Delen vinden we super lief

De verjaardag van mijn sidekick, alias veertig plusser, werd in stijl gevierd met een dag vol verrassingen. Dit jaar wilde ik graag groots uitpakken. Het is geen kroonjaar met zijn 42 jaar, maar dat hoeft ook niet om een dierbare in het zonnetje te zetten! De woonkamer werd in Frans- Nederlandse stijl omgetoverd, kids uitbesteed, de cadeautjes werden gekocht en de voorbereidingen voor de vele verrassingen werden gemaakt. Je kunt mij niet blijer maken dan iemand te verrassen waarbij de voorpret extra leuk is.

Quality time

Mijn echtgenoot werd er op uit gestuurd om een rondje te joggen, zodat ik het huis aan kant kon maken. En ook kon ik mezelf door de wasstraat halen en de tafel dekken voor een bijzondere avond! Alles moest tot in de details perfect uitgevoerd worden.

Het tafelkleed is overigens Staphorst design, gekregen van wijlen mijn lieve oma. Haar kristallen wiskeyglas fungeert als waxine houder. “Ik vier het leven oma”, “ik volg je levenslessen op!”.”Het leven zit vol verrassingen”.

Kleurrijke bloemen stonden op tafel, kaarsjes aan, champagne gekoeld, de juiste wijn klaargezet, muziek aan en het licht werd gedimd. Bij thuiskomst van ‘mi corazon’ konden de verrassingen beginnen. Echte quality time met mijn grote liefde kon beginnen

Gerelateerde blog :Verrassing huwelijksjubileum: De beste Ideeën om je partner te verrassen – Olivette.nl

Verrassingen marathon: Nr 1

Het eerste cadeautje van de 7 verrassingen kon deze bijzondere zaterdagochtend gegeven worden, een nieuwe badjas! Hij had een verwassen witte, Ajax badjas die echt niet meer kon. Toegegeven, ik heb ooit de badkamer schoongemaakt (met chloor) en had destijds zijn badjas aan…oeps. Hij verdiende echt een spiksplinternieuw exemplaar zonder vlekken, of uitgescheurde zakken waar de kids graag aan hangen. Hij was blij als een klein kind!

Tweede verrassing: massage

Manlief mocht de badjas gelijk aantrekken aangezien ik hem als tweede verrassing een relax massage gaf (dat overigens echt in de krant mag). Plingplong muziek aan en fijne massage olie doet wonderen om de stress uit een lijf te krijgen.

Een ideaal (Vaderdag) cadeau is een zachte, warme badjas.

Dit zou ik vaker moeten doen, één van de verrassingen dat praktisch niets kost en met grote blijdschap ontvangen wordt. Terwijl hij zich naderhand relaxed en zen, mooi kon maken voor de rest van de verrassingen, scheurde ik richting Amsterdam Centrum.

Felix Meritis aan de Keizersgracht

Ik reed naar de Keizersgracht naar het prachtige restaurant Felix, waar ik een bestelling mocht ophalen. Hier wachtte een bijzondere verrassing voor de avond, dat ik zelf mocht afhalen. Laten bezorgen is overigens ook een optie, maar nieuwsgierig als ik was, wilde ik restaurant Félix heel graag zelf bewonderen.

De chef-kok himself en zijn bevlogen crew gaven me alle ins & outs over het Felix | Flex drie gangen menu. Dit gaf een extra dimensie aan wat komen ging dei avond

Derde verrassing: cocktail-time

De derde verrassing kreeg manlief bij thuiskomst. Opgefrist en vol spanning mocht hij een grote box uitpakken. Het was inmiddels borreltijd en hoe kun je dat beter inluiden dan met een cocktail. Tijdens de negenmaandenbeurs struinde ik ook een middag op de huishoudbeurs waar ik een cocktailbox had gekocht. Dit is echt een leuke vondst en een te gek cadeau idee! Verrassingen naar mijn hart.

Borreltijd op een bijzondere wijze

Je hebt alle benodigde ingrediënten bij elkaar in 1 box, inclusief de drank, bruisend water, citroen, glazen, etc. Iedere cocktailbox verschilt qua inhoud afhankelijk van de cocktail die je kiest. Je kunt je favoriet naar hartelust uitkiezen. Manlief was blij verrast en dook gelijk de keuken in om ons een cocktail klaar te maken. De muziek ging harder en samen kwamen we in vakantiestemming.

Vierde verrassing: ‘van de plank’

Het zonnetje scheen en buiten kon er geproost worden. Tijd voor de vierde verrassing. Bourgondiërs als we zijn, ontvangen we hopelijk snel weer vele vrienden en familie die we een borrelplank vol verrassingen kunnen voorschotelen. Manlief is de gastvrijheid zelve en verrast de gasten graag tijdens een brunch, borrel, feestje of buiten in de zomer onder een parasol.

Het boek ‘Van de plank’ is een schot in de roos. Deze fijne vondst kocht ik bij de Bruna toen ik er een staatslot kocht voor Koningsdag. (Ook een tof cadeau voor jouw lot uit de loterij)

Van de Plank, gekocht bij de Bruna

Het boek geeft 30 originele ideeën van bijvoorbeeld een Spaanse plank met pintxos van inktvis tot aan Thaise -, Franse -, Zweedse – of veganistische borrelplanken. Een borrel bij ons gaat in de toekomst feestelijk en origineler aangekleed worden.

En je begrijpt dat bij een cocktail ook een borrelplateau hoort. Mijn man vond me al mysterieus naar de deur en op mijn telefoon kijken. En dit was hem terecht opgevallen aangezien er een borrelplank afgeleverd zou worden om 17:00 hr. En niet zomaar eentje! De verrassingen bleven komen.

Vijfde verrassing: borrelplateau @The College Hotel by Shiraz

Mijn vijfde verrassing was het originele en uitgebreide borrelplateau van Shiraz, inclusief een fles witte, rosé of rode wijn. Je kunt het afhalen bij Shiraz @The College Hotel aan de Roelof Hartstraat, maar bij uitzondering bracht Dominique het bij ons langs.

Door de grote populariteit van het borrelplateau (€ 47,50) waren de warme hapjes uitverkocht. We kregen in overleg een upgrade van de wijn, een prima vervanger! Dominique legde alles duidelijk uit. Terwijl manlief de opener haalde (Tsja hij moest wel wat doen natuurlijk), kon ik de borrel hapjes over de plateaus verdelen. Het oog wil immers ook wat.

Inhoud borrelplateau

Koud: » Blini’s met Gravad lax | Sushi Roll met garnaal | Tonijn Tataki | 3 soorten buitenlandse kazen | 3 soorten charcuterie

Warm: » Ingewikkelde garnalen | Kreeften kroketjes | Kwartelboutjes | Kroketjes met eend en truffel | (Thuis klaarmaken in de oven, frituur of pannetje net zonnebloem olie). En meer! » Luxe Notenmix | Grote Groene olijven

Je hebt overigens de keuze uit 3 verschillende wijnen: » Civitas, Pecorino, Lunaria Crianza ( wit ) | » Barbera Del Monferrato, Gavi Italia ( rood ) | » Coteaux Varois, Saint Julien Provence ( rosé)

Zesde verrassing: dinnertime

En na een heerlijke apéritief, veel ouwehoeren en ongestoord kletsen (zonder interrupties van de drie bandito’s) gingen we buiten vuurtje fikken. Vuurkorf aan, waarbij ik de zesde verrassing langzaam kon introduceren. Kay was ietwat overweldigd door alle verrassingen.

De instructie video’s van Felix liet ik zien en de bijgeleverde instructies werden overhandigd. Ook mocht hij zijn social media bekijken, waar ik al iets had gepost over zijn verrassing en mijn bezoek aan Felix.

De koelkast was gevuld met de stijlvolle Felix | Flex boxen.

Velen wisten van mijn verrassingen die het zijdelings nauwlettend volgden. Die avond gingen we namelijk een wel heel bijzonder drie gangen diner maken en konden we (samen) de keuken bestieren. Mijn man is dol op koken en ik kon hem niet blijer maken dan met een bijzonder diner. Om zelf niet de hele avond in de keuken te verblijven, was Felix Flex een uitkomst en een bijzondere verrassing!

Felix Flex ~ thuis chique dineren

Felix is een restaurant met een nieuw ‘New Dutch Cuisine’ concept dat zijn naam leent aan de iconische locatie. Ze zitten in het grote, gerenoveerde cultuurcentrum Felix Meritis op de Keizersgracht, een imposant, majestueus gebouw dat in 1788 werd geopend door een genootschap van 40 wetenschappers, kunstenaars, ondernemers en denkers die willen nadenken over de toekomst.

Het ‘huis voor de nieuwsgierige geest’, was een broeinest van creativiteit, ideeënvorming en kruisbestuivingen. Deze rijke geschiedenis heeft zijn weerslag op deze gedurfde en bijzondere fine dining. Dit wilde ik al enige tijd dolgraag proberen!

Restaurant Felix | Keizersgracht 324, 1016 EZ, Amsterdam | T +31 (0)20 589 16 90 | M info@restaurantfelix.nl

Je kijkt je ogen uit bij de hoge plafonds, grote ramen, de stijlvolle inrichting, authentieke details en het indrukwekkende trappenhuis. Normaliter zou ik er direct een tafel gereserveerd hebben voor de verjaardag van mijn eega, maar deze avond is het aan mij om manlief culinair à la Felix -Flex te verrassen. Of nog leuker: beiden het bord bijzonder en zo culinair waardig mogelijk op te maken!

Het voorgerecht: Steak tartare en voor manlief een vegetarische parel couscous aangezien hij liever geen rauw vlees eet.

Drie gangen diner vol verrassingen

Het is best bijzonder om dé kans te krijgen om als een ware chef in je eigen keuken te kunnen stralen met het flex menu. Mijn schort ging om en al kletsend gingen we aan de slag. We maakten er een onderlinge challenge van.

Het hoofdgerecht

De gerechten werden in een box geleverd die voorbereid waren door chef Floris van Straalen en zijn team. In mum van tijd maakten we de gerechten die echt een plaatje werden, al zeg ik het zelf.

Alle gerechten zijn dusdanig voorbereid dat je snel en eenvoudig een geweldig diner (of lunch) van het kwaliteitsniveau van Restaurant Felix hebt. Chef Floris van Straalen legt je via videoinstructies stap voor stap uit hoe de gerechten bereid moeten worden. Appeltje eitje.

Het dessert dat met liefde werd opgemaakt.

De menu’s zijn populair dus wees er bijtijds bij mocht je het ook een keer willen proberen. De afhaaltijden zijn donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 13:00 – 17:00 uur. Je hebt de keuze uit:

  • 3 gangen menu voor 1 persoon – vegetarisch: €30
  • 3 gangen menu voor 1 persoon: €35
  • 3 gangen menu voor 2 personen: €70
  • 3 gangen menu voor 2 personen inclusief een ½ fles huiswijn (wit of rood): €80

Je kunt er ook zorgvuldig uitgekozen wijnen bij bestellen die uitgekozen zijn door Sommelier Saskia ( Felix Finest Wines ). Er zijn ook alcoholvrije alternatieven die goed bij het menu passen.

Zodra restaurant Felix weer geopend is, komen we heel graag de gastvrijheid ervaren en de bevlogen chef in actie zien.

Zevende verrassing: Joie de Vivre

joie de vivre, frankrijk, viva la france

We zien deze zomer waarschijnlijk onze vakantie in Frankrijk aan onze neus voorbij gaan, maar we halen Frankrijk naar huis met het lifestyle kookboek Joie de Vivre. Elke pagina is een plaatje en het was echt een blijmaker. Met dit boek zullen we nog vele prachtige gerechten op tafel brengen.

We zetten onze ‘Joie de Vivre’ voort, waar we vandaag extra veel aandacht aan hebben gegeven. Het was een dag vol bijzondere momenten en vele verrassingen. Dit 7e cadeautje sloot de dag prachtig af.

Het was een bijzondere en bovendien smaakvolle avond en dag vol verrassingen. Uiteraard heerlijk over de top, maar dat mag best eens op zijn tijd.

Nb: De verrassingen voor mijn man zijn nonspon

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief