Delen vinden we super lief

blondjes beleggen beter, beleggen, janneke willems, blogboot

Al enige tijd speelde ik met de gedachten om te gaan beleggen. Voor lange tijd had ik mijn gespaarde geld op een bankrekening staan, waar het geld eigenlijk ‘slaapt‘. De rente is 0,0% en maandelijks stort ik er een klein bedrag bij waardoor het langzaamaan meer wordt. Het wordt echter niets meer waard en met de inflatie zelfs minder! Beleggen was een ‘ver van mijn bed show’, en door het gebrek aan kennis was ik er nooit ingestapt. Toch wilde ik er destijds dolgraag meer over weten.

blondjes beleggen beter, beleggen, janneke willems, blogboot

Kennis bijschaven

In veel luisterboeken leerde ik over beleggen (how to become a millionaire) en ook op BNR nieuwsradio werd er vaak over gesproken. (zo blijf ik toch up-to date over de business). Na het lezen van het boek Blondjes Beleggen Beter ging er een wereld voor me open, had ik mezelf gelijk ingeschreven op een beleggingsplatform en me dan ook eind-de-lijk aangemeld voor de nieuwsbrief van Janneke. Het plan was om het nu écht te leren en te starten met beleggen voor een stabiele financiële toekomst.

Blondjes Beleggen Beter

Fuck die onzekerheid! Waarom maak ik het mezelf toch zo moeilijk!! Persoonlijke blog

In het boek Blondjes beleggen beter leer je in 7 stappen hoe je simpel en succesvol kan beleggen. Het boek is een aanrader voor de beginner die de eerste stappen op de beurs nog wil gaan maken. Of voor diegene die begonnen is, maar nog onzeker is over wat ze doen en waarom.

Voor de doorgewinterde belegger zal er wellicht niet veel nieuwe informatie in staan. Maar laat ik nu juist wel die beginner zijn, die het juist wel graag wilde leren. Mijn kennis bijspijkeren is immers nooit verkeerd. Ik ben nooit te oud om te leren en wilde er heel graag mee beginnen.

blondjes beleggen beter, beleggen, janneke willems, blogboot

Verdubbel je spaargeld

Financieel journaliste Janneke Willemse neemt je in haar boek mee tijdens de eerste stappen op de beursvloer. Toen zij ontdekte dat het wetenschappelijk is bewezen dat vrouwen beter beleggen dan mannen, begon ze een blog waarop ze precies liet zien hoe zij als beginnend belegger te werk ging. Voor haar nieuwsbrief had ik me gelijk ingeschreven en het boek werd besteld! Maandelijks ontvang ik nu interessante nieuwsbrieven waarmee ik het beleggen beetje bij beetje onder de knie zal krijgen. Ik ben nog totaal geen pro, maar nu ik haar persoonlijk heb ontmoet en me ook voor haar cursus heb ingeschreven na 1,5 jaar beleggen, gaat het helemaal goedkomen!

blondjes beleggen beter, beleggen, janneke willems, blogboot

Leren van een ervaringsdeskundige

De aanpak van Janneke pakte door de jaren heen goed uit, gezien de verdubbeling van haar vermogen in 4,5 jaar tijd. Van haar kan ik leren! Het is interessant om te lezen hoe ze dit heeft aangepakt door “blond’ te beleggen. Hiermee kun je stap voor stap je geld laten groeien. Simpel, snel en op een manier die bij je past. Zelfs als je weinig geld of achtergrondkennis hebt, want laten we wel wezen, ik ben en blijf een groentje.

Waarom beleggen?

Met de dalende/lage rentes van dit moment is het hebben van alleen een spaarrekening geen optie meer. Per saldo ga je er zelfs op achteruit als je je spaargeld laat staan op de bank. De inflatie en eventuele vermogensrendementsheffing gooit aardig roet in het eten. Als ‘blondje’ leerde ik dan ook graag meer over manieren waarop ik kan beleggen of investeren. Dit boek kijkt specifiek naar beursbeleggingen in de vorm van aandelen, index fondsen/ETF’s, obligaties, sprinters/turbo’s en opties. Voorheen onbekende jargon voor me waar ik stap voor stap wijzer in zal worden.

Na het lezen van dit boek kun je dus beginnen met je eerste bewuste aankoop op de beurs. Eentje waarbij je weet waar je aan begint, hoe het werkt, wat je wel en niet moet doen en wat de risico’s zijn! Ik ging er voor, pakte de opdrachten op en ben al aardig op weg. Mijn lang gekoesterde wens kwam dan ook ein-de-lijk uit: ik ben een belegger!, al is het maandelijks met een klein bedrag,

blond, bondjes, Blondjes Beleggen Beter, beleggen, investeren

Janneke Willemse

jarenlang deed Janneke Willemse als journalist verslag van het beursnieuws. Toch duurde het tot 2013 voordat ze zelf durfde te starten met beleggen. Op haar website blondjesbeleggenbeter.nl schrijft ze over haar eigen beleggingen waar je veel van kunt leren. Daarnaast is ze als beurscommentator en presentatrice te zien op financiële nieuwszender RTL Z. in 2018 won ze de IEX Gouden Stier voor Beste Beleggingsexpert. het boek vinden we van deze topper een echte aanrader!

Liefs Olivette

Volg je ons als op Facebook | Tiktok | Instagram | Pinterest | Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief