Delen vinden we super lief

Van jongs af aan help jij je kind. Van aankleden tot puzzelen, van tanden poetsen tot ruzies oplossen. Dan begint je kind op de basisschool en tot een zekere groep lukt het je om de leerstof bij te benen. Maar wat als het moment aanbreekt dat het huiswerk steeds ingewikkelder wordt? Je bent natuurlijk de beste ouder, maar ben je ook de beste leerkracht? Afgelopen maanden heb ik het bij mijn groep drie-er ervaren, dat was behapbaar, maar zodra ze op de middelbare school zitten, is huiswerkbegeleiding een uitkomst! Mijn collega investeerde hier in bij haar twee dochters en het heeft ze enorm veel gebracht!

mama, thuisschool, moeder, multitasken, coronavirus, homescholing
Mama kan niet alles, huiswerkbegeleiding was daar een goed voorbeeld van!

Wanneer schoolwerk abracadabra wordt

Het is de schrik van iedere ouder, toegeven dat je iets niet weet. Helemaal op het gebied van schoolvakken. Je kind leert steeds meer en jouw schooltijd ligt al ver achter je, hoe help je je kind dan met zijn huiswerk?  
Ik kan me het moment nog precies voor de geest halen dat mijn buurmeisje uit school kwam en pufte dat ze bij wiskunde aan een nieuw hoofdstuk waren begonnen waar ze he-le-maal niets van begreep.

speelgoed, moeite met lezen, basisschool, groep 3, groep 4, deltas, leren lezen

Nu is ze altijd zeer zelfstandig, ook in haar schoolwerk. Veel verder dan woordjes overhoren of een breuk uitleggen warende nog niet gekomen. Mijn eerste reactie was dan ook dat dit vast zo’n overdreven puber reactie was. Tot ze even later haar wiskundeboek opensloeg…

Mama weet niet alles

Hoewel mijn begrijpend lezen vaardigheden bij mijn weten altijd prima zijn geweest, had haar wiskundeboek net zo goed in een vreemde taal geschreven kunnen zijn. Ik snapte er niets van wat daar stond. Toen kon ik twee dingen doen; mij uit de situatie bluffen of haar eerlijk toegeven dat ook ik geen idee had waar dit over ging. Ik koos dit laatste en samen zijn we op zoek gegaan naar een oplossing waardoor zij alsnog de kans zou krijgen om ook vakken die zij moeilijker vindt onder de knie te krijgen. Iets leren uit de comfort zone is soms ook echt wel heel tof! En met de juiste huiswerkbegeleiding kom je echt een hele eind!

mama, thuisschool, moeder, multitasken, coronavirus, homescholing
Heb je hulp nodig met het plannen van je huiswerk of het leren voor je toetsen? Of ben je op zoek naar een rustige plek in Amsterdam of omgeving om geconcentreerd te kunnen werken? Huiswerkbegeleiding is dan de ideale oplossing.

Huiswerkbegeleiding

Dit is dus precies de reden waarom er huiswerkbegeleiding is ontstaan. Jij en ik zijn namelijk niet de enige ouders die hier tegenaan lopen! Het heeft mij wel even wat moeite gekost, maar de meest waardevolle tip die ik je mee kan geven is: accepteer je grenzen, je hoeft namelijk helemaal niet alles zelf te kunnen. Het is oké om hulp te vragen.
Lyceo is een voorbeeld van een perfecte organisaties die er is om deze hulp te bieden.

thuiswerken, werkplek, ergonomisch

Zij hebben zich geprofessionaliseerd in het ondersteunen van kinderen tijdens hun schoolperiode en huiswerkbegeleiding is één van hun expertises. Huiswerkbegeleiding Utrecht en huiswerkbegeleiding Den Haag richten zich vanzelfsprekend op hun eigen regio, maar hun doel is hetzelfde.

trust, toetsenbord, werkplek, thuiswerken
Een interessant artikel om te lezen

Huiswerkbegeleiding

Ze willen jongeren ondersteunen en handvatten aanreiken om zo het beste uit zichzelf te kunnen halen. Zo kan jij je, als ouder, richten op de aspecten waar jij goed in bent, en neemt huiswerkbegeleiding dit stukje van je over waardoor jij je kind alsnog het beste kan bieden. Mijn buurmeisje heeft er onwijs veel baat bij en zodra de kids het nodig achten biedt ik ze heel graag de structuur en kennis die ze wensen! het kost veel, maar als je er zelf niet uit komst is het ideaal.

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief