Delen vinden we super lief

Creatievelingen opgelet! De onderbroeken collectie van Petit Bateau bestaat 100 jaar en om dit te vieren, lanceert dit bekende Franse merk een toffe ontwerp wedstrijd. Je kunt nu de onderbroek van je dromen ontwerpen en wieweet zie je hem straks terug in de winkel. Ik surfde op de Petit Bateau website voor een cadeautje en stuitte op deze wedstrijd. Ik klom gelijk in de ontwerptools, aangezien ontwerpen helemaal mijn ding is. T-m 28/01 kun je je design uploaden dus waag snel een kans…..

Feest bij Petit Bateau

Precies 100 jaar geleden vond Petit Bateau het onderbroekje uit. Het was niets meer of minder dan het afknippen van een lange onderbroek. Hiermee vernieuwden zij de wereld van het ondergoed en werd er moderniteit en bewegingsvrijheid aan toegevoegd. Om deze honderdste verjaardag te vieren van dit bekende Franse merk, heeft Petit Bateau een wedstrijd uitgeroepen.

petit bateau ontwerpwedstrijd
Petit Bateau vestje

Een jury zal beslissen over de 6 mooiste kinder onderbroekjes designs die worden geüpload. Waarbij er eentje een bijzondere prijs toegekend zal krijgen door het magazine ELLE. De 6 modellen zullen in beperkte oplage worden verkocht in een week-set.

Oftewel 7 modellen, waarbij je elke dag een nieuwe design kunt dragen. Het 7e model wordt ontworpen door Elsa Muse. Een zeer bekende Franse Blogster. Hoe tof zou het zijn om straks je eigen ontworpen ondergoed-ontwerp in de winkels te zien liggen!petit bateau ontwerpwedstrijd

Toffe prijzen

De te winnen prijzen zijn zo gaaf, dat ik ook een kansje waag. Het design moet alleen nog worden bedacht. Petit Bateau is altijd een merk geweest dat ik door zijn finesse en stijl heb omarmt. De kinderen hebben er ondergoed van en als baby was ik dol op de rompertjes. Ik kocht het overigens wel altijd in de uitverkoop, want de prijzen zijn aan de vrij hoge kant. De prijs-kwaliteit verhouding is overigens fantastisch, want een paar outfits van Petit Bateau hebben al mijn 3 kindjes aangehad en ziet er nog uit als nieuw.

Te winnen prijzen ontwerpwedstrijd

  • Limited editon Week-set met 7 modellen incl. jouw eigen design
  • Een cadeau bon van Petit Bateau t.w.v 1000€
  • Een waardecheque t.w.v 1000€
  • Een bezoek aan de fameuse Petit bateau fabriek in Troyes

Ontwerp wedstrijdPetit bateau ontwerpwedstrijd

Dit is echt enorm leuk en ik waag graag een kansje. Alleen al om in de bekende fabriek rond te kunnen lopen! Ontwerp nu ook zelf het Petit Bateau onderbroekje van morgen op de deelname pagina*

*(N.B De reglementen zijn onder de link in het Frans terug te lezen)

Er was eens Petit Bateau

Petit Bateau dankt haar naam aan het Franse aftelrijmpje “Maman les p’tits bateaux qui vont sur l’eau ont-ils des jambes ?” (Mama, hebben de bootjes op het water ook beentjes?) In 1918 vormde dit liedje de inspiratie voor Etienne Valton, zoon van de oprichter om de pijpen van de lange onderbroek uit die tijd af te knippen. Zo ontstond het gekende katoenen onderbroekje. Ze hebben hier geschiedenis mee weten te schrijven. Sindsdien is het wereldwijd een groot succes en zijn vele kinderen opgegroeid met dit bekende Franse merk, waaronder met de fameuze onderbroeken.

Het allereerste model onderbroekje werd in 1918 gemaakt en was eenvoudig qua model. Het lijkt wel iets op de boxershort van vandaag. Het had ook een hoge taille, maar dan meer uitgesneden aan de benen. Het originele onderbroekje uit die tijd, wordt nu opnieuw geproduceerd voor de 100 jaar/ verjaardag collectie. De lintjes waarmee je het broekje kon aanpassen in de taille hebben plaats gemaakt voor kleine knoopjes. Dit is ook wel een knipoog naar hun allereerste modellen! Superleuk!

petit bateau ontwerpwedstrijd

Petitbateau

Zijn jullie ook fan van Petit bateau? Of hebben jullie er niets mee? Voor alle liefhebbers van dit Franse, traditionele merk is meedoen superleuk. Het vestje, de rompertjes en het koningspakje blijven zo mooi dat ik het heel graag doorgeef aan mijn kleine neefje David of nichtje Anne.

Veel succes! En wieweet ligt jouw ontwerp straks wel daadwerkelijk in de winkel

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

 


Delen vinden we super lief