen de kinderen een beetje zien of ze al bijna klaar zijn.

Als de tips je niet verder helpen, is boodschappen online bestellen ook altijd nog een optie. Geen gedoe met vervoer, driftbuien en inladen. Alles staat direct in je woonkamer en je hoeft de deur niet uit. Wil je graag een momentje voor jezelf? Maak dan van alleen boodschappen doen een echt uitje. Geniet van de rust en neem de tijd in de supermarkt. Zet een lekker muziekje op en dwaal door de gangen van de supermarkt.

Wanneer je grote boodschappen gaat doen, kan een Apple AirPods hoesje goed van pas komen. Het zou zonden zijn als je in alle haast je oortjes ergens los in je tas gooit en ze vervolgens plet met al je boodschappen. Dat maakt het uitje direct een stuk minder leuk. Al met al is boodschappen doen echt een taak die hoe dan ook moet gebeuren, mét of zonder kinderen.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief