Delen vinden we super lief

drukwerk kaartje babykaartje

Het is gelukt! We hebben een naam die we allebei leuk vinden. Ons meisje is nog lekker in de maak. Als ze zou willen, mag ze vandaag geboren worden. Volgens mij zit ze nog wel lekker warm daarbinnen. Afgelopen tijd hebben we ons gestort op geboortekaartjes. Wat is er nou leuker dan al je vrienden, familie en kennissen met een kaartje op de hoogte te brengen van de geboorte.

Er zijn een paar opties waar je uit kunt kiezen. Nou kan je het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil. Een super persoonlijk, zelf ontworpen kaartje. Een bestaand kaartje uitzoeken of op maat laten maken. Iets totaal anders laten bedrukken of een geboortefilmpje maken.

Super persoonlijk, zelfgemaakt kaartje met behulp van online drukwerk

Een paar van mijn vriendinnen hebben zelf het geboortekaartje ontworpen. Wat je vervolgens heel makkelijk via online drukwerk kunt laten afdrukken. Super leuk natuurlijk en uniek. Maar bedenk wel eerst goed na, wat voor soort kaartje je wil versturen. Je bent zelf de ontwerper dus alles kan. Een mooie foto, illustratie of grafisch ontwerp. Je kunt gaan knippen en plakken met leuke afbeeldingen of bijvoorbeeld een tekening laten maken door grote broer of zus. Kies een kleur en stijl die bij je past. Heel druk of juist simpel, klassiek of modern. Je bent helemaal vrij in wat je wil dus ook in de vorm van de kaart.

populairste namen babynamen 2018

Je kunt ook kiezen voor een enkele kaart of een dubbele waarbij je meer ruimte hebt aan de binnenkant, voor bijvoorbeeld een geboortegedichtje. Ook in het gebruik van papier zijn er vele mogelijkheden. Simpel wit of gekleurd, glanzend, parelmoer of kraft. Ben je helemaal klaar dan kan je het tegenwoordig heel makkelijk laten maken dankzij online drukwerk. Voor je het weet, heb je je unieke kaartje in huis.

Wat komt er op het babykaartje?

Op een geboortekaartje kun je natuurlijk alles vermelden wat je zelf wil. Hier toch even een checklist wat handig is om op de kaart te zetten:

  • De naam van jullie kleine wondertje. Dat kan alleen de voornaam zijn of volledig met tweede, derde of vierde naam en achternaam
  • Als trotse ouders kunnen de namen van mama en papa natuurlijk niet ontbreken. Wel zo handig om te weten wie er een kindje hebben gekregen. Samen met de namen van grote broers en zussen is het nieuwe gezin compleet.
  • Wanneer is het kindje geboren? Geboortedatum en tijd kunnen niet ontbreken op de kaart. Eventueel kan je ook de lengte en het gewicht van je baby vermelden.
  • De contactgegevens van papa en mama zodat vrienden en kennissen contact op kunnen nemen als ze op kraamvisite willen komen.
  • Je kunt ook een geboorte gedichtje in je kaartje zetten. Op het internet kun je veel gedichtjes vinden ter inspiratie.

Kant en klaar kaartjedrukwerk kaartje babykaartje

Ben je niet zo creatief dan kan je natuurlijk ook kiezen voor een kant en klaar kaartje. Gelukkig heb je tegenwoordig heel veel keuze uit kaartjes waarbij je alleen nog maar bovenstaande gegevens door hoeft te geven. Het aanbod is gigantisch. Klassiek, simpel, stoer. Wat je maar wil. Als je toch een uniek kaartje wil, kan je een maatwerkkaartje laten maken door een ontwerper of illustrator. Dan ben wat meer geld kwijt maar heb je wel een super persoonlijk kaartje.

Geen kaartje wel een kindje

populairste namen babynamen 2018 babykaartje

Natuurlijk hoef je geen kaartje te sturen. Je kunt het ook totaal anders aanpakken. Wat dacht je van een geboorteballon of vlag? Er zijn heel wat leuke producten die je kunt laten bedrukken om zo je kleintje wereldkundig te maken. Je kunt ook gaan voor een geboortefolder, -flyer of -sticker. Toch weer wat anders dan een kaartje maar het past wel gewoon in een enveloppe en dus zo in de brievenbus. Door middel van online drukwerk kan je echt heel wat creativiteit kwijt.

Als je een digitaal wondertje bent en een ster in het maken van films is misschien een geboortefilm een goed idee. Als je dat goed aanpakt kan je echt een super mooie persoonlijke film rondsturen. Super leuk natuurlijk maar helaas niet weggelegd voor mijn talent voor en achter de camera.

Ik ga binnenkort maar eens starten met enveloppen schrijven. Bij ons wordt het toch een ouderwets babykaartje. Wel eentje die ons verhaal vertelt en past bij het kaartje van haar grote zus. Wie weet misschien voor een volgende keer of andere gelegenheid.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat!


Delen vinden we super lief