Delen vinden we super lief

Sta d’r maar aan, bevallen van 44 kinderen! Mariam Nabatanzi uit Oeganda vrouw (39) heeft het geflikt en zette ze stuk voor stuk op de wereld. Het is een heel bijzonder verhaal dat ze te vertellen heeft. Kom ik aan met mijn drie kids waarbij ik al aanpoten vind… Maar of dit het record aantal baby’s is….

Het AD bericht dat ze in totaal 20 keer bevallen is, geen 44 keer, wat het aantal doet vermoeden, maar toch! Dat houdt wel in dat ze vrijwel haar leven lang zwanger is geweest. Zwanger zijn vond ik een zegen, maar 20 keer…. daar pas ik voor. Ze is 3 keer bevallen van een vierling, vier keer van een drieling en zes keer van een tweeling. Niet alles verliep voorspoedig en ook werden niet alle kindjes gezond geboren.

Vruchtbaarheid is d’r ‘middle name’

Zes kindjes zijn gestorven, maar toch heeft ze toch nog zeker 38 kindjes onder haar hoede. Drie kinderen vind ik al een uitdaging, laat staan dat ik dit zou vertienvoudigen. De opvoeding doet Mariam overigens alleen. Ze deelde namelijk het leven met een niet al te charmante man. Het was een uiterst agressieve echtgenoot die haar zelfs in de steek heeft gelaten. Een echte powervrouw waar ik niet graag mee zou willen ruilen. Vruchtbaarheid is echt haar ‘middle name’ .

Andere werelden

In Oeganda staan ze er niet van te kijken dat je kan worden uitgehuwelijkt. Mariam was slechts 12 jaar toen ze werd uitgehuwelijkt aan een veel oudere 40-jarige man. Nog geen jaar later beviel ze van een tweeling. Waarop haar eerste drie- en vierling ook een feit werd op nog geen 19 jarige leeftijd. Onvoorstelbaar als ik naar mijn eigen leven en huwelijk kijk. De jaren die volgden bestond vrijwel enkel uit zwanger zijn. In 2016 beviel zij voor het laatst van een tweeling, waarvan ééntje het niet overleefde. Ontzettend verdrietig. Zelfs als je al tig kinderen gezond op de wereld hebt gezet.

record, wereldkaarten, wereldkaart

Unicum

Mijn vraag was eigenlijk gelijk hoe het mogelijk is dat je zo vaak zwanger kunt raken van zoveel meerlingen? Allereerst bestaat er een genetische verklaring voor het vele zwanger worden en extreme vruchtbaarheid, dat hyper ovulatie genoemd wordt.

Hiermee wordt de kans op meerlingen sterk verhoogd waarbij er per cyclus meerdere eitjes vrij komen. Daarnaast was haar man ook zeer productief en verwerkte hij maar liefst 45 kinderen bij andere vrouwen waarbij ook vele tweelingen. Bewonderenswaardig en heelnie dat mijn kerel hiermee weg zou komen.

zwanger buik, lichaam, slijmprop

Veel respect heb ik voor deze vrouw. Het zal niet makkelijk zijn om zoveel monden te voeden, laat staan om ze op de wereld te zetten. En vooral in je eentje is het keihard werken en een enorm grote opgave. in onderstaande video nemen we een kijkje in haar leven.

Video

Record houdster met 69 kinderen

En toch is Mariam geen record houdster. Ik stond er echt even van te kijken! De record houdster met de meeste gebaarde kinderen was de vrouw van een Russische landwerker, Feodor Vassilyev. Volgens het Guinness book of records zette de vrouw maar liefst 69 kinderen op de wereld tussen 1725 en 1765. Dit kan haast niet zonder de 16 tweelingen, 7 drielingen en de 4 vierlingen.

Een ander bijzonder record verhaal is dat van Mevrouw Gravata uit Italië die 62 kinderen op de wereld heeft gezet begin van de vorige eeuw. Hier zat zelfs een zesling en vervolgens een vijfling (allen jongens) tussen due ze binnen 2 jaar verwerkt, oh boy… hoe dan….

baby,hoax, zwanger,  aantal baby's

Het groots aantal baby’s per bevalling

Kennen jullie nog de octomom die het nieuws haalde in januari 2009 met haar record? Haar echte naam is Nadya Denise Doud-Suleman Gutierrez en ze beviel van een achtling. Het verhaal heeft wel vele wenkbrauwen doen fronzen. Miraculeus hebben alle baby’s de bevalling overleefd waarmee ze een wereldrecordhoudster is. Ze had overigens al zes kleine kinderen en koos via het ivf traject voor nog meer kinderen. In mijn ogen niet enorm verantwoordelijk als jonge, single en werkloze vrouw.

Veiligheid en verantwoordelijkheid

Mijn kinderwens was ook altijd heel groot, ook voor een vierde kindje, maar het verstand speelt hierin ook een belangrijke rol. Deze octomom pakte het wel heel commercieel en ondoordacht aan. Of misschien niet, ze was immers te zien in alle grote Amerikaanse talkshows. Het einde van haar verhaal is helaas niet zo vrolijk en verantwoordelijk.

Door haar persoonlijke faillissement in 2012 met een schuld van 1 miljoen schuld, gooide ze het roer om. Ze maakte een pornofilm, “Octomom Home Alone”, en is gaan werken als stripper.om geld in het laatje te brengen… tsja…

Het blijft me intrigeren deze bijzondere lijstjes. De oudste moeder, record de dikste, grootse en dunste baby ooit.. noem maar op. Waar ik wel naar van werd is de jongste moeder ooit. Zij was 5 Ouch… dat kan niet goed zijn en daar draaide mijn buik van om.

Hoax

Kennen jullie onderstaande Facebook post waar bovenstaande foto’s in vermeld staan? Ik begon echt aan mezelf te twijfelen, zou het echt zijn? In dit ongelooflijke verhaal wordt beweerd dat een vrouw in de Verenigde Staten in één enkele zwangerschap 17 identieke jongens heeft gebaard. Onderstaande post met de foto’s ging zelfs viral op sociale media. Op één van de foto’s zie je een vrouw met een abnormaal gezwollen buik, en de andere twee tonen veel baby’s, de derde foto is van een gynaecoloog die deze foto had gemaakt met zijn cliënten.

Het bericht is al jaren geleden geplaatst door Facebook-gebruiker Richard Camarinta Dy,. hij geeft in het foutieve hoax bericht dat Catherine Bridge het wereldrecord heeft voor het leveren van de meeste baby’s in één zwangerschap. Na grondig onderzoek verricht te hebben is dit ene Hoax en is de octomom de moeder met de meeste baby’s uit 1 zwangerschap.

Facebook bericht

Gerelateerde blog: Grootste baby ’s van de wereld op een rij. Sommigen zijn net een kleuter

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat!


Delen vinden we super lief