Delen vinden we super lief

We werden uitgenodigd om spelenderwijs kennis te maken met Rembrandt. Leuk! Daar hoefde ik niet lang over na te denken! Laat ik vooropstellen dat het Mauritshuis al lang op mijn lijstje staat om te bezoeken. Rembrandt, Vermeer…mijn favoriete kunstenaars zijn hier samengevoegd op een bijzondere plek.

In het themajaar Rembrandt en de Gouden Eeuw 2019 worden vele tentoonstellingen, bijzonderheden, producten en activiteiten georganiseerd door het hele land. Het Mauritshuis heeft echter als enige museum de primeur met een speciale familie-doe-tentoonstelling voor kinderen. Vanaf 20 juli is hier Hallo Rembrandt! te ontdekken waar je op een interactieve manier Rembrandt kunt ontdekken door te verkleden, puzzelen, verven en heel veel meer….

Videoimpressie

je bent nooit te jong om het museum te ontdekken en ook het Mauritshuis was een hele fijne ontdekking! We maakten een korte video impressie van ons avontuur.

Spelend leren

Bij deze originele DOE-voorstelling zijn er activiteiten georganiseerd voor families met kinderen van 3 tot 11 jaar. Het is zo leuk om de kinderen in de weer te zien. En spelenderwijs leren ze ontzettend veel over deze grootmeester.

“Wie was Rembrandt en waarom is hij nog altijd zo’n beroemde kunstenaar?” “Had Rembrandt ook broers en zussen en waar werd verf in de zeventiende eeuw van gemaakt?”

Feestelijke opening familie-doe-tentoonstelling voor kinderen

Op ontdekkingstocht

Daarnaast konden de kinderen spelen met licht, compositie en verf. Ook Rembrandt gebruikte zichzelf vaak als model en verkleedde zichzelf regelmatig. Dat is bij mijn kids niet aan doveman oren gericht. Verkleden, daar zijn ze dol op, net als deze mama!

Kinderen kunnen zichzelf er ook uitdossen als Rembrandt, met een mooie witte kraag, een schilderspalet of met een elegante baret. Je krijgt er gave foto’s door! Ook waren er diverse puzzels te maken en speelden we met licht en schaduw. Ook de mascotte Maurits Muis is in de tentoonstellingsruimte aanwezig. We hebben even onze rust genomen en gelezen uit het leuke prentenboek over Rembrandt.

Kinderen tussen 7 en 11 jaar

Oudere kinderen kunnen kijken, vergelijken en kunnen zelf schilderijen maken. In de tijd waarin Rembrandt leefde was hij trendsetter en waren zijn composities, schildertechniek en lichtgebruik grensverleggend. Dit mochten we zelf ervaren door te voelen aan 3D prints van schilderijen en konden in een speciale photobooth op ontdekkingstocht naar het unieke licht in Rembrandts schilderijen.

Rembrandt was een wereldberoemde kunstenaar en had een roerig leven. Door de vele boeiende weetjes voor zowel jong en oud kregen we een bijzondere kijk in zijn leven. Ik heb er zelf ook echt van genoten en veel geleerd!

Zelf aan de slag als een echte rembrandt

In de Kunstwerkplaats konden de kids hun hart ophalen. Hier konden ze namelijk hun creativiteit kwijt door zelf te experimenteren met verf, stempels en kleurtechnieken. Ze waren hier niet weg te krijgen, zo leuk vonden ze het!

Elke dag is er vrije inloop tot 18:00 uur en kunnen families gratis meedoen met verschillende workshops. Iedere week is er een andere workshop waarbij kinderen kunnen ervaren hoe het is om een Rembrandt-leerling te zijn. De deskundige museumdocenten zijn fantastisch en waren zo behulpzaam. Meer weten? Klik dan hier

De échte kunstwerken van Rembrandt en het Mauritshuis

In Hallo Rembrandt! worden overigens geen originele kunstwerken getoond. Hiervoor loop je naar een ander gedeelte van het gebouw. Je kunt de meesterwerken ook bezoeken met een speurpuzzel, maar daar waren mijn kids net even iets te klein voor. Toch keken ze hun ogen uit bij de wereldberoemde schilderijen van Rembrandt. ook ik was zelf toch even stil toen ik oog in oog stond met het meisje met de parel, een iconisch schilderij.

Tot slot

De doe voorstelling “Hallo Rembrandt!” wordt mogelijk gemaakt door tentoonstellingspartners: Stichting de Johan Maurits Compagnie, Fonds 1818, Fonds 21 en de Robert & Denise Zeilstra Foundation. We vonden het echt top en een aanrader deze zomervakantie!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat!


Delen vinden we super lief