Delen vinden we super lief

Er is echt een thema dag voor alles, net als vandaag! Mocht je het nog niet vernomen hebben, iedere jaar is het op 31 mei nationale blond dag. Op deze dag wordt er jaarlijks stil gestaan bij ‘National Blonde Day’. Een originele dag dat voor slechts 2% van de wereldbevolking is opgezet. Voor de vrouwelijke helft van de blondjes blijft het hardnekkige vooroordeel rond zweven dat ze dom zouden zijn. Een intrigerende kwestie die ons blondjes blijft achtervolgen. Tijd voor actie en laat daar deze themadag nu ook voor georganiseerd zijn!

We doken er in, want deze ambitieuze moeder (en inderdaad blondine) wil ook graag de strijd aangaan met de mythe van het domme blondje!

blond, magie, positief, positiviteit, mindset, geluk, gelukkig zijn

Internationale thema blond dag

Een paar jaar geleden was de eerste viering van deze internationale dag waarop er zelfs een ceremonie plaats vond. Er werd zelfs een diamanten oorbel toegekend aan de meest getalenteerde, succesvolle, modieuze en slimme blondine. Een tof initiatief dat ik als ambitieuze blondine kan omarmen. De dag werd ingeluid bij de Britse release in van de film Legally Blonde 2, het vervolg op de populaire komedie van 2001 met actrice Reese Witherspoon. In deze film positioneert ze zich als domig blondje, die helemaal niet zo blond blijkt te zijn. Menigeen zal van deze films gesmuld hebben.

Uitstervend ras

Tot onze schrik ben ik tot de ontdekking gekomen dat ik als blondine een uitstervend ras ben. Het aantal blanke bewoners van de planeet met daarbij de natuurlijke blondjes en blondines vermindert elk jaar in rap tempo. Dit is vrij eenvoudig uit te leggen aangezien blonde kinderen bij blonde ouders geboren worden en daar zit de crux. Europeanen met lichtgekleurd haar, houden zich gemiddeld slechts één kind in hun gezin. Dit is vooral zichtbaar in landen met een lastigere economische situatie.

Er zit immers een prijskaartje aan het opvoeden van kinderen en niet elk gezin kan het zich veroorloven om een ​​tweede kind (liefs het stereotype koningspaar) te krijgen, om nog maar te zwijgen van een derde of vierde kindje. Het aantal kinderen per gezin daalt dan ook sterk!

gemiddeld aantal kinderen
blond, kindjes

Het blond gen dat uitsterft

In de landen waar de bevolkingsgroei enorm toeneemt, is er nauwelijks sprake van het ‘blond gen’. In Afrika ligt het geboortecijfer extreem veel hoger dan in Europese landen waardoor de blondjes langzaamaan zullen verdwijnen. Het record aantal baby’s ligt ook in Afrika.

Wetenschappers geloven zelfs dat er in 2210 zelfs niet één blond persoon op aarde zal zijn. Momenteel is slechts 2 procent van de wereldpopulatie blond, dat overigens in Amerika 5% is en in Nederland een stuk hoger met 40 procent. Gekke gewaarwording als ik naar mijn blondje kindjes kijk.

atomic blonde, blond, charlize theron, film
Blond versus brunette in Atomic blonde

Volgens de onderzoekers overheerst een donkere (natuurlijke) haarkleur in Nederland. 45% procent van de vrouwelijke bevolking is brunette, waarbij natuurlijk blond met 40 procent is vertegenwoordigd. Één op de tien mannen heeft zwart haar, bij vrouwen is dat slechts 3 procent. bron

Slimme blondjes

iets nieuws leren, studeren, blond, dag van de blondjes, national blonde day
Leren jullie wel eens iets compleet nieuws, buiten je comfort zone?

Het is overigens een fijne gedachte dat wetenschappers er over eens zijn dat mensen met het blonde-haren-gen niet dommer zijn. Sinds Jean Harlow in de jaren ’20 in de film Platinum Blonde een dommig en blonde rol vervulde, is het een eigen leven gaan leiden en niet meer uit ons systeem verdwenen. Een blonde vrouw heeft iets meisjesachtig en dus naïefst. gelukkig hebben we badass Charlize Theron in Atomic Blonde die het tegendeel bewijst!

Nep blondines

Wist je dat wij in de filmwereld eigenlijk voor de gek worden gehouden met een reeks aan nep blondines? Er zijn vele blondines die blond lijken, maar niets is minder waar! Het spijt me dat ik je hierbij uit de droomwereld helpt want zowel Marilyn Monroe, Winona Ryder, Jenny McCarthy, Brittany Spears en Sharon Stone zijn geen blondines.

afvinken, blondjes, national blonde day, blondjes dag

Toch hebben we ook goed nieuws. Drew Barrymore, Cameron Diaz, Christina Aguilera, Anna Kournikova en niemand minder dan Jessica Simpson zijn blondines!

Fun facts

  • De meest bekende pop is een blondine, genaamd Barbie.
  • Een Brits onderzoek heeft uitgewezen dat een blonde cassiére het drukker heeft dan een bruinharige collega
  • De film Legally Blonde, met Reese Witherspoon in de hoofdrol heeft een opbrengst gegenereerd van $96 millioen. Niet geheel verrassend is er uiteraard een opvolger Legally Blonde 2
  • Blonde baby’s zijn het populairst. Ei-Donoren en sperma banken laten je extra betalen voor blonde kindjes.
  • Clairol heeft een onderzoek verricht waaruit blijkt dat 65% van de respondenten blondjes meer glamoureus vinden, meer opvallen en relaxter vinden. En bijna de helft van de vrouwen is bang dat een blondine het hoofd van hun man op hol zal brengen. En de grap is dat toen ze werden gevraagd welke kleur ze mochten hebben voor een dag, dat ze dan voor de kleur rood gingen! Net als stoere Pipi Langkous, een echte powervrouw!
atomic, blonde film premiere universal imax amsterdam

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief