Delen vinden we super lief

Waarom heb ik voeten nodig al ik vleugels heb om te vliegen’-
Frida Kahlo

We hebben wederom een fijn boek ontdekt dat voor alle stoere vrouwen een must read is. Of als eyecatcher op het dressoir, is het voor powervrouwen een must have om er al bladerend inspiratie uit te halen. De kleurrijke cover heeft me gelijk overtuigd en het boek doen bestellen. Misschien ook wel omdat Frida Kahlo op meer plekken in ons nieuwe huis aanwezig zal zijn. Een vrouw naar mijn hart en ik vertel je waarom….

Frida, frida Kahlo, mexico, fiesta, wat zou Frida doen, kleurrijk, powervrouw
Het Parool‘Frida Kahlo is in trek bij jonge vrouwen. De liefde gaat verder dan schilderijen: haar persoon spreekt ook tot de verbeelding.’ 

Frida Kahlo

Powervrouw & icoon Frida Kahlo maakte van haar zwakte haar kracht en inspireerde en inspireert nog velen via haar kunst. Ze had geen rooskleurig leven en wist er toch altijd een positieve draai aan te geven. Ze begon vrouwelijke taboeonderwerpen als miskramen, borstvoeding en haar onvruchtbaarheid te verwerken in haar schilderijen. ⁣Tegelijkertijd gaf ze vorm aan haar vrouwelijkheid door gekleurde jurken te dragen en haar haren te versieren met opvallende bloemen en vlechten.⁣ #loveit

Een icoon met een vrije geest waarvan ik haar selfie-kunst enorm van waarderen. Frida krijgt dan ook een ere plek aan de muur met de side-kick beauty’s van Poster Store.

Frida, frida Kahlo, mexico, fiesta, wat zou Frida doen, kleurrijk, powervrouw

Het boek: Wat zou Frida doen

In het boek ‘Wat zou Frida doen?, vertelt Arianna Davis (digitaal directeur van O, The Oprah Magazine)  hoe Frida Kahlo zou handelen en leven in onze huidige tijd. Hoe ze met de dagelijkse uitdagingen zou omgaan, en vooral hoe ze zou blijven genieten van het leven en altijd in haar kracht zou blijven staan door haar positiviteit.

Je leert te leven als Frida, de kunstenaar die bekend werd om haar flamboyante persoonlijkheid en scherpe geest. Ook vandaag de dag, is ze nog steeds een icoon van lef, vrouwelijkheid en creativiteit. Intieme details uit haar leven, gevleugelde uitspraken en inzicht in haar dappere keuzes inspireren je als lezer om net als Frida schaamteloos jezelf te zijn, zonder barrières. Al ben ik vaak goed op dreef met mijn kleurrijke, vrolijke outfits, Frida kende ongetwijfeld minder onzekerheid. Het is een boek dat me aanspreekt, kleurrijk is en je doet nadenken.

Poster Store, inteireur, de kern van eht huis, styling, stijl tips , posters
Het leven van Frida Kahlo werd getekend door kinderverlamming, een verkeersongeluk wat haar een verbrijzeld lijf opleverde en 2 slechte huwelijken met notabene dezelfde man. Ze werd maar 47 jaar en vermoedelijk maakte ze zelf een einde aan haar ellendige leven. Ze laat met haar ellende wél onwijs mooie kunst op.

Viva la vida!Media over Frida Kahlo:

Elegance Velen zien haar als icoon, maar Frida Kahlo was veel méér dan dat. Naast feministe, activiste en vrije geest was ze o.a. de allereerste selfie-koningin.’

Wat zou Frida doen? | Gids om te leven met lef | Arianna Davis | 9789021583099 | € 20,- | verschijnt 8 juni 2021

Nina Garcia, hoofdredacteur Elle‘Een moderne blik op een vrouw die haar tijd ver vooruit was. Dit boek is een kleurrijk portret van de kracht, moed en liefde die Frida Kahlo door vele tragedies tilden, en ik geloof dat we allemaal een paar levenslessen van Frida kunnen leren.’ 

Viva la vida met vrolijk tafelzeil

Good HousekeepingLees dit boek, liefst gisteren. Kahlo is een feministisch icon, een ongegeneerd onafhankelijke vrouw en een indrukwekkende inspiratie voor ons allemaal om zelfs bij ogenschijnlijk onmogelijke tegenslagen, toch te volharden.

<script type="text/javascript">var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1678436213570", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000031450737","familyId":"9300000031450737","siteId":"59385","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Wat%20zou%20Frida%20doen%3F%2C%20Arianna%20Davis","linkSubId":""};</script><script type="text/javascript" src="https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js" id="bol_1678436213570"></script>

Arianna Davis

De schrijfster Arianna Davis  werkte voor Refinery29, US WeeklyNew York MagazineGlamour, Marie Claire en PopSugar Latina. Ze woont in New York City te midden van veel te veel boeken naar haar eigen woorden. Haar boek is echt een cadeautje voor de eigenzinnige vrouw, net als Frida Kahlo, een excentrieke vrouw die haar tijd ver vooruit was in het conservatieve Mexico. Ze werd een inspiratiebron voor niet alleen latere kunstenaars, modeontwerpers en artiesten, maar zelfs de hele maatschappij.

halloween film universal michael myers
M’n allerzielen, dag van de doden, Frida jurk. Frida is een voorvechtster geweest van gelijke rechten, niet alleen voor mannen en vrouwen, maar voor iedereen die in die tijd ongelijk werd behandeld vanwege zijn geaardheid, ras, geestelijke gesteldheid of handicap

Frida Kahlo

Als je in Mexico bent is het ook echt de moeite om een bezoek te brengen aan het Frida Kahlo museum. Haar geboortehuis la Casa Azul (blauwe huis) in Mexico-stad is het officiële museum. Zelf ben ik nooit in de hoofdstad geweest en bezocht jaren geleden de kleinere versie van het museum in Playa del Carmen. met het boek op onze dressoir halen we dan toch een beetje Mexico in huis.

werkende moeders, Restaurant De Kas, kookboek, amsterdam, moestuin, groenten, gezond, uit eten,VAN HET LAND OP HET BORD
Schaamteloos jezelf zijn, durf jij dat? In Wat zou Frida doen? leren we leven als Frida. Intieme details uit haar leven, gevleugelde uitspraken en inzicht in haar dappere keuzes inspireren je als lezer.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief