Delen vinden we super lief

Eigenlijk willen we allemaal dolgraag een leven zonder giftige stoffen en fout voedsel. Het zou een goed voornemen zijn om in het nieuwe jaar 2020 te gaan overstappen op meer biologisch voedsel. En om ook beter na te denken, voordat we iets aanschaffen. Géén overbodige spullen meer, maar kiezen voor duurzaamheid, het welzijn van dieren en milieu. Dat past zeker in onze doelen die we als gezin hebben voor 2020: meer bewustzijn waarbij duurzame en groene voornemens centraal staan! Net buiten Amsterdam hebben we een bio boer die vaker een bezoekje van ons kan verwachten! Vooral nu we meedoen met “De overstapweken’! Lees je mee?…

Bio is hot ~ overstapweken

De campagne van ‘Bio lekker voor je’ ondersteunt consumenten over te stappen op biologisch eten met “De Overstapweken” die op 6 januari van start gaan! Een goed moment voor ons om ook in te stappen, aangezien wij graag meer en vaker biologisch zouden willen eten.

We zullen aankomende drie weken de campagne van ‘De overstapweken’ nauwlettend volgen waarbij de voordelen van biologische producten in de spotlight worden gezet. In deze campagne laat ‘Bio lekker voor je’ zien hoe leuk én makkelijk het is om dagelijks het verschil te maken. En dat is precies wat ik mijn kinderen (3,5,6) graag wil meegeven!

Onbespoten appels plukken bij de Olmenhorst

Ons inziens kan biologische voeding een bijdrage leveren aan de klimaatverandering en het beschermen van biodiversiteit. Daarnaast biedt het een duurzame vorm van voedselproductie (Green Deal, 12-19 EU). De keuze voor biologisch eten is dan ook een extra mooi voornemen voor aankomend nieuwe jaar.

Een toetje dat ‘over the top is‘, maar wel met bewuste groenten en producten, het snoepgoed daargelaten overigens!

Maar waarom biologisch?

Uiteraard bevatten eigen verbouwde groenten en fruit veel minder kwalijke stoffen dan producten die je in de supermarkt koopt. Een eigen moestuin staat echter niet bovenaan mijn to-do lijst. Gelukkig zijn er tegenwoordig in veel supermarkten ook natuurlijk gekweekte groentes en vlees in de schappen te vinden. De trend is ook dat het steeds goedkoper wordt! Daar wordt ik dan weer heel blij van en maakt het me ook veel gemakkelijker om een keuze te maken in het schap.

Voorheen scheelde het zoveel, soms zelfs het dubbele in prijs, dat ik nooit overwoog om biologisch geteelde bananen te kopen. Dat is nu heel anders! Het is beter voor mijn gemoedstoestand, maar bovendien doen we ook iets voor de wereld door te kiezen voor biologische producten! Biologisch voedsel wordt immers in samenwerking met de natuur geproduceerd. De producten zijn rijk van smaak en wij maken het onszelf makkelijk om toch dagelijks een verschil te maken.

Vlees en groentes waarmee er geen gebruik is gemaakt van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen, biedt gewoon een veel eerlijker product. En daar draait het om tijdens de bio overstapweken! Daar voel ik me als moeder ook beter bij.

De bioboer

Boeren moeten hard werken voor hun geld. Ze verdienen ook niet zo veel en zijn vaak samen met het hele gezin in touw, om de boel draaiende te houden. Overstappen op biologische landbouw en veeteelt is voor veel boeren lastig. Al vanaf 2016 word er door de overheid gestimuleerd dat het anders moet en velen pakken dit goed op. Een beter leven voor de dieren, minder gewasbeschermingsmiddelen en beter omgaan met de bodem. Hier draag ik dan ook graag mijn steentje aan bij door het meer te gaan consumeren! Daarom doe ik graag mee met “De overstapweken’’ en kies voor biologisch voedsel.

Kiezen voor Bio leer ik mijn kinderen al jong aan!

Goedkoper

Het eten van biologische producten wordt dus steeds gangbaarder. Ook zie je het steeds meer verschijnen in de supermarkten! Consumenten hebben sneller het voornemen om in ieder geval een aantal keren per week met biologische producten te koken. Liever een paar keer per week een goed stukje vlees op je bord, dan elke dag de kiloknallers van de grootgrutter! Er zijn tegenwoordig ook biologische producten die goedkoper zijn dan het huismerk van de supermarkt. Pindakaas en melk zijn daar goede voorbeelden van. En ook qua groenten en fruit zijn er steeds meer aanbieders!

Duurder

Als gezin en consument kan jijzelf de juiste keuzes maken. Wil ik elke dag vlees eten of is een paar keer per week een goed, biologisch verantwoord stukje vlees voldoende. En schotel ik mijn gezin in de wintermaanden stamppotten voor, die zijn bereid met een goede biologische groente van het seizoen, of ga ik in de koude maanden voor spinazie wat een zomer groente is en die zeker niet op de natuurlijke manier is gekweekt. Voor mijn gezin probeer ik zoveel mogelijk de juiste keuzes te maken.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een steeds populairder thema. Het betekent onder meer dat je gezond en zonder kleur- en smaak stoffen moet leven en eten. Je kunt je biologische producten tegenwoordig aanschaffen in de supermarkt, maar er zijn ook gespecialiseerde winkels. Het voornemen om duurzamer te gaan leven is een goede keus en geeft mij en ons gezin een andere zienswijze op de wereld. Op deze manier eten, zal ons zeker beïnvloeden en zullen een andere kijk op ons leven geven! Als dat geen goed voornemen is!

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op TwitterFacebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief