Delen vinden we super lief

Heb je wel eens gehoord van Waterland en Landelijk Noord? Dit veenweidegebied bevindt zich net ten noorden van Amsterdam en kenmerkt zich door een pittoresk landschap met veel groene weiden, water en oude (vissers)dorpjes. Denk aan Volendam, Edam, Marken en Monnickendam, maar ook minder bekende dorpjes met aparte namen als Broek in Waterland, Zunderdorp, Holysloot, Durgerdam en Ransdorp. We verbleven 2 nachten in dit prachtige gebied en sliepen in een fijne caravan op Camping de Badhoeve.

Erop uit

De streek leent zich bij uitstek voor watersport op het IJsselmeer en de vele binnenmeren, fietstochten langs boerderijen en sloten en autotochtjes naar een van de vele gezellige dorpen. Camping de badhoeve is een fijn vertrekpunt en een perfecte locatie om een nachtje, of zelfs langer te verblijven. Er is ook veel leuks te doen in de omgeving, maar ook voor je rust ben je hier aan het goede adres!

Een aanrader voor een kop koffie of voor de lunch is Theetuin Overleek ten westen van Monnickendam. Je kunt hier zelfs een bootje huren voor een ontspannen tochtje over de plassen. Een bijzondere plek waar je de schoonheid van Nederland terug ziet!

Een andere aanrader is Theetuin ’t Einde ten westen van Uitdam. Beide zijn aan het water gelegen en serveren huisgemaakt gebak, high tea en lunchgerechten in een schitterende ambiance. Een perfecte hotspot en niet ver van camping de badhoeve.

Daarnaast ligt ook het centrum van Amsterdam vlak in de buurt. Als je meerdere dagen in deze streek verblijft kun je de stad met al haar levendigheid overdag bezoeken en ’s avonds de rust van het platteland weer opzoeken. Het centrum van Amsterdam is overigens voor de verandering lekker rustig omdat er geen toeristen zijn. Loop nu zelfs vrijuit over de Wallen zonder schreeuwende dronken toeristen. Dit is echt een unieke ervaring! En s’avonds kom je weer moe en voldaan in alle rust terug op camping de Badhoeve!

Overnachten bij camping De Badhoeve

Voor een fijne overnachting is een luxe stacaravan op Camping De Badhoeve bij Durgerdam aan te raden. Hier heb je wel de lusten, maar niet de lasten van de grote nabije stad. De caravan waar wij verbleven biedt plaats aan twee volwassenen en twee of drie kinderen. Het heeft eigen voorzieningen (keuken, toilet, douche), een grote omheinde tuin om rustig te zitten. En dat op nog geen tien minuten van Amsterdam.

De camping heeft een klein café/restaurant, een speeltuin en een voetbalveld en is gelegen tussen het IJsselmeer en het Kinselmeer. het is echt een aanrader voor een ontspannen vakantie in eigen land. Wij betaalden iets meer dan €100 per nacht dat ideaal is voor een korte mini-break!

Tot slot

Het was een fijn weekendje weg nabij de grote stad. De kinderen hebben genoten van het weidse uitzicht en het kneuteren op de gezellige camping. En het is extra leuk als je fietsen meeneemt en de omgeving gaat ontdekken. Het is zo mooi in eigen land!

Genoeg rust gehad? Kijk dan vooral ook op I amsterdam om ideeën op te doen voor leuke uitstapjes in Amsterdam. Camping de Badhoeve ligt op tien minuten afstand van het centrum van Amsterdam, de stad waar alles kan.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook | Youtube|Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief