Delen vinden we super lief

Opeens was daar het moment dat ik me ging verdiepen in shirts voor mannen. Het begon met een karig verlanglijstje. Een lijstje vol gereedschap voor in de toch al veel te volle schuur en benodigdheden voor een, wat mij betreft, iets te spannende nieuwe hobby. Niks waar ik iets mee kan dus. Met al die mannen om me heen (ik kom uit een mannengezin), ben ik ondertussen aardig bekend met het aanschaffen van mooie overhemden en eigentijdse manchetknopen. Tegenwoordig ben ik dus ook ‘chef shirt’. Waar moet je nou op letten bij het kopen van shirts?

Keuzes, keuzes, keuzes

Een shirt is een shirt zou je denken maar de variatie is groot. Van spotgoedkoop en met lubberende boordjes tot kwalitatief mooie shirts. Natuurlijk wil ik voor de laatste categorie gaan want spotgoedkoop is vaak weinig duurzaam. Een beetje advies van anderen is ook niet verkeerd want ik draag zelf nooit heren shirts. Oké zo nu en dan ’s morgens vroeg een relaxt oversized shirt. Als je eenmaal een favoriet merk hebt, wordt het helemaal makkelijk. Volgens de mannen om mij heen zijn de shirts van Alan Red helemaal top. Ze voldoen helemaal aan de eisen voor een prettig zittend shirt. Dit Italiaanse merk staat gerant voor goede kwaliteit en is te krijgen in de luxere warenhuizen.

Je ziet er niks van

14 februari hemdvoorhem valentijn blouse

Een echte Coca-Cola Light man heeft niet veel meer nodig dan een wit shirt en een spijkerbroek. Bij een warme zomerdag is dat waarschijnlijk ook het prettigst. Bij ons worden witte shirts toch het meest gebruikt om onder je bovenkleding te dragen. Het liefst wil je dan een goed passend exemplaar wat niet tekent onder een slim fit overhemd. Het boord en de mouwen moeten mooi aansluiten en vooral niet gaan lubberen. Alan Red heeft nu ook ‘no neck’ shirts. “Onzichtbare” shirts waarbij de hals zo laag is uitgesneden dat je er helemaal niks van ziet.

Pasvorm

Natuurlijk is de ene man de andere niet. Lichaamsbouw en persoonlijke smaak maken dat de één voor een hemd met korte mouwen en v-hals gaat en de ander juist voor een mouwloos shirt. Stretch of ruim vallend, het kan allemaal. Het ligt er maar net aan waar voor je het gebruikt. Zo doen de goed ademende shirts het ook heel goed in de sportschool.

Duurzaam of niet

Ik had er nog nooit over nagedacht maar er werd gevraagd om duurzame shirts van bamboe. Dat past natuurlijk heel goed in deze tijd waarin bio en duurzaamheid steeds belangrijker wordt. Het shirt waar ik voor heb gekozen bestaat voor 93% uit bamboe en 7% uit elastaan. Zo ben je lekker duurzaam bezig en heb je tegelijk een heerlijk draagbaar stretch shirt.

Voor iedere dag

Witte shirts komen steeds vaker voor in ons modebeeld. Simpel en puur. Lekker casual op een spijkerbroek of mee naar de sportschool. Ze zijn niet weg te denken als onderkleding. Onder een warme trui of overhemd. Door onderkleding te dragen blijft je bovenkleding langer goed en het voorkomt vervelende geurtjes.

Dus of je nou strak in pak naar kantoor gaat, een lekkere trui draagt of gaat voor puur wit; een shirt kan altijd.

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op TwitterFacebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

*Voor deze blog hebben we een set shirts mogen ontvangen om het zelf te ervaren. Dat neemt niet weg dat we altijd een eerlijke review schrijven over onze ervaringen!


Delen vinden we super lief