Delen vinden we super lief

Blade runnerIk stond toch ietwat trillend op mijn benen. Voor het eerst was ik uitgenodigd voor een photocall en persconferentie voor BLADE RUNNER 2049 in het prestigieuze Sofitel legend Grand Hotel in Amsterdam  Hier zou ik oog in oog komen te staan met Sylvia Hoeks. Ons Hollands trots dat in deze langverwachte film blade runner 2049 schittert van regisseur Denis Villeneuve. Ze speelt naast o.a. Ryan Gosling, Harrison Ford en Jared Leto. Grote Oscar-waardige namen in een film waar lang naar uitgekeken is.

Blade runner

Het verhaal BLADE RUNNER 2049 is het langverwachte vervolg van de veelgeprezen de sciencefiction klassieker Blade Runner (1982). “Wie kent de film Blade runner nu niet?  riep Sylvia de zaal vanmorgen tijdens de persconferentie. Ik hield angstvallig mijn mond, want “ik” zei de gek. Of ik nu een film barbaar ben, ik weet het niet, maar ik weet wel dat deze film een hele fanbase en indrukwekkende ‘ wereld’ om zich heen heeft gecreëerd. Inclusief Quotes die wereld beroemd blade runner sylvia hoekszijn als: ” Gaff: Its too bad she wont live, but then again who does?” De echte kenners zullen veel meer quotes kunnen opnoemen. Er zijn dan ook vele fans die niet kunnen wachten tot de film uitgebracht wordt. Ook zijn er vele criticasters die vinden dat ze niet aan het verhaal mogen tornen.

Het verhaal

Dertig jaar na de gebeurtenissen van de eerste film (die zich afspeelt in 2019) ontbloot een nieuwe blade runner, LAPD Officer K (Ryan Gosling) een lang bewaard geheim.  Als dit geheim aan het licht komt, kan dit tot complete chaos leiden. K’s ontdekking leidt hem naar een zoektocht naar de waarheid en naar Rick Deckard (Harrison Ford), een voormalig blade runner die al 30 jaar vermist is. Om weer even terug in de tijd te gaan hier de trailer uit 1982:

sylvie hoeks blade runnerDe Cast van Blade runner

In deze tijdloze parel verschijnen in Blade runner 2049 grote namen als Oscar®-genomineerde Ryan Gosling (K) en Harrison Ford (Rick Deckard). En ook Ana de Armas (War Dogs), ons hollands trots Sylvia Hoeks (The Best Offer) en Robin Wright, bekend uit Wonder Woman & House of Cards schitteren op het witte doek.  Ook Oscar®-winnaar Jared Leto bevindt zich onder deze indrukwekkende cast. (Dallas Buyers Club, Suicide Squad).

Protocol & persconferentie

Tijdens deze Photocall en persconferentie kregen we een mooie gelegenheid om Sylvie op haar best op de foto te zetten. Fantastisch om te zien hoe dit in zijn werk gaat. De grote fotografen waren allemaal aanwezig  en ik wurmde me er als groentje tussen. Ik ving de gesprekken op tussen de fotografen, altijd leuk hoe ze elkaar proberen af te troeven.  Toen Sylvia ten tonele verscheen waren de fotografen ware concurrenten want iedereen ging voor het mooiste plaatje. De persconferentie was in een gemoedelijke sfeer. Amsterdam is haar mede-thuishaven en ze vond het maar wat tof om in haar eigen stad in The  Grand te mogen slapen. ” We worden verwend” vertelde ze, maar met een 8-daagse promotietour van Berlijn, Rome tot aan Londen en LA is het wel een must om in de watten gelegd te worden om je goed te kunne voorbereiden.

Sylvia Hoeks

Op jonge leeftijd (14) wordt Sylvia gescout door Elite models en reist de wereld over van opdracht naar opdracht. Een voorbode voor haar succesvolle internationale toekomst. Tijdens het harde werken rondt ze haar vwo-opleiding af en wordt ze o.a toegelaten tot de toneelschool in Maastricht. Blade runnerEen rits aan kleine en grote rollen volgen. Met de rol van ‘het meisje’ in de film Duska,wordt ze bekender bij het Nederlandse publiek. Ze ontvangt hier zelfs een gouden kalf voor op het nederlands filmfestival.

Sylvia Hoeks  speelt in 2013 haar eerste internationale hoofdrol in de film The Best Offer. In de regie van Oscarwinnaar Giuseppe Tornatore. Haar grote internationale doorbraak is Blade runner. Extra bijzonder hoe ze aan de rol is gekomen. In het holst van de nacht heeft ze haar auditie-scene opgenomen omringd met kaarsen en lampen.  Zoals ze zelf zegt is ze “dol op knutselen” en heeft ze het zelf ge-edit. Maandenlang hoorde ze niets over haar auditie, totdat ze tot haar grote vreugde werd gebeld met de vraag of ze bij de cast wilde horen. Ze gilde het uit van vreugde zoals ze het onbevangen vertelde.

Effortless

Haar prachtige verschijning, schoenen om jaloers op te worden, een jurk om je vingers bij af te likken en haar stralende lach blade runnerdoet voorkomen dat alles effort-less is. Ze vertelt op een bevlogen en spontane manier dat deze film op het juiste moment kwam, want….

” Ja, hé die air Bnb en het eten in LA is ook niet bepaald goedkoop zegmaar”. De brabantse tongval kwam af ten toe  tevoorschijn, dat maakt haar zo puur”

Ze heeft er hard voor gewerkt om te staan waar ze nu staat. Knap hoor. Ze vertelde dat ze voor de rol 7 kilo in spier-vetmassa moest aankomen. Samen met trainers, diëtisten heeft ze zich op haar rol voorbereid en heeft ze een heuse fysieke transformatie doorgemaakt. Ook een spraak coach heeft haar getraind om neutraal Amerikaans te leren praten. Gekscherend zegt ze; Amerikanen laten hun tong vallen” en begint haar oefeningen en plein publiek te doen. Heerlijk mens is het.

Haar drive voor vernieuwing, uitdaging en eagerness heeft haar ver gebracht en zal haar ster verder doen klimmen. De zenuwen op de eerste set dag heeft ze weten te overwinnen en van ‘groentje op de set’ zoals ze zich noemde, is ze een ‘rising star’ waar we nog veel zullen gaan horen. Ik ben trots op dit multitalent en bijzonder dat ik haar van dichtbij mag beleven. 

Productie

BLADE RUNNER 2049 is geproduceerd door Oscar®-genomineerde Andrew A. Kosove & Broderick Jonson en Bud Yorkin & Cynthia Sikes Yorkin. De regisseur van de eerste Blade Runner, Meervoudig Oscar®genomineerde Ridley Scott, is uitvoerend producent samen met Tim Gamble, Frank Giustra, Yale Badik, Val Hill en Bill Carraro.

#DeeplyLoveIt

De film is geregisseerd door Oscar®-genomineerde Denis Villeneuve naar het scenario van Hampton Fancher en Michael Green. Het verhaal van Fancher is gebaseerd op de personages uit het boek “Do Androids Dream of Electric Sheep” van Philip K. Dick. En hoe leuk dat Sylvia ons vertelde dat het stopwoordje van Denis met z’n franse accent is; #DeeplyLoveIt, of wat te denken van #NoNoNoNoNo Ze heeft zichtbaar een fijne samenwerking gehad op de set.

Nieuwsgierig naar Blade runner 2049

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze film? BLADE RUNNER 2049 draait vanaf 5 oktober a.s. in de bioscoop, in 3D en IMAX 3D. Kun je niet wachten en wil je er alles over weten? Volgde laatste ontwikkelingen op Facebook, op social media onder #BladeRunner2049 of op www.bladerunner2049.nl

Officieel trailer Blade Runner 2049

De crew van Universal Bedankt voor de uitnodiging, de Grand voor het warme welkom en Sylvia voor haar bevlogenheid. Ik kijk uit om meer te zien van deze lang verwachte film en ben benieuwd of het alle harten (ook de criticasters) zal doen veroveren. Ondertussen droom ik nog even verder over vandaag. Wat was het fijn om in de grand te mogen verblijven en om oog in oog te staan met zo’n talent als Sylvia. Ik verwacht nog veel van haar.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief