Delen vinden we super lief

Onze slaapkamer kreeg dit jaar een make-over met een nieuwe kleur op de muur en fijne lijstjes met persoonlijke foto’s. De slaapkamer is voor mij persoonlijk één van de belangrijkste ruimtes in ons huis. We komen er tot rust, maar het is ook heel fijn om naast het fijne interieur, ook functionele verlichting te hebben. In de vroege, donkere ochtend wil ik graag mijn kleren kunnen vinden, zonder dat ik slapende manlief in de schijnwerper zet. Het is voor mij belangrijk om een goede keuze te maken tussen sfeer en functionaliteit. In deze blog mijn manier van aanpak en de uiteindelijke keuze.

afvallen in december, Just frame it, inlijsten, cadeautip

Sfeermakers in de slaapkamer

Met sfeervolle slaapkamerlampen creëer je al snel een fijne ambiance. Schemerlampen zijn bij uitstek de beste sfeermakers op het nachtkastje. Aan beide kanten hebben we gekozen voor hetzelfde design. Door de kappen verspreidt het licht en krijg je een gemoedelijke sfeer in de kamer. Bij het naar bed gaan is dit ideaal licht, of om bij te ontspannen, te kletsen of een film te kijken.

Leeslicht in de slaapkamer

Lezen doe ik zelf vooral beneden, maar het komt vaak voor dat mijn zoontje nog de Donald Duck, of een spannend boek wil lezen bij ons in bed. Even onder de wol de laatste bladzijden doorbladeren van zijn favoriete boek voordat de dag begint. Slecht, of weinig licht is slecht voor de ogen waardoor het belangrijk is om fel licht te gebruiken. Daarom hebben we naast het schemerlampje ook een goede leeslamp op het nachtkastje staan. Een alternatief is een wandlamp naast het bed om hiermee ruimte te besparen. Er zijn veel mooie lampen en het is ook nog eens functioneel!

Basisverlichting

De basisverlichting zorgt ervoor dat de ruimte op een egale manier verlicht wordt. Hier hebben we nu een plafonnière voor, die niet meer van deze tijd is. Het is een erfenis van manlief zijn grootmoeder en hij schaart het onder art-deco kunst. Zelf vind ik het een heksen lamp, maarja wel functioneel en geeft veel licht. Het is de slaapkamer lamp die we als eerste aanzetten waarmee de hele kamer wordt verlicht. Zelf heb ik voor deze plek een nieuwe lamp besteld. De spot verlicht de kledingkasten en laat manlief lekker slapen! Win-Win!

Tot slot

Voor je zoektocht naar een strakke bureaulamp of stoere industriële lamp voor boven de eettafel slaag je zeker bij Directlampen.nl Ze hebben een uitgebreide collectie met alle stijlen soorten verlichting, in diverse prijscategorieën, verschillende merken, kleuren, vormen en designs. De keuze is reuze en slaagt er snel voor hanglampen, wandlampen, vloerlampen en tafellampen. Wel goed om te weten is dat de collectie enkel bestaat uit met zorg geselecteerd merken, zoals Globo, Steinhauer, Light & Living, Anne, of Bronq.

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter| Facebook |Youtube |Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief