Delen vinden we super lief

Frans themapark behoudt ook dit jaar titel van beste Europees attractiepark” Ik lees het met interesse aangezien Puy du Fou al geruime tijd op mijn wensenlijstje staat. Afgelopen jaar waren we er in de buurt op vakantie in Frankrijk, maar de kindjes vond ik nog net iets te jong. Dat is nu een heel ander verhaal. Olivier (7) is graag dag en nacht een ridder, om zijn prinses zusje (6) te redden van de verschrikkelijke Novelmore ridder broer Lucas(4). Puy du Fou gaat dan ook grote indruk op hem maken!

verkleden ridderoutfit souza, Puy du Fou nummer 2 bij TripAdvisor's Travellers' Choice Awards 2020

Themapark van wereldformaat

Puy du Fou blijkt opnieuw een speler van wereldformaat als het om themaparken en shows gaat. Bij de Travellers’ Choice Awards in de categorie Attracties behaalde het Franse themapark maar liefst de tweede plek. Een enorm knappe prestatie met een grote aanbod van aanbieders.

Puy du Fou, PuyDuFou, Puy du Fou, nummer 2 bij TripAdvisor's Travellers' Choice Awards 2020

De jaarlijkse wereldranglijst van TripAdvisor is gebaseerd op beoordelingen en waarderingen van reizigers over de hele wereld. Puy du Fou steeg drie plekken ten opzichte van vorig jaar. Dit betekent ook dat het park voor het derde jaar op rij zijn titel van beste Europees attractiepark behoudt. Na het lezen van het persbericht begon het te kriebelen en dook gelijk in mijn agenda. Afgelopen herfstvakantie verbleven we in Normandie en ach waarom deze keer niet gewoon weer richting het westen van Frankrijk? We zijn dol op het Joie de Vivre in dit fijne land.

Puy du Fou nummer 2 bij TripAdvisor's Travellers' Choice Awards 2020

Succesformule

school ridder souza, Puy du Fou nummer 2 bij TripAdvisor's Travellers' Choice Awards 2020

Het succes van Puy du Fou is vooral het resultaat van een gedurfde strategie met permanente investering in creatie van nieuwe shows en ervaringen. Veel artistieke shows in het park zijn combinaties van lokale legendes en echte gebeurtenissen waardoor het echt tot leven komt. Hierbij staan romantiek, emotie en historie centraal. Niet voor niets veroveren ze jaarlijks de harten van miljoenen bezoekers uit alle windrichtingen.

prinsen en prinsessendagen

Wellicht ben je ooit in de Efteling bij de ‘Raveleijn’-show geweest. Het was Puy du Fou die deze prachtige voorstelling co-creëerde. Ook dit jaar zijn er drie nieuwe bezoekersmagneten van het non-mainstream park. Dat is de avondshow ‘Les Noces de Feu’, het koninklijke hotel ‘Le Grand Siècle’ en een conferentiecentrum voor zakelijke evenementen, ‘Le Théâtre Molière’.

De doelstelling van het themapark is dan ook niet gering: het park wil uitgroeien tot het beroemdste entertainmentmerk ter wereld. En daar help ik graag een handje aan mee door meer bekendheid te geven aan dit gave themapark. Want als ik om me heen vraag of ze Puy du Fou kennen, is de reactie nog te vaak ‘nee‘.

Puy du Fou nummer 2 bij TripAdvisor's Travellers' Choice Awards 2020

Travellers’ Choice Award

De Travellers’ Choice Awards zijn in 2002 in het leven geroepen en is de grootste onderscheiding van TripAdvisor. Een platform dat ik ook vaak raadpleeg voor mening en reviews van andere reizigers. Het winnen van deze award is zeer eervol aangezien de lijst wordt gebaseerd op basis van miljoenen mondiale reviews van bezoekers. Nieuw dit jaar is dat de Travelers’ Choice winnaars nu worden geëerd als Travelers’ Choice Best of the Best, een keurmerk voor de meest uitzonderlijke, hoogst gewaardeerde bedrijven ter wereld. We komen het dit jaar heel graag zelf ervaren in plaats van het lezen op TripAdvisor.

Puy du Fou nummer 2 bij TripAdvisor's Travellers' Choice Awards 2020

Praktische informatie

 • Seizoen 2020: Open tot 1 november 2020, check zeker de agenda aangezien in het buitenseizoen het park niet alle dagen is geopend.
 • Entree park: vanaf €37 (volwassene) of €27 (kind)
 • Overnachting in hotel + entree park combideal: vanaf €62 per persoon.
 • Route: Puy du Fou ligt op slechts 2,5 uur rijden van Parijs en de grote steden van Frankrijk. Voor gezinnen die aan de populaire kust van de Vendée verblijven is Puy du Fou een populair dagje uit en een uitstekende tussenstop om de reis te onderbreken.
 • Informatie en reserveringen klik hier of +33 (0) 820 09 1010.
Puy du Fou nummer 2 bij TripAdvisor's Travellers' Choice Awards 2020

Puy du Fou

Puy du Fou werd in 1978 opgericht en is een themapark dat je doet bewonderen door de eigenheid en originaliteit. Het werd zelfs twee keer verkozen tot beste park ter wereld: in maart 2012 in Los Angeles (Thea Classic Award) en opnieuw in november 2014 in Orlando (Applause Award).

Puy du Fou zet grootscheepse shows neer waarbij je verbeeldingskracht en veel emotie komt kijken. Lokale legendes en echte gebeurtenissen komen tot leven in indrukwekkende, artistieke shows van wereldklasse. Dit wil je zien!

Puy du Fou nummer 2 bij TripAdvisor's Travellers' Choice Awards 2020
Puy du Fou is een groep die bestaat uit hoofdzakelijk een Association Loi 1901 (een vereniging zonder winstoogmerk) en een Simplified Joint Stock Company.

Cinéscénie

Het Cinéscénie spektakel wordt met 4200 vrijwilligers neergezet en is eigenaar van de Simplified Joint Stock Company die het Grote Park beheert (63 dag- en avondspektakels, 4 historische dorpjes, 22 restaurants en 6 themahotels). Er zijn in totaal 2.500 mensen in dienst die dagelijks in touw zijn om het ene na het andere spektakel neer te zetten.

De twee organisaties hebben hun toekomst verstandig verzekerd door de Puy du Fou Academie te financieren (een basisschool met een extra focus op kunst) en zo ook de Junior Academie (artistiek opleidingscentrum). Beide opleidingen leiden jaarlijks ruim 700 jongeren op in de spektakelkunsten en -technieken. Als het aan mijn zoontje zou liggen, meldt hij zich morgen nog aan.

verkleden ridderoutfit souza, Puy du Fou nummer 2 bij TripAdvisor's Travellers' Choice Awards 2020

Park van wereldformaat

Met Puy du Fou International deelt het park zijn expertise met de wereld. Hier zullen we dus nog heel veel van gaan horen. Op dit moment is het park bezig met het creëren van een park in Spanje dat is gebaseerd op het Puy du Fou-model En daar blijft het niet bij, ook ontwerpen ze shows in andere continenten, zoals in China. Sinds zijn oprichting kenthet themapark een constante groei dankzij zijn artistieke lef en permanente investeringen dat we in de herfstvakantie heel graag met eigen ogen gaan zien.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter| Facebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief