Delen vinden we super lief

Al enige tijd speel ik met de gedachten om te gaan beleggen. Voor lange tijd had ik mijn gespaarde geld op een bankrekening staan waar het geld slaapt. De rente is 0,0% en maandelijks stort ik er een klein bedrag bij waardoor het langzaamaan meer wordt. Het wordt echter niets meer waard. Beleggen was een ‘ver van mijn bed show’, en door het gebrek aan kennis ben ik er nooit ingestapt. Toch wil ik er dolgraag meer over weten. In veel luisterboeken leerde ik over beleggen (how to become a millionaire) en ook op BNR nieuwsradio werd er vaak over gesproken. (zo blijf ik toch up-to date over de business). Met de komst van het boek Blondjes Beleggen Beter heb ik mezelf gelijk ingeschreven en eind-de-lijk aangemeld voor de nieuwsbrief. Het plan is nu om het nu écht te leren!

Titel: Blondjes Beleggen Beter | Auteur: Janneke Willemse | ISBN: 9789021578583 | Prijs: €20,- | Verschijningsdatum: 27 oktober 2020 | Kosmos Uitgevers

Blondjes Beleggen Beter

In het boek Blondjes beleggen beter leer je in 7 stappen hoe je simpel en succesvol kan beleggen. Het boek is een aanrader voor de beginner die de eerste stappen op de beurs nog wil gaan maken. Of voor diegene die begonnen is, maar nog onzeker is over wat ze doen en waarom. Voor de doorgewinterde belegger zal er niet veel nieuwe informatie in staan. En laat ik nu die beginner zijn die het graag wil leren. Mijn kennis bijspijkeren is immers nooit verkeerd. Ik ben nooit te oud om te leren.

Fuck die onzekerheid! Waarom maak ik het mezelf toch zo moeilijk!! Persoonlijke blog

Verdubbel je spaargeld

Financieel journaliste Janneke Willemse neemt je in het boek mee tijdens de eerste stappen op de beursvloer. Toen zij ontdekte dat het wetenschappelijk is bewezen dat vrouwen beter beleggen dan mannen, begon ze een blog waarop ze precies liet zien hoe zij als beginnend belegger te werk ging. Voor haar nieuwsbrief heb ik me ingeschreven en het boek is besteld! Maandelijks ontvang ik nu interessante nieuwsbrieven waarmee ik het beleggen hopelijk onder de knie zal krijgen. Ik ben nog totaal geen pro, maar gaandeweg leer ik meer.

blond, bondjes, Blondjes Beleggen Beter, beleggen, investeren

Leren van een ervaringsdeskundige

De aanpak van Janneke pakte goed uit, gezien de verdubbeling van haar vermogen in 4,5 jaar tijd. Van haar kan ik leren! Het is interessant om te lezen hoe ze dit heeft aangepakt door “blond’ te beleggen. Hiermee kun je stap voor stap je geld laten groeien. Simpel, snel en op een manier die bij je past. Zelfs als je weinig geld of achtergrondkennis hebt, want laten we wel wezen, ik ben en blijf een groentje.

Waarom beleggen?

Met de dalende/lage rentes van dit moment is het hebben van alleen een spaarrekening geen optie meer. Per saldo ga je er zelfs op achteruit als je je spaargeld laat staan op de bank. De inflatie en eventuele vermogensrendementsheffing gooit aardig roet in het eten. Als ‘blondje’ leer ik dan ook graag meer over manieren waarop ik kan beleggen of investeren. Dit boek kijkt specifiek naar beursbeleggingen in de vorm van aandelen, index fondsen/ETF’s, obligaties, sprinters/turbo’s en opties. Voorheen onbekende jargon voor me waar ik stap voor stap wijzer in zal worden.

blond, bondjes, Blondjes Beleggen Beter, beleggen, investeren

Na het lezen van dit boek zou ik dus in principe moeten kunnen beginnen met mijn eerste bewuste aankoop op de beurs. Eentje waarbij ik weet waar ik aan begin, hoe het werkt, wat je wel en niet moet doen en wat de risico’s zijn! Ik ga er voor, pak de opdrachten op en laat het weten hoe het verloopt en in hoeverre het boek me daarbij geholpen heeft! Mijn lang gekoesterde wens komt dan ei-de-lijk uit: ik ga beleggen, al is het met een klein bedrag, alles is immers al geïnvesteerd in ons vakantiehuisje en het interieur.

blond, bondjes, Blondjes Beleggen Beter, beleggen, investeren

Janneke Willemse

jarenlang deed Janneke Willemse als journalist verslag van het beursnieuws. Toch duurde het tot 2013 voordat ze zelf durfde te starten met beleggen. Op haar website blondjesbeleggenbeter.nl schrijft ze over haar eigen beleggingen waar je veel van kunt leren. Daarnaast is ze als beurscommentator en presentatrice te zien op financiële nieuwszender RTL Z. in 2018 won ze de IEX Gouden Stier voor Beste Beleggingsexpert.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief