Delen vinden we super lief

Ben je na 41 weken zwangerschap zo rond als een strandbal, besluit je baby dat het binnen aangenamer is dan buiten. Op zich best lief, maar je wilt je veters toch ook weer een keer zelf kunnen strikken. Overtijd was je al want je bent immers zwanger. De verloskundige is het gelukkig met je eens, het wordt tijd dat je gaat bevallen. Als de kleine na 9 maanden zwemmen nog geen zwemdiploma heeft behaald, kan hij net zo goed de wijde wereld in. Mama is immers de baas. De verloskundige zal jou een dienst bewijzen door je te helpen en zal aankomen met de term ‘strippen‘.

zwangerschapstest bevallen baby

Strippen

Alhoewel een dienst….. Om je te kunnen strippen zal ze eerst kijken of je al beginnende ontsluiting hebt. Ze gaat jou met haar vingers inwendig onderzoeken. Als blijkt dat je beginnende ontsluiting hebt zal ze je gaan strippen. Dit doet ze door met haar vingers een ronddraaiende beweging maken. Niet zomaar hoor, dit doet ze om het hoofdje van de baby heen, waardoor de vliezen die rondom je baarmoeder zitten, worden losgewoeld van de wand van de baarmoeder. Klinkt misschien ingewikkeld maar dat valt best mee. het was een zeer vreemd gevoel, maar het was te doen.

Door het losmaken van die vliezen zal jouw lichaam namelijk prostaglandine vrijgeven. Dit hormoon helpt jouw baarmoedermond om wat te verweken en met een beetje geluk begin voor jou dan de bevalling. Kijk maar eens op deze strippagina daar staat de vinger van de verloskundige. Ze wijst aan waar de baby zit, best handig.

zwanger buik, lichaam, slijmprop

Na het strippen

Als het achter de rug is heb je een kans van 1 op 6 dat je hierdoor eindelijk gaat bevallen. Je merkt dan uiterlijk 6 uur na het hele gebeuren dat je menstruatie-achtige krampen krijgt. Het kan ook zijn dat je echte weeën gaat voelen of meer harde buiken hebt. Voorweeën die pas later echt overgaan in echte weeën zijn een laatste teken dat de ingreep zijn werk heeft gedaan. Een klein beetje bloedverlies na de ingreep is heel normaal. Bij mij gebeurde er drie keer niks na de eerste strip poging, een tweede keer had meer succes.

jojo, afvallen, buik, strippen, bevallen, buik

Gelukkig is de ingreep ook niet schadelijk voor jou en je kleine dus baat het niet, dan schaadt het niet. Hoe de ingreep aanvoelt is best verschillend. Er zijn vrouwen die het slechts licht pijnlijk vinden en er zijn vrouwen die het als pijnlijk ervaren. Troost je, een verloskundige hoeft de ingreep nooit af te breken omdat de moeder de pijn ondraaglijk vindt. Persoonlijk vond ik het onwennig voelen, maar ik wist dat het voor het goede doel was. wat wilde ik graag de weeën op gang krijgen.

babyshower buikbeschildering
grote zus, buik strippen

Wat als het niet heeft gewerkt

Een kans van 1 op 6 dat de ingreep werkt, betekent automatisch ook dat de baby 5 van de 6 keer op een andere manier geholpen moet worden het daglicht te aanschouwen.De ingreep kan nog een tweede keer worden uitgevoerd en bij ontsluiting van 2 cm of meer kunnen de vliezen worden gebroken. Dit helpt vaak om de bevalling in gang te zetten. Heb jij nu net de pech dat de ingrepen totaal geen effect hebben op je aanstaande moederschap dan zal de verloskundige met jou overleggen wat verstandig is om te doen. Bij ons meldden beide kindjes zich net op tijd, je raad het al, onze twee leeuwtjes haha

Gerelateerde blog: Een natuurlijke bevalling na een keizersnee! Kan dat wel?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief