Delen vinden we super lief

Ik heb het nu al twee keer ervaren en tel bij deze 3e zwangerschap gewoon 2 weken bovenop de uitgerekende datum. Op die manier zit ik niet ongeduldig te wachten op ons kleintje. Ik heb echt alles geprobeerd om de natuur een handje te helpen en om het ‘inleiden’ te voorkomen. Dolgraag wilde ik natuurlijk bevallen dus ging op onderzoek uit en heb het hele lijstje afgevinkt om ween op gang te helpen…

overtijd, van de trap afvallen, kinderen, serieus, trap, gewond, ongeval, zwanger, buik

Het lijstje

In de laatste dagen van mijn zwangerschap was ik nog actief en kreeg veel reacties naar mijn hoofd geslingerd toen ik me op straat begaf. Mijn buik was enorm en ik stond ook zeker op ontploffen. Toen ik de reactanten vertelde dat ik over tijd was, kwamen alle goedbedoelde adviezen.

Eet het hart van een ananas, of giet je vol met bitter lemon en tonic. Deze producten bevatten kinine, maar je moet er wel heel veel van drinken wil het effect hebben. Of ga anders langs bij de Indonesiër, thai of maak zelf pittig eten. Dit kan je baarmoeder stimuleren. Ook bruine bonen, schijnt te werken, maar het neveneffect is niet bepaald smakelijk.  Een ander advies is seks. Sorry hobby dat staat dan echt niet meer op mijn lijstje. Maar om de weeën op te wekken kan het effectief zijn; Laat de hormonen (oxytocine ) maar door je lichaam heen razen en ook het sperma blijkt een signaal door te geven aan je baarmoeder.. Baat het niet dan schaadt het niet, toch? Het stimuleren van je overgevoelige tepels heeft hetzelfde effect. Stimuleren maar die hap.

record, zwangerschapstest bevallen baby

Druk in de weer

Ga niet zitten kniezen op de bank en je vol eten met ben en jerry’s. Het is verleidelijk, maar bewegen heeft zoveel meer zin. Ga wandelen, boodschappen doen en ga er op uit. Tot in de laatste weken heb ik nog gesport met mijn mama clubjes. Dit houdt je fit en bereid je goed voor op de marathon die je straks mag gaan leveren; de bevalling.

Massage/Voetreflexologie

De spieren en organen in je lichaam zijn met elkaar verbonden d.m.v de drukpunten in je voeten. Als je lijf ontspannen is, kan je lichaam hierdoor het signaal krijgen dat je klaar bent om te bevallen. Stap gewoon een massagesalon binnen en geef het een kans. Ik had het geluk van een ervaren buurvrouw die de drukpunten goed kent. En waarom kijk je je hubby niet lief aan? Jij bent nu immers een topprestatie aan het leveren!

glazen schuifwanden, relaxday, relax

Acupunctuur

Dit probeerde ik ook om de stuitligging te doen veranderen en wordt vaak vergoed door je zorgverzekeraar. Er worden dunne naaldjes op je lichaam gezet waar energie langs vloeit die ze hiermee proberen te beïnvloeden. Het is nog niet wetenschappelijk bewezen dat het een effectieve middel is, maar als je toch alles aan het uitproberen bent, ga ervoor zou ik zeggen.

Strippen

Een vreemd woord zo in de laatste dagen voor je bevalling, maar een laatste poging van je verloskundige om de natuur zijn werk te laten doen. Bij strippen voert de verloskundige een inwendig onderzoek uit waarbij ze de vliezen losweekt van de baarmoederhals met haar vingers. Het is een naar gevoel, maar ik vond alles best om de weeën op te wekken.

Homeopathische middelen

Een homeopaat die ervaring heeft met het begeleiden van zwangere vrouwen zou je ook natuur producten kunnen voorschrijven om  je lichaam een seintje te geven om te gaan bevallen. Mijn moeder gebruikte een zogenoemde wonderolie om de weeën op te wekken. Het werkte wel, met mij als resultaat.

TW22A-596550116b00aa3a0c016428f6b2079a[1]

Al met al moet je lichaam er gewoon klaar voor zijn. De weeën komen heus en voor je het weet heb je je wonder in je armen gesloten en kunnen de slapeloze nachten beginne. De laatste loodjes zijn absoluut zwaar, maar geniet serieus nog maar even van je vrije tijd. je kindje is overtijd en heeft er nog even geen zin in!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief