Delen vinden we super lief

Gent is de stad voor iedereen. De stad heeft een bruisende cultuur en ongeëvenaarde charme. Voor zowel inwoners als toeristen biedt deze stad in België een schat aan activiteiten voor zowel jong en oud. Van historische bezienswaardigheden tot festivals en culinaire ontdekkingen, Gent heeft voor ieder wat wils. In deze blog zullen we een aantal activiteiten bespreken die Gent te bieden heeft, zodat je een onvergetelijke ervaring hebt in de stad.

Echt Gents

Als je naar Gent gaat, moet je het middeleeuwse kasteel Gravensteen zeker gezien hebben. Dit kasteel dateert uit de 12e eeuw. en Je kunt hier rondlopen over een bijzondere binnenplaats en de torens beklimmen voor een uitzicht over de stad. Ook kun je een bezoekje brengen aan de Sint-Baafskathedraal, waar een van de belangrijkste kunstwerken ter wereld hangt: ‘Het Lam Gods’ van de gebroeders van Eyck. Of, vaar op een warme dag, over de wateren tijdens je stedentrip Gent. In de stad worden regelmatig boottochten georganiseerd die leuk zijn voor iedere doelgroep. Maar ook kun je zelf een boot huren, als je de stad op een andere manier wilt verkennen.

Verkennen

Gent kun je op verschillende manieren ontdekken. Het betreden van de stad is als het betreden van een sprookje. Laat je leiden door de kronkelende straatjes en pittoreske grachten die je leiden naar de bijzondere parels van de stad. Zo zijn er tientallen verborgen plekjes die niet veel mensen hebben gezien. Bewonder bijvoorbeeld de kleurrijke graffiti in de verschillende zijstraten die zich verspreiden over de stad. Een voorbeeld hiervan is het Graffitistraatje. Hier komen al jarenlang graffiti artiesten de muren versieren, waar anderen dan weer van kunnen genieten. Of doe een speciale zoektocht van een aantal kilometer om de stad te verkennen. Elk pleintje, elke straat en elk huis heeft een verhaal te vertellen. 

mechelen, Gent, belgie, mechelen citytrip, maneblussers, belgie, uniek overnachten, bijzonder overnachten
Belgische biertjes in Gent

Culinaire ontdekkingen

In Gent zijn er verschillende culinaire gerechten die je niet overal kunt eten. De stad staat bekend om de culinaire gerechten en er zijn door de hele stad allerlei gezellige eetgelegenheden. Wil je lokale specialiteiten proeven? Bestel dan de Gentse waterzooi. Dit is een stoofpot van kip of vis en een echte Gentse klassieker. Voor bierliefhebbers is er ook genoeg keuze, drink bijvoorbeeld een klassiek witbier tijdens je maaltijd.

Toch liever een zoete snack? Dan moet je zeker de bekende cuberdons proberen. Dit zijn kleurrijke, kegelvormige snoepjes met een zoete en fruitige vulling. Iedereen vindt dit lekker! Naast typisch Belgische gerechten, biedt Gent ook allerlei eetgelegenheden met ander eten. Zo kun je je dag in Gent op een leuke, en lekkere, manier afsluiten!

Afbeelding van armennano via Pixabay

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief