Delen vinden we super lief

Een dagboek voor kleuters, dat wist mijn aandacht te trekken. Een KleuterSmoeltjesSchrift is een woord waar ik over struikel, maar het concept spreekt me enorm aan. Ik was vroeger ook een ware dagboek schrijfster. Echt kastenvol. Alle avonturen, geheimen, ideeën en gedachten werden in dagboeken neergekalkt. Misschien dat daar mijn schrijflust vandaan komt. Met nu het verschil dat jullie mee kunnen lezen.

Persbericht
Ik ontving een persbericht over de lancering van een dagboek speciaal voor kleuters door Scrivo Media. Nadat ze het SmoeltjesSchrift hadden gelanceerd kwam vanuit ouders de wens
Het KleuterSmoeltjesSchrift  om een versie voor jongere kinderen te ontwerpen. Het resultaat is het KleuterSmoeltjesSchrift dat zich richt op kinderen tussen de 4 en 7 jaar oud.

De teksten zijn simpel en eenvoudig met een vrolijke opmaak. Een leuke manier om met je kids elke dag met een smile af te sluiten. Misschien is het ideaal voor Olivier die best gesloten kan zijn. Op deze manier kunnen we spelenderwijs de dag doornemen.

Hoe was je dag lieverd 
Aan tafel, of in bed voor het slapen gaan nemen we altijd even de dag door. Ik probeer zoveel mogelijk open vragen te stellen om hem aan het kletsen te krijgen, maar er komt niet altijd even veel uit. Het komt ook wel eens voor dat hij heel stilletjes voor zich uit zit te staren en dat ik er maar niet achter kom wat er aan de hand is.

Het KleuterSmoeltjesSchrift kan hierbij zeker een handje helpen. Dankzij d gele smileys & stickers, van vrolijk tot verdrietig en alles daartussen, kunnen de kleintjes aangeven hoe ze hun dag hebben ervaren. Daarnaast heeft het boek pagina’s met vragen, zoals: hoe was het en hoe voel je je op school? Vond je het eten lekker? Met wie heb je vandaag gespeeld? Dit zijn absoluut vragen die ik nu ook stel, maar door zo’ n boekje heb je net even die benodigde ondersteuning.

Elke dag een ander smoeltje
Er zijn toepasselijke stickers voor bijzondere gebeurtenissen in het KleuterSmoeltjesSchrift. Denk hierbij aan verjaardagen, het behalen van een zwemdiploma. Ook zijn er leuke opdrachten en kun je je kleurpotloden erbij halen. Het boek telt 96 pagina’s en de vrolijke illustraties zijn gemaakt dor Sonja Kemp.

Scrivo Media
Josina Intrabartolo is het brein achter de succesvolle SmoeltjesSchrift-reeks en het KleuterSmoeltjesSchrift. Samen met haar man Mark runt zeKleuterSmoeltjesSchrift inmiddels al jaren de uitgeverij Scrivo Media. Ze konden zelf geen geschikte kinderboeken vinden voor hun hooggevoelige kinderen en besloten hier iets aan te doen. Zeven jaar geleden brachten zij hun eerste boek uit en inmiddels is Scrivia media enorm gegroeid. Hun portfolio bestaat uit diverse (dag)-boeken en gidsen op het gebied van hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid, rouw en zelfvertrouwen. het betreft een bijzondere collectie dat zeer waardevol kan zijn voor je kinderen.

Dagboekavonturen
Wat betreft mijn dagboek schrijflust. Misschien toch maar eens rondneuzen bij scrivio media er is zoveel leuks verkrijgbaar. Ook voor volwassenen. Maar eerst maar even beginnen met mijn eigen kleuter en het KleuterSmoeltjesSchrift.
Video


Delen vinden we super lief