Delen vinden we super lief

Jaja er is weer een nieuwe dieettrend: ‘Afvallen met Nederland’. En laat ik vooropstellen dat ik wars ben van al die diëten. Naar mijn idee moet je gewoon gezond eten en hierin balans vinden om het ook daadwerkelijk lang vol te kunnen houden! Het dieet in ‘Afvallen met Nederland’ is gebaseerd op een koolhydraatarm en eiwitrijk eetpatroon, waardoor je op een verantwoorde manier gewicht verliest.

En eerlijk gezegd, heb ik daar wel oren naar. Dat is ook wat ik bij ‘WW, Weight Watchers heruitgevonden’ doe! Inmiddels vallen al vele Nederlanders succesvol af dankzij het concept en het boek ‘Afvallen met Nederland’ en probeer het dan ook graag uit!

10 weken programma

Het ontbreekt me soms aan goede recepten en dan is een boek met compleet 10-wekenprogramma met aandacht voor voeding én beweging ideaal. Ik vind het heerlijk om volgens een gebalanceerd programma te leven, dat geeft me houvast. In het boek vindt je ook handige schema’s, boodschappenlijstjes en een motiveringscursus. Gezond afvallen, daar was ik al mee bezig, maar nu heb ik een extra motivator!

Recensie

Als ik het verhaal lees van Jeroen Egmond, de schrijver, lees ik herkenning. Hij was als kind te dik en vooral door te gaan sporten is het hem gelukt af te vallen. Hij is topsporter en (ervarings)deskundige wat betreft afvallen en goede diëten. Zo was hij betrokken bij het dr. Frankdieet en is hij nu één van de makers van het bijbehorende succesvolle online dieetforum ‘Afvallen met Nederland’.

groenten, biologisch, eten, gezond, afvallen

Hij kwam er als topsporter achter dat als sporten even niet lukt, je je voeding echt moet aanpassen. Op het platform Afvallen met Nederland’ vind je ook een forum, waar je begeleid word naar een gezond gewicht i.s.m een heel team. De pijlers, om balans te behouden en gewicht te verliezen, zijn vooral: eten, bewegen, educatie, motivatie & omgeving. Vooral rond de feestdagen had ik daar moeite mee. gezond eten lukt wel, maar al die lekkere dingen, ohboy….

Structuur en balans

Omdat het boek complete dagmenu’s voor tien weken bevat, ben je gelijk tien weken onder de pannen en hoef je niet zelf iets op te zetten qua dagstructuur. Je kunt er voor kiezen om je aan te melden op de website voor gratis recepten. En als je toch graag begeleiding wil, dan betaal je een meerprijs! De recepten zijn koolhydraatarm en eiwitrijk dat gekoppeld wordt aan een oefenprogramma voor tien weken.

De oefeningen worden in het boek op een fijne manier beschreven en op de website getoond. Het spreekt me vooral aan dat het boek kleurrijk is en het staat op ons aanrecht. Het is zeker een bruikbare methode om af te vallen al wil ik zelf geen koolhydraten mijden uit mijn dieet. Aankomende weken gaan we een aantal fijne gerechten uitproberen en ermee aan de slag.

~groenten, biologisch, eten, gezond, afvallen, ww, ww, heruitgevonden

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter| Facebook | Youtube | Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief