Delen vinden we super lief

Heb je te maken met wallen? Dan kan dat meerdere oorzaken hebben. Soms heb je gewoon te weinig geslapen en lost een goede nachtrust al veel op. Soms is er echter meer voor nodig, omdat de wallen blijven zijn. Je kan dan denken aan een traangoot behandeling. Ook zijn er allerlei andere stappen die je kan zetten. De volgende tips kunnen je in ieder geval helpen.

Zijn het echt wallen?

wallen verminderen
Zo nu en dan gun ik het mezelf om door de wasstraat te gaan. De kapper, schoonheidsspecialiste en ook mijn gelaat houd ik goed in de gaten!

Het is belangrijk om te beseffen dat veel mensen met huidproblemen rond de ogen te maken hebben. Dit kunnen wallen zijn, maar ook gewoon donkere kringen. Heb je met de kringen te maken, dan schijnen de bloedvaten door de huid heen. Zo lijkt je huid wat blauw of paars te worden. Wallen zijn heel anders. Dit zijn zwellingen die ontstaan door een overvloed aan vocht, vet of huid rondom de ogen. Die moeten dus ook anders behandeld worden. Vochtophopingen ervaar je vooral in de ochtend. Een slappe huid komt door veroudering. Het is dus belangrijk dat ook de juiste behandeling wordt gekozen.

Voorkomen is beter dan genezen

Het is vooral slim om te proberen wallen te voorkomen. Dat kan bijvoorbeeld door voldoende goed te slapen. Dat komt neer op zo’n acht uur per nacht. Dit is nodig om je lichaam je afvalstoffen te laten verwerken. Dit betekent dat je lichaam vocht en gifstoffen afvoert. Dit gaat optimaal wanneer je voldoende drinkt. Vooral voldoende water is hierin belangrijk. Zo weet je zeker dat je lichaam voldoende vocht krijgt. Daarnaast is het ook slim om gezonde en gevarieerde voeding tot je te nemen. Je zal merken dat dit ook veel effect op de staat van jouw huid kan hebben. Zo voorkom je in grote mate al dat wallen ontstaan.

wallen verminderen, bedritueel
Slaap voldoende, zorg voor een goed bedritueel en voorkom wallen onder je ogen

Verminderen van wallen

Er zijn ook allerlei dingen die je kan doen om de wallen te verminderen. Denk bijvoorbeeld aan het koelen van de huid. Dat kan je doen met een koud washandje of met de bolle kant van een gekoelde lepel. Ook vochtige afgekoelde theezakjes kunnen helpen. Je kan ook de huid van binnenuit hydrateren. Dat betekent dat je voldoende moet drinken om hiervoor te zorgen. Het is daarnaast ook slim om het gebied rond de ogen te masseren. Daarmee stimuleer je de vochtafvoer. Leer wel de juiste techniek aan voor het beste effect. Ook een goede crème tegen wallen kan helpen bij het probleem waar je mee te maken hebt.

Behandeling van een specialist

Het is soms zo dat de tips die je hier vindt niet voldoende zijn. Dan is het belangrijk om een specialist erbij te halen. Die kan je dan helpen met het behandelen. Fillers in wallen kunnen van waarde zijn. het kan je helpen om de huid wat beter te laten uitzien. Het is belangrijk om goed naar de oorzaak te kijken. Aan de hand daarvan kan de specialist dan de juiste behandeling kiezen. Dit is wat je nodig hebt om er goed uit te zien. Haal daarom de specialist altijd erbij.

water drinken
Drink altijd voldoende water

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief