Delen vinden we super lief

Terwijl ik op zoek was naar een lekker wijntje in de supermarkt, liep ik tegen een bio wijntje aan. Bio wijn? Wat moet ik me daar nou bij voorstellen? Bij bio denk ik aan kromme komkommers, aardappelen vol met aarde of kipfiletjes die niet krimpen in de pan. Wat betekent bio eigenlijk en waarom zou ik er aan beginnen? Biologisch eten lijkt wel een steeds grotere trend te worden!

Puur natuur!

Biologische boeren denken aan de natuur. Ze houden rekening met de effecten op het milieu en dierenwelzijn. Dus extra lief voor de beestjes en voor moeder aarde. Dat betekent geen chemische troep over de aardappelen en geen gemanipuleerde groentes. Prima toch?! Puur natuur in plaats van bijzondere lookalikes. De planten groeien op hun eigen tempo op gezonde grond. Dat is precies wat ik mijn kinderen heel graag wil meegeven.

Krom en vol met aarde

Ken je die “perfecte” groenten in luxe supermarkten? Alles even groot, even groen en even rond. Prachtig om te zien maar tegelijk wel een enorme “plastic look”. De keren dat ik zelf zaadjes in de grond heb gestopt, was elke slakrop, tomaat en aardbei uniek. Nou heb ik alles behalve groene vingers maar ‘strakke groentjes’ in de schappen komen op mij weinig natuurlijk over. En ‘natuurlijk’ is precies wat biologische groenten wel zijn. Over het algemeen ziet het er nog steeds best gelijkwaardig uit hoor. Biologische paprika’s in de winkels zijn ongeveer even groot. En die aarde, die is er allang afgespoeld. Tenminste meestal. Recht van de boer heeft ook wel wat. Dan zie je tenminste waar het vandaan komt.

Hippe geitenwollensokken

Er was een tijd dat bio producten alleen in de biologische winkel gekocht konden worden. Dat klok best wel stoffig. Gelukkig is het geitenwollen sokken imago er ondertussen vanaf. Bio is niet meer weg te denken uit de supermarkt. Niet alleen op de groenteafdeling maar door de hele winkel heen. Van biologische kinderkoekjes tot bio wijn. Ondertussen is het zelfs hip om duurzaam bezig te zijn. Puur en eerlijk is helemaal van deze tijd. En eerlijk, is eerlijk: wat is nou een makkelijkere manier om je steentje bij te dragen aan een beter milieu dan over gaan op biologisch voedsel?!

Groen bio blaadje

Nu biologisch helemaal hip is, is het natuurlijk super aantrekkelijk om je product bio te noemen. Gelukkig is het heel makkelijk om een biologisch product te herkennen. Staat er een groen blaadje op de verpakking, dan zit je goed. Bij ons komen er steeds meer bio producten in huis. Lekker eten en ook nog eens goed voor de natuur. En dat biologische wijntje? Dat ga ik binnenkort ook eens proberen, vooral met de aankomende overstapweken die op 6 januari vandaar gaan.

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op TwitterFacebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief