Delen vinden we super lief

Afgelopen tien jaar heb ik weinig tot niets veranderd in onze woonkamer op de accessoires na. Ons leven stond in het teken van kindjes, rennen en vliegen in een druk bezette agenda. Het interieur was van latere zorg, terwijl ons huis echt een thuis is. Nu ik meer vrije tijd heb en meer aan huis gekluisterd zit, kijk ik om me heen en wil ik dolgraag het interieur aanpassen, te beginnen met een nieuwe retro TV meubel. Maar waar zou jij dan kijken?

magie, positief, positiviteit, mindset, geluk, gelukkig zijn

Black beauty

Onze huidige TV meubel is uit het jaar nul, de lades rollen niet meer lekker en het zit vol krassen. Bij Gigameubel zag ik zwarte meubels en zonder het met manlief te bespreken heb ik het online besteld. De inrichting van de woonkamer moet je gewoon aan vrouwen overlaten vind ik zelf!

gigameubel, tv meubel, woonkamer, styling,

En om het daar niet bij te laten viel mijn oog ook op een vitrinekast. Ik ben van matchende meubels. Daarnaast verdienen alle mooie serviezen van mijn lieve oma en mooie items een urban classy plek! Onze woonkamer krijgt een mini-make-over waarbij we beginnen met het TV meubel.

Je kunt overigens de grote keuze aan industriële meubels ook in het echt zien in de showroom in Soest of Wommelgem, maar dit kon niet mis gaan! En de gratis verzending is helemaal ideaal en trok me over de streep!

Afmetingen tv-meubel


Wij zijn fan van een stoer en industrieel interieur? Deze Marcia kast is dan ook echt mijn favoriet

Toen moest er nog gekozen worden welke maat TV meubel het moest worden. We gaan uitbouwen en dan is een langer model geschikter. Voor het bepalen van de grootte van een nieuw tv-meubel is vooral de grootte van onze televisie van belang.

Hoe groter de televisie, hoe groter het TV-meubel, anders valt het echt weg. De maat van onze TV is echt minimaal in vergelijking van de kolossale gevallen bij vrienden. En aangezien we aan het verbouwen zijn kochten we van ons vakantiegeld een nieuwe TV. Aankomende zomer zullen we minder buitenlandse trips maken waardoor we met Disney de mooiste oorden naar huis halen.

gigantmeubel, tv meubel, woonkamer, styling, nieuwe tv

Klaar voor voetbal

Met het voetbal seizoen en de toekomstige EK en WK’s overwoog ik manlief een nieuwe TV te geven! De nieuwe wereld veranderde alles, maar ook nu was een grote, goede TV met soundbar geen overbodige luxe. De lengte, breedte en hoogte van de televisie heb ik opgenomen en op basis hiervan koos ik voor de 1m60. Het is mooier als je aan beide kanten van de televisie ruimte over houdt voor een rustigere uitstraling of simpelweg enkele toffe accessoires neer te kunnen zetten.

Ook is het handig om rekening te houden met de ruimte tegen de wand, waar het TV-meubel geplaatst wordt. Dat is voor ons een witte muur waar 1m60 ideaal bij past. Ook heb ik opgemeten hoe ver het TV meubel naar voren steekt zodat we  nog wel genoeg loopruimte hebben tussen het TV meubel en de salontafel.

gigantmeubel, tv meubel, woonkamer, styling,
Nu eerst nog wachten op onze nieuwe TV

Hoogte tv-meubel

Wat de juiste hoogte van je TV meubel is, hangt ook af van je ideale kijkhoogte. Deze kijkhoogte is niet standaard gegeven en is dus per persoon verschillend. Wij hebben eigenlijk wel een standaard zithoogte en de hoogte van je televisie is ook normaal. Het is vermoeiend om naar boven te kijken. Kijk hier dus vooral naar. Zorg er zeker voor dat je naar de bovenrand van de televisie kunt kijken.

Kabeldoorvoer tv-meubel

Nog niet alle televisie apparatuur, waaronder die van ons, is draadloos. Het is daarom wel verstandig om te kijken of het TV meubel openingen aan de achterkant heeft voor de vele snoeren. Ik houd er van om alles weg te werken, kabels geven snel een rommelig gezicht. In deze kast worden alle  kabels netjes opgeborgen in het TV meubel. Er zitten 2 goed afgewerkte gaten achter, ideaal!

Tot slot

We zijn echt helemaal blij met de mini-make-over. Er zal meer gaan volgen dat je zeker terug gaat zien in mijn blogs. Ons huis wordt steeds meer en meer een thuis! Het is echt een beauty! En nu gaan we sparen voor de prachtige vitrinekast!

gigantmeubel, tv meubel, woonkamer, styling,

 Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief