Delen vinden we super lief

Oranjefeesten zijn voor veel Hollanders, dé festiviteiten van het jaar. Koningsdag, bevrijdingsdag, maar ook voetbal- en schaatswedstrijden waar de Nederlanders hun sportprestaties laten zien, zijn momenten dat de Nederlander zich graag in het oranje uitdost. Jong en oud, man of vrouw, zie je in de meest vreemde gewaden en hoofddeksels hun feestje vieren. Ook kinderen zijn van de partij. Kinderen verkleden zich graag en hebben met de koningsdagen oranje gezichten en dragen een rood-wit-blauwe outfit. uiteraard zijn we weer gezwicht en zijn er toffe gepersonaliseerde truien besteld bij Bulbby.

koningsdag bulbby

Origineel voor de dag komen

Het is natuurlijk geweldig om zo origineel mogelijk te verschijnen op de 27e april. Grote warenhuizen verkopen natuurlijk de gekste outfit’s, maar daar loopt de halve stad al in. Het bedenken van een oranje kostuum is vooral voor de kinderen een zoektocht. Zij doen mee aan de koningsspelen en willen daarna meedoen met de optocht.

Koningsdag in het oranje

Versier zelf een fiets of trapauto en je kind zal je dankbaar zijn. Niet dezelfde vlaggetjes op de fiets maar een door papa bedacht item. Het is bijvoorbeeld geweldig om met ballonnen, die de kleuren van onze vlag hebben, en veel oranje-gekleurde ballonnen aan een halve hoepel te bevestigen, die over de fiets heenloopt. Het kind zit dan als het ware tussen de ballonnen. Echter, niet alle kinderen zijn hier van gediend en hebben liever alleen een oranje(zelfgemaakte)oranje muts op. Dring alle versierselen niet op, want dat werkt averechts. Een oranje sweater met eigen naam werkte gelukkig wel. Ze willen het nu al iedere dag aan. en geef ze eens ongelijk! Wie wil er nu geen koning voor een dag zijn…iedere dag …

bulbby koningsdag gepersonaliseerd

Kinderwagen

Ligt je kind nog in de kinderwagen, versier deze dan met oranje crepepapieren bloemen in oranje, rood, wit en blauw. Zit het kind al in de wandelwagen dan maak je hem of haar blij met een vlag of ballon. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Heeft je kind plezier, dan heb je dat als ouders ook. Je voelt je veel feestelijker als jij en je kind in het oranje zijn uitgedost en je zo aan het feestgedruis kunt meedoen. Ook zijn er rompers te personaliseren voor koningsdag.

Jong en oud in het oranje

Ben je samen met je gezin van plan Koningsdag te gaan vieren? Dan heb je behoefte om net als iedereen, oranje kleding te dragen. Het geeft nét even de juiste kleur aan de dag en je voelt je samen met je gezin een echte feestvierder. Lekker de stad in, achter de fanfare aan en met de kinderen koningsdagspelletjes doen. Overal zijn markten en braderieën waar je je prima kunt vermaken. Dan is het toch logisch om jezelf en je kinderen in een oranje pak te hijsen. Ben je van plan deze kleding kant en klaar te kopen, zorg dan dat je er op tijd bij bent. Op is op! Ik zou het lekker online bestellen en het gelijk personaliseren. We kregen er nu al zoveel leuke reacties op! met een naam maak je je outfit toch net even iets toffer!

Jurkjes

Voor vrouwen is het heerlijk om op een warme 27e april een zomerjurkje te kunnen dragen. Wil je wat oranje betreft, bij de andere gezinsleden horen, maar niet van plan om een gek pak aan te trekken? Dan zijn er tientallen jurkjes te koop, die je na deze feestelijke dag ook nog kunt dragen. Een oranje jurkje is ook fantastisch om aan te trekken naar een koningsbal of dinér.

koningsdag bulbby

Ben je van plan om ’s avonds uit te gaan met manlief om bijvoorbeeld kroegje in kroegje uit te gaan? Dan is het simpel om je knotsgekke outfit uit te doen en je voor de avond te verkleden in een mooi oranje jurkje, of leuk gepersonaliseerd shirt. Onder dit feestjurkje zullen een paar oranje schoenen niet misstaan. Probeer ook je make-up en nagels een echte feestelijke uitstraling te geven. Nagels mogen knal-oranje, maar ook onze vlagkleuren kunnen op de nagels worden aangebracht. Oranje sieraden of een oranje lint in je haar en je bent de koningin van het bal! 

Kleine meisjes

Meisjes tot een jaar of 12 vinden het geweldig om op deze speciale dag een oranje jurkje te dragen. Tulen rokjes zijn helemaal in. In een oranje kleur zal een meisje zich helemaal een prinses voelen. Je kunt iedere outfit compleet maken met een oranje zonnebril, tas of hoedje op koningsdag. Voor dit jaar heb ik voor een sweater gekozen aangezien het vaak nog best koud is in de vroege ochtend. En na koningsdag draagt ze het zeer zeker ook nog!

bulbby koningsdag

Mannen

Mannen en jongens zullen ook deelnemen aan de oranjefeesten met koningsdag. Voor een stijlvol uiterlijk kan een oranje colbertjasje helemaal chique ogen. Dit is meer de kleding die in de avonden wordt gedragen wanneer je deelneemt aan een oranje- of koningsbal. Overdag is het leuk om een gekke uitdossing te dragen. Heb je de Opposuits pakken al gespot? Voor elk feest kun je een geweldig pak aanschaffen. Uiteenlopend, van een kerstpak tot pakken met bloemetjes. Ook verkrijgbaar in de meest vreemde kleuren en prints. Voor een zonnige, oranje-gekleurde dag in april, zitten er fantastische feestpakken in de collectie. met een tof gepersonaliseerd colbert, is het ook voor vrouwen classy!

Oranje sweaters

April levert soms nog best koude dagen op. Ben je van plan zelf op een kleedjesmarkt, spullen te gaan verkopen op koningsdag, dan is een warme sweater aangenaam om te dragen. Bedrukte koningsdagsweaters zijn geweldig met een tekst als “Biertje? Ik Willem”, of “Prince Charming” Dat is zeker een tekst die gelezen wordt. Voor de kids vond ik ‘Queen’ en ‘King for a day’ wel geschikt.

bulbby koningsdag

Maak je koningsdagkleding

Eigenlijk is het natuurlijk het allerleukst om je kleding zelf te maken voor koningsdag of te personaliseren. Vooral voor kinderen is het ontzettend leuk om iets zelf te creëren. Het hoeft geen kwaliteitskleding te zijn. De meeste winkels verkopen goedkope oranje t-shirts waar je zelf een tekst voor kan verzinnen en deze met plakletters op het shirt kunt bevestigen. Teksten als “Drama Queen”, “ik hou van Willem“of “I love Maxima”, zijn een paar voorbeelden. Het voordeel bij Bulbby is dat de teksten voorgelegd worden en je kunt variëren inkleur en tekst. je kunt alle kanten uit met je ontwerp!

Tips voor een geweldige oranje koningsdag!

Ben je van plan lekker feest te gaan vieren en is een festival jou keus? De dresscode is uiteraard oranje. Maar ook rood, wit en blauw kun je op deze dag gewoon aantrekken. Online vindt je alle festiviteiten die je samen met kinderen kunt meemaken.

Kingsday

Elk jaar hopen we als Nederlanders weer op een mooie, zonnige dag op koningsdag. Heel veel plekken in Nederland zindert het van de oranje kleuren. Evenementen als het Kingsland Festival in Amsterdam of het Kroonfestival in Rotterdam bieden alle bezoekers een daverend feest, waar van genoten kan worden. Ook een bezoek aan Zwolle met festival Kingdance of Supersized Kingsday in Eindhoven is zeker een bezoek waard. En wellicht Amersfoort! Het koninklijk paar zal op koningsdag hier een bezoek brengen!

Een hele fijne koningsdag gewenst ! En laat je het weten wat je gaat dragen?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief