Delen vinden we super lief

Als je dichtbij de stad Perpignan op vakantie bent, bezoek je die uiteraard. Perpignan is een niet al te grote, historische stad met een rijke cultuur en een mediterrane sfeer. De stad heeft door de geschiedenis heen vele Catalaanse invloeden meegekregen dat deze stad zeer charmant maakt. Hier zijn enkele aanbevelingen voor bezienswaardigheden en activiteiten:

Namacha via Pixabay

We vonden dat Perpignan niet per se een stad is die op kinderen is gericht, maar is absoluut een leuk stadje om voor een paar uurtjes naartoe te gaan Zo bezochten we het middeleeuwse paleis dat een van de belangrijkste historische bezienswaardigheden is van de stad. Het biedt een prachtig uitzicht op de stad en heeft een interessante architectuur.

1. Office du tourisme

Perpignan organiseert regelmatig evenementen en festivals, waardoor we dus als allereerste tip geven; bezoek de lokale VVV en laat ej over alles inlichten. Het is zeker de moeite waard om te kijken of er iets speciaals gebeurt tijdens je bezoek. Let ook op de lokale toeristeninformatiepunten voor actuele aanbevelingen en evenementen.

2. Castillet

Le Castillet is een klein 14e eeuws fort, dat deel uitmaakt van de stadsmuren die de stad vroeger omringden. Deze oude stadspoort is een symbool van Perpignan en een populaire ontmoetingsplek. Het herbergt ook het Casa Pairal Museum, waar je meer kunt leren over de geschiedenis en cultuur van de regio. Kinderen zullen het interessant vinden om naar de top van de toren te klimmen en te genieten van het uitzicht. Met name de verhalen dat het vroeger een gevangenis was, doet het goed!

Perpignan

3. De kathedraal van Saint-Jean-Baptiste

Deze indrukwekkende kathedraal midden in de stad dateert uit de 14e eeuw en heeft prachtige gotische architectuur. Zodra je door de imposante deuren stapt, word je overweldigd door een gevoel van sereniteit en mysterie. Binnenin vind je prachtige gebrandschilderde ramen die het zonlicht op magische wijze verspreiden, waardoor een sfeer van rust en devotie wordt gecreëerd. De kinderen wisten me heel goed het tafereeltje na te vertellen met de kennis die ze op school hebben opgedaan. Ieder hoekje vertelt zijn eigen verhaal.

Perpignan, le petit train, Frankrijk

4. Markt op Plaça Cassanyes

Op Plaça Cassanyes komt elke ochtend een levendige markt tot leven. Temidden van deze kleurrijke wijk, bewoond door een diverse mix van Algerijnen, Marokkanen en zigeuners, ontdek je een schatkamer vol exotische verrassingen. Je betreed een andere wereld, doordrenkt met de geurige aroma’s van exotische specerijen. Met de kinderen bewonderden we de prachtige tapijten en lieten ons verleiden door heerlijke lekkernijen. Deze unieke markt, met uitzondering van maandag, is een waar avontuur waar elke zintuiglijke ervaring een ontdekking op zich is. Echt een aanrader!

Perpignan

5. Het Campo Santo

Dit kloosterachtige gebouw is een begraafplaats uit de 14e eeuw en heeft een unieke architectuur. Het is een rustige en sfeervolle plek om te bezoeken. Toen wij er waren was er een festival gaande waardoor we het helaas niet hebben kunnen bewonderen.

Perpignan

6. Aqualand St. Cyprien

Voor wat verfrissing en waterpret kun je een bezoek brengen aan het Aqualand St. Cyprien waterpark in de buurt van Perpignan. Het heeft glijbanen, zwembaden en attracties voor alle leeftijden. One camping voorziet goed in het aantal glijbanen waardoor we dit zelf hebben overgeslagen. De recensies van andere caminggasen waren zeer lyrisch overigens.

7. Luna Park

Dit pretpark in Argeles sur mer, nabij Perpignan hoort ook zeker bij je vakantie. Het biedt verschillende attracties, zoals draaimolens, achtbanen en spelletjes. Het is een leuke, compacte plek om een avond door te brengen met het gezin. Tip: er worden “2 Euro avonden” georganiseerd waardoor ee avondje luna Park net even wat voordeliger. Via de plakkaten en reclameborden langs de wegen, word je hier over ingelicht. En met een beetje geluk is er ook vuurwerk rond 23:00.

8. Het Paleis van de koningen van Majorca (Palais des Rois de Majorque)

Dit middeleeuwse paleis is een van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van de stad aangezien het bijna een eeuw lang het centrum was van het Koninkrijk van Mallorca. Het biedt een prachtig uitzicht op de stad en heeft een interessante architectuur. Kinderen kunnen genieten van het verkennen van de oude muren en de sfeer van het kasteel. Vol interesse gingen we op ontdekkingstocht. Met oudere kinderen (groep 5-6) die al iets over de middeleeuwen hebben meegekregen, komt de geschiedenisles tot leven.

Perpignan

9. Promenade des Platanes

Maak een wandeling langs deze prachtige promenade, omzoomd met platanen. Het is een geweldige plek om te ontspannen, mensen te kijken en te genieten van de mediterrane sfeer. Dit is ook de plek waar wij onze auto hadden geparkeerd.

Perpignan

10. Les Halles Vauban

Deze overdekte markt is een levendige plek waar je lokale producten en specialiteiten kunt proeven. Het is een geweldige plek om de culinaire cultuur van de regio te ervaren.

11. Museé des beaux-arts Hyacinthe Rigaud

Echte kunstliefhebbers zullen dit kunstmuseum zeer waarderen, dat verspreid is over twee herenhuizen in het stadscentrum. Kunst van de 15e tot de 20ste eeuw wordt hier tentoongesteld met werken van Franse schilder Rigaud tot de barokperiode. Net als de werken uit de moderne tijd van schilders als Aristide Maillol, Pablo Picasso en Raoul Dufy.

12. Canyoning in de Gorges de la Carança

Voor avontuurlijke gezinnen is canyoning een spannende activiteit. De Gorges de la Carança bieden een prachtig landschap en uitdagende routes om te verkennen onder begeleiding van ervaren gidsen. Het is vanaf 12 jaar geschikt, waardoor wij nog even moeten wachten.

13. Boottocht naar Les Orgues d’Ille-sur-Têt

Maak een boottocht over de Têt-rivier naar Les Orgues d’Ille-sur-Têt. Dit zijn unieke zandstenen formaties die lijken op orgelpijpen. Kinderen zullen het fascinerend vinden om deze natuurlijke sculpturen te zien.

14. 3D app

Het is leuk om de binnenstad te ontdekken met de gratis Perpignan 3D app. En mochten je benen moe zijn, kun je altijd de populaire toeristentrein nemen. In zo’n 40 minuten heb je hiermee een groot deel van het centrum gezien.

Perpignan

Tot slot

Naast deze bezienswaardigheden heeft Perpignan ook een bruisend straatleven, met charmante pleinen, gezellige cafés en restaurants waar je kunt genieten van de lokale keuken. Vergeet ook niet te genieten van de zonnige stranden in de omgeving, zoals Canet-en-Roussillon, dat op slechts een korte afstand van Perpignan ligt. Het bouwen van zandkastelen, zwemmen en strandspellen zijn altijd een hit bij kinderen.

Catalaanse invloeden sieren Perpignan

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief