Delen vinden we super lief

Mijn meisjes en ik hebben lekker veel tijd nu ik verlof heb. Met dit ontzettend druilerige weer hebben we vooral binnen leuke dingen gedaan. Gelukkig valt er binnenshuis genoeg te ontdekken. Ons meisje is gek op tekenen, koken, boekjes en zoals veel peuters zijn computers en i-pads erg aantrekkelijk. Een echte ontdekking is de website nijntje.nl. De boekjes zijn al all time favoriet bij ons thuis dus niet gek dat ook de digitale nijntje een schot in de roos bleek.

nijntje.nl

Op nijntjes eigen website kunnen peuters hun hart ophalen. Zodra je de website opent, kom je meteen op een kiesscherm met allemaal leuke spelletjes en filmpjes met de grote/kleine peutervriend nijntje. Het is zo gemaakt dat de kleintjes zelf hun weg kunnen vinden. Ze kunnen op afbeeldingen klikken waarna spelletjes of verhaaltjes geopend worden.

De gehele website is afgesteld op peuters. Mama’s en papa’s die wat meer willen weten over nijntje of Dick Brun,a kunnen via het menu doorklikken naar de informatie die ze willen hebben. Dit menuutje staat de spelende kindjes niet in de weg, alle spelletjes zijn veel aantrekkelijker dan het menuknopje rechts boven in beeld.

Filmpjes, liedjes en verhaaltjes

Er is van alles te doen op nijntje.nl. Amelie houdt heel erg van filmpjes kijken. Helemaal leuk als ze het zelf uit mag kiezen. Ze weet precies welke icoontjes ze moet aanklikken om een avontuur van nijntje te bekijken. Niet alleen animatie filmpjes, maar ook ‘ouderwetse‘ voorleesboekjes staan op de site. Een boekje zoals Dick Bruna ooit begonnen is, maar dan digitaal. Amelie vindt ook dit digitale boekje leuk. Met behulp van de pijltjes kan ze zelf de bladzijden omslaan.

Zingen, muziek maken en liedjes luisteren

Misschien wel net zo leuk vindt ze muziek. Liedjes van haar kleine vriendjes. Ik mag met haar meekijken “leuk hè!” roept ze. Ze vindt het heerlijk om ‘mee’ te zingen. Vaak is het wel een heel ander liedje dan wat ze in het filmpje laten horen. Bij één van de spelletjes kan ze zelf muziek maken op een xylofoon. Ze tikt in het wilde weg op de toetsen en zingt hard “in de maneschijn…” Mijn kleine muzikale wondertje. 😉 Zo schattig om haar zo bezig te horen.

Tijd voor spelletjes

nijntje.nl

Het eerste spelletje wat we spelen is: “plaatjes zoeken bij de juiste schaduw” Dat valt meteen in goede aarde. Behendig schuift ze de plaatjes over het scherm. Memory vindt ze nog “een klein beetje moeilijk” zegt ze. Al vind ik dat ze het best goed doet. Of zou het een gelukstreffer zijn? Verder zijn er nog spelletjes met dierengeluiden, verstoppertje spelen, groot of klein en tekenen. Echt een hele leuke site. Heel gevarieerd en makkelijk in gebruik.

Al snel weet Amelie door de site te klikken. Goed afgestemd op haar leeftijd. Je kunt de site ook op je telefoon openen zodat je onderweg van nijntje kunt blijven genieten.

nijntje stayokay

Winactie

Wij zijn nieuwsgierig naar wat jullie het favoriete website onderdeel vinden! Laat je het ons weten? Onder alle onderstaande reacties en onder de reacties onder de Facebook post verloten we een prachtig nijntje pakket. Hierin zit een nijntje muurstickerset, nina spaarpot, nijntje tas, waterproof puzzel en een nijntje meeleesboek. De winnaar maken we aankomend weekend bekend.

Veel plezier met het ontdekken van de nijntje.nl website! Wij zijn fan!

Liefs Aileen

aileen testen zwanger

Hey, ik ben Aileen, gelukkig getrouwd met Martijn en woonachtig in het altijd gezellige Brabant. Samen zijn wij ouders van Amelie (2 jaar) en Eloise (0 jaar). Naast mijn deeltijdbaan vind ik het heerlijk om op onderzoek te gaan en ben ik dol op muziek, theater, feestjes, rennen en fietsen. Genieten van het leven staat bij ons op nummer één en dat doen we dus ook graag!Delen vinden we super lief