Delen vinden we super lief

Mooie koffietafelboeken zijn origineel als cadeau en ik merk dat ik er persoonlijk ook meer interesse in begin te krijgen. We hebben een nieuw TV meubel waar ik graag een collectie verfijnde boeken in leg. Deze boeken geven je interieur een stijlvolle touch en zijn leuk om door te bladeren bij een kopje koffie of thee. Koffietafelboeken zijn er in vele soorten en maten en iedereen zijn er boeken die bij zijn of haar interesses passen. Mijn oog is deze keer gevallen op de Little book of… Gucci

Gucci

Het meeslepende verhaal van één van de oudste Italiaanse modemerken lees je in dit prachtige boek dat onderdeel is van een stijlvolle verzamelreeks. Chanel, Dior en Prada gingen voor, dat stuk voor stak masterpieces zijn. Het boek Little Book of Gucci wist me na mijn bezoek aan Milaan te intrigeren en werd besteld. In september kunnen we in de winkels verwachten! Het is een prachtig geïllustreerd en compact boekje over het fameuze merk dat iedereen zal kennen.

gucci, little book of gucci, kosmos

Italiaanse allure

In 1921 begon Gucci als leverancier van luxe reistassen en koffers voor de elite. In de jaren erna groeide het bedrijf uit tot een van de chicste modehuizen ter wereld en is niet meer weg te denken in het modebeeld.

gucci, little book of gucci, kosmos

Gucci wist de eenvoud van de klassieke lederwaren en de overdaad in de haute couture geraffineerd te combineren. Het werd een unieke en herkenbare identiteit die in de afgelopen eeuw zeer succesvol was. En bovendien altijd herkenbaar aan het logo met de twee G’s.

gucci, little book of gucci, kosmos

Little Book of Gucci

gucci, little book of gucci, kosmos

De combinatie van tas, riem en mocassin, zo kenmerkend voor Gucci, verleenden het merk een cultstatus. Gucci kan zich als geen ander aanpassen aan de tijd en weet keer op keer een groot publiek weet te bereiken. Dat kenmerkt hen ook doordat het modehuis zowel ruimte heeft gegeven aan de obscure ontwerpen van Tom Ford in de jaren negentig als aan de romantische creaties van de huidige hoofdontwerper Alessandro Michele.

gucci, little book of gucci, kosmos

In Little Book of Gucci volgt modekenner Karen Homer de opwindende geschiedenis van het veelgeprezen modehuis. Een intrigerend en boeiend boek dat bij ons op de koffietafel mag liggen.

Over de auteur

Karen Homer is auteur en modejournalist en heeft geschreven voor de Britse Vogue en The Times. Ze schreef eerder The Little Book of Dior en Dressing Marilyn.

Little Book of Gucci | Karen Homer | 9789043922265 | € 17,50 | 29 september 2020

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief