Delen vinden we super lief

Voor in onze tuin waren we op zoek naar een onderhoudsvriendelijke en duurzame loungeset. En met name een grote loungeset waar we minimaal met z’n vijfjes tot aan 8 personen kunnen crashen. In Diemen hadden we een veel kleinere tuinset, waardoor we nu voor groter model gingen. Kinderen worden groter en ook hopen we vele vrienden over de vloer te krijgen- als het weer toegestaan is. De keuze viel op wicker, een gevlochten kunststof draad dat om het aluminium frame van een loungeset geweven is.

Wicker

De stijl geeft onze nieuwe tuin een landelijke uitstraling dat past bij de tuin en de stijl. Het is gemaakt van kunststof, waardoor de wicker tuinset vriendelijk is in onderhoud en ook relatief licht van gewicht. Mijn leuke zithoekjes kan ik dus eenvoudig verplaatsen. We kunnen nu echt letterlijk rondom het huis zitten, waar we maar willen. 

Ook is het handig dat de loungeset uit meerdere losse delen bestaat en de opstelling daarmee snel veranderd kan worden. Een ideale set voor ons die met name weerbestendig en onderhoudsarm is. Vooral dat laatste is voor mij een must met een groot gezin en onderhoudsgevoelig huis. Dankzij het duurzame materiaal zullen we er jarenlang van genieten en heb ik er geen omkijken naar. 

Extra voordelen 

De wicker loungesets hebben dezelfde luxe uitstraling en functionaliteit maar zijn vooral voordeliger dan rotan loungesets. We wilden heel graag een loungeset waar we veel vrienden een zitplaats kunnen bieden. Met de vele (kinder)verjaardagen, feestjes en spontane borrels in de tuin, ploffen we graag neer op een fijne plek. En daarnaast zullen we heel veel vriendjes en vriendinnetjes van de kids over de vloer op visite krijgen na school, waar we zowat naast wonen, idealer kan niet. Het wordt een zitplaats waar veel herinneringen gemaakt zullen worden. 

Kleurvast

Een extra voordeel is dat de loungeset kleurvast is, door de speciale UV-werende coating. Dat betekent dat het niet snel gaat verkleuren. De set zal bij ons ook in de winter buiten blijven staan. Daarnaast is wicker vochtbestendigheid waarmee ze prima bestand zijn tegen een regenbui. Wel hebben we voor de zekerheid een loungesethoes besteld voor een langere levensduur. 

Naast vocht, beschermt een hoes de loungeset namelijk ook tegen vuil, dennenappels, bladeren, takken en vogelpoep. Uiteraard zorgen we er wel voor dat de wicker loungeset kan blijven ‘ademen’ zodat geen vieze (niet verwijderbare) vochtplekken kunnen ontstaan. Ik verheug me nu al op onze eerste borrel. De tuinset staat klaar om in gebruik genomen te worden. Eerst een beschermhoes bestellen, want april doet wat hij wil. 

Tot slot

En nu ik het aan het bestellen ben, ontdek ik dat er loungesethoezen zijn om zowel grote als kleine loungeset te beschermen tegen weer en wind. De grootste tuinsethoes kent een afmeting van 3 x 3 meter. Bepaalde modellen zijn voorzien van een elastiek aan de zijkant van de hoes, zodat je de hoes strak kunt aantrekken zodra je deze om de loungeset hebt bevestigd. Hiermee voorkom je dat de loungesethoes (deels) los gaat bij een flinke windstoot. Wel echt een aanrader… En ik zie de zon buiten schijnen, tijd voor een zomers drankje!

pineut, DIY zomerdrankjes

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief