Delen vinden we super lief

Op 18 en 19 november opent Heroes Dutch Comic Con opnieuw de deuren in de Jaarbeurs Utrecht voor de wintereditie. Jong en oud kunnen zich hier optimaal vermaken. Ben jij er ooit geweest? blog collega Mamasliefste gaat er al jaren naartoe en nu onze kinderen ouder zijn, begint het ook bij hen te kriebelen. Na het beschrijven van alle highlights, lijkt het me zelf eigenlijk ook wel een enorme toffe happening. Ben jij er al eens geweest?

Heroes Dutch Comic Con

Dit weekend barst de wintereditie van Heroes Dutch Comic Con los in de Jaarbeurs. Er zijn niet alleen vijf bekende acteurs, waaronder Elijah Wood en Famke Janssen, maar er worden ook zeven hallen en een buitenterrein omgetoverd tot een popcultuur walhalla waar fans van Marvel, Star Wars, anime en meer hun hart kunnen ophalen. Van een kids area tot een gaming area, er is vermaak voor iedereen. Dit zijn de leukste activiteiten die je absoluut niet mag missen.

Hollywood in Nederland

Iedere editie van het evenement wordt er uitgepakt met de aanwezigheid van bekende acteurs. Ook dit weekend reizen er weer vijf acteurs af naar Utrecht om kennis te maken met hun Nederlandse fans. Zo komt superster Elijah Wood, die met zijn rol als Frodo in de Lord of the Rings-trilogie wereldberoemd werd, naar het evenement.

Daarnaast keert de Nederlandse Famke Janssen terug naar haar moederland, is Once Upon a Time-actrice Lana Parrilla opnieuw aanwezig op het evenement en schuiven ook The 100-actrices Eliza Taylor en Tasya Teles aan. Alle special guests zijn beide dagen aanwezig om handtekeningen uit te delen, met fans op de foto te gaan en vragen te beantwoorden op het hoofdpodium.

Comics heaven

Een comic con is niet compleet zonder comics en ook voor de deze editie wordt er groots uitgepakt. ’s Werelds beste comic artiesten komen naar Nederland om stripboeken te signeren en kunstwerk verzoeken aan te nemen. Het bijzondere aan dit gezelschap is dat alle artiesten een bijdrage leveren aan het verbeteren van diversiteit in de industrie. Van het creëren van werkgelegenheid voor vrouwelijke en non-binaire tekenaars tot het illustreren van LHBTI-superhelden. Daarnaast geven de tekenaars interessante panels in de Cozy Corner en kunnen aspirant striptekenaars hun portfolio laten beoordelen door een editor bij Marvel Comics.

Net echt!

Wie graag zijn favoriete fictieve personage in levende lijve ziet, kan zijn ogen uit kijken tijdens de grootste comic con van Nederland. Er zijn namelijk professionele cosplayers aanwezig in het Cosplay Village, waarmee bezoekers op de foto kunnen gaan. Ook worden er cosplay wedstrijden georganiseerd waar bezoekers de strijd aangaan voor de titel van allerbeste cosplay van de dag. Of kom een kijkje nemen bij een van de vele aanwezige fanclubs, waaronder de grootste Star Wars-fanclub van Nederland.

Controllers in de aanslag?

Van Space Invaders tot League of Legends en van Tetris tot Monopoly; iedereen heeft wel iets met gaming. De Gaming Hall is groter dan ooit en staat bomvol met diverse activiteiten, toernooien en workshops. Zo is er voor het eerst een streaming studio waar game creators live vanaf het evenement kunnen streamen en geven Twitch-streamers een workshop om beginnende creators een handje te helpen om hun droom te kunnen verwezenlijken. Daarnaast bieden partijen als Nintendo, Playstation en Erazer unieke goodies en ervaringen aan bij hun stand. Iedere gamer (beginnend of gevorderd, van jong tot oud) kan zich uitleven en vermaken!

Nieuws!

Volgend jaar bestaat Heroes Dutch Comic Con 10 jaar. Op zondag 19 november om 16:40 uur zal de organisatie op het hoofdpodium groot nieuws bekendmaken over de eerstvolgende zomereditie, waarop de verjaardag uitgebreid gevierd gaat worden. Zorg dat je het niet mist!

Dat is nog lang niet alles

Er is nog veel meer te zien, doen en beleven! Zo is er een kids area voor de jonge bezoekers, een dealer hal die vol staat met leuke kraampjes en merchandise, kan er gedanst worden in de K-pop area en zijn er leuke activiteiten bij de stands van o.a. STAR Channel, Go Tan en Intertoys. Kijk voor het volledige programma en toegangskaarten op dutchcomiccon.com.

Liefs Olivette

Volg je ons als op Facebook | Tiktok | Instagram | Pinterest | Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief