Delen vinden we super lief

Yves Saint Laurent was zeer vernieuwend en verrijkte de mode voor vrouwen met zijn androgyne klassiekers. Yves Saint Laurent verhief haute couture echt tot kunst en zijn modeshows waren adembenemend spectaculair. Little book of Yves Saint Laurent is een prachtig geïllustreerd boek dat gaat over het leven en werk van deze verbazingwekkend creatieve ontwerper.

‘Little book of Yves Saint Laurent’ is een klein en zeer fijn eerbetoon aan deze grote fashion-icoon. Het is een prachtig geïllustreerd boek over deze raadselachtige, gedurfde en verbazingwekkend creatieve ontwerper.

Yves Saint Laurent

Saint Laurent kwam uit Algerije naar Parijs om een modeopleiding te volgen. Al snel werd hij Christian Diors rechterhand en na diens overlijden zijn opvolger binnen het modehuis Dior. In 1961 richtte Yves Saint Laurent samen met Pierre Bergé zijn eigen modehuis op. Hij ontwierp zijn fameuze broekpak ‘Le Smoking’ en zijn Mondriaanjurk, maakte het leren motorjack mainstream en wist de modewereld met zijn unieke melange van luxe en kunstzinnige dramatiek te verbazen.

Modejournalist Emma Baxter-Wright schreef zestig jaar na de oprichting van zijn modehuis dit Little book of Yves Saint Laurent, dat gaat over het leven en werk van deze onpeilbare, uitdagende en verbazingwekkend creatieve ontwerper. Met vele schitterende foto’s en talloze interessante weetjes. Ee plaatje voor de koffietafel die naast het Little book of Gucci ligt.

Liefs Olivette 

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram. We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief