Delen vinden we super lief

De tassen van Louis Vuitton met het iconische beeldmerk zijn al meer dan 150 jaar te zien op plaatsen waar de beau monde zich begeeft. Little book of Louis Vuitton beschrijft de geschiedenis van het legendarische merk dat begon als maker van luxe reistassen en uitgroeide tot een begrip in de haute couture. Het is een stijlvol cadeauboek voor elke modefanaat en een fijne aanwinst op de koffietafel net als de fijne editie van het meeslepende verhaal van Yves Saint Laurent. De little book boekenreeks is mijn guilty pleasure en verzamel ze dan ook graag allemaal.

Jonge Louis Vuitton

Sinds de jonge Louis zijn fortuin in Parijs beproefde, wist dit bij uitstek luxueuze merk zich te handhaven tijdens twee wereldoorlogen en bloeide tijdens de Roaring Twenties en vanaf de naoorlogse jaren tot nu; influencers showen hun tassen en het komt voor in songteksten van grote artiesten.

Lees in dit boek hoe Louis Vuitton uitgroeide tot een merk met een iconische status in de jaren tachtig en hoe het luxe fashionconcern LVMH ontstond, waarna het zich na de aanstelling van Marc Jacobs in 1997 niet langer beperkte tot tassen, maar ook de wereld van de haute couture veroverde. Schitterende foto’s omlijsten het verhaal van het meest beroemde luxemerk ter wereld.

En Vuitton blijft boeien en geschiedenis schrijven dankzij de creatieve invloed van Nicolas Ghesquière en Virgil Abloh. Een heerlijk boek waarmee ik me weer een beetje Parisienne voel, al begeef ik me in Apeldoorn. Een aanrader voor iedere fashion victim.

Little book of Louis Vuitton| Het verhaal van het iconische modehuis Louis Vuitton | Karen Homer | ISBN: 9789021587660 | €17,50

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief