Delen vinden we super lief

Wat is er nou lekkerder dan jezelf goed trakteren op een heerlijke reep chocolade? Donker puur, melk met noten of een ‘cookie karamel en nog veel meer lekkers’ reep. Ik ben zelf dol op de Belgische chocolade van Libeert. Onmisbaar op die bepaalde dagen van de maand. Gelukkig is chocolade heeeeel erg goed voor je. 😉 Nou ja heel erg. Hier vijf redenen waarom chocola goed voor je is.

1. Chocola maakt je happy

Wie wordt er nou niet gelukkig van een lekke reep? Ik in ieder geval wel. Maar ook van een tompoes, blauwe kaas en buffalo wings met blue cheese dip. Waarom maakt chocola ons nou extra blij? Nou dat komt door het stofje fenylethylamine. Fenyle…wat?! Een stofje dat je gelukshormoon activeert. Chocola maakt je blij en het kan zelfs (vooral bij mannen) libido verhogend werken. Lekker hoor zo een reepje happiness.

2. Goed voor de zwangere vrouw

Chocola vermindert stress bij zwangere vrouwen. Dat is goed voor jij en voor de baby. Zo blijkt uit een Fins onderzoek. Baby’s van chocola liefhebbers lachen meer. Laat ik nou toevallig een super vrolijke baby in huis hebben. Een klein beetje met mate is wel goed. Het advies is niet meer dan 30 gram per dag als je zwanger bent.

3. Het houdt je jong

Ook fijn voor moeders: chocola houdt je jong. Daar ben ik ontzettend blij mee want die slapeloze nachten doen me niet echt goed. De aftakeling heeft aardig ingeslagen dus als chocola een beetje kan helpen…. Er zitten in cacao van die fijne stofjes die ervoor zorgen dat cellen splitsen en je een soort van natuurlijke verjongingskuur voor je huid geven. Daarom vind je het zelfs terug in sommige gezichtsmaskers.

4. Vol vitamines en mineralen

Cacao groeit gewoon aan een plant net als groente en fruit. Klinkt best gezond toch? Nou wordt rauwe cacao nog helemaal verwerkt voordat het verandert in een chocoladereep. Toch bevat chocola nog steeds vitamines en mineralen. Vitamine A is goed voor je weerstand, vitamine B geeft energie en is goed voor je huid en spijsvertering.

Behalve vitamines zitten er nog meer gezonde stoffen in. Zo is fosfor goed voor je gebit en
zink goed voor je geheugen. Dat is wel welkom na die zwangerschapsdementie van mij.

5. Goed voor je hart

Flavanolen zijn weer van die prettige stofjes die je terug vindt in zo’n lekkere donkerbruine reep. Deze stofjes bevorderen de elasticiteit van je bloedvaten. Dat is goed voor de doorstroming van je bloed waardoor de kans op een hartaanval verkleint. Diezelfde flavanolen stimuleren ook de vertering. Dat is nog eens een fijn afslankproduct. 😉 Oké dan moet je niet voor een reep gaan die vol zit met allerlei andere zoete lekkernijen.

weekoverzich chocolade

Lekker hoor chocola!

Chocola is niet alleen goed voor ons, het is ook nog eens goed voor de natuur. De cacaoplant heeft niet veel bestrijdingsmiddelen of mest nodig. Lekker biologisch dus. 🙂 Nou wil ik natuurlijk niet zeggen dat we maar onbeperkt chocola moeten gaan eten. Voor een gezonde levensstijl wordt geadviseerd om twee blokjes pure chocolade per dag te eten. Suikers en vetten die aan de cacao zijn toegevoegd zijn niet gezond. Maar zo nu en dan een lekker stukje pure chocola is best goed voor ons. Al is het alleen al voor je “happy feeling”.

libeert chocolade, sinterklaas, sint, cadeau, chocolade

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op TwitterFacebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief