Delen vinden we super lief

speelgoed van het jaar 2018In het Nemo Science Museum in Amsterdam zijn de winnaars bekend gemaakt van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar. We delen heel graag de winnaars met jullie aangezien de feestdagen er aan komen. Het geven van een gezelschapsspel is dan o.a een super cadeautip! Zo werd EXIT van spelletjesproducent 999 Games door het Nederlandse publiek verkozen tot Speelgoed van het Jaar 2018 in de leeftijdscategorie 18 plus.

In de categorie voor de allerkleinsten (0-3 jaar) kwam het blokkenspel Bla Bla Blocks – Speelhuis van VTech als winnaar uit de bus en de ‘Valsspelers Editie’ van het bekende Monopoly van Hasbro won de titel in de categorie 8-9 jaar. Het speelgoed in zeven leeftijdscategorieën werd beloond met de titel ‘Speelgoed van het Jaar 2018′. De verkiezing werd dit jaar voor de vijfenveertigste keer georganiseerd.

De winnaars per leeftijdscategorie zijn:

 • 0-3 jaar : Bla Bla Blocks Speelhuis (VTech)
 • 4-5 jaar : Mobiele aanvalstoren van de dwergen (Playmobil)
 • 6-7 jaar : Squirrels go Nuts (Smart)
 • 8-9 jaar : Monopoly valsspelers editie (Hasbro)
 • 10-11 jaar : Nintendo Labo – Mixpakket (Nintendo)
 • 12-17 jaar : The Great Tour (Selecta Spel en Hobby)
 • 18+ jaar : Gezelschapsspel Exit (999 Games)

Video

Stemmen op je favoriete gezelschapsspel

Ruim 6.000 consumenten hebben een stem uitgebracht op hun favoriete speelgoed  of gezelschapsspel van dit jaar. Tijdens de Speeldag NL in Hoorn afgelopen 16 september kwamen de meeste stemmen binnen. Hier konden kinderen het genomineerde speelgoed zelf uitproberen en hun stem uitbrengen. Dat is immers de beste manier. Ook ik heb mijn stem uitgebracht, maar zonder sommige spellen echt in mijn hand gehad te hebben. Ook zijn er veel online stemmen uitgebracht via de website van de verkiezing.

Belang van spelenontwikkeling 30 minuten per dag spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van je kind en dit is waarom

In het Nemo Science Museum hield ontwikkelingspsycholoog Ger Ramakers een betoog waarin hij pleitte voor een minimum van 30 minuten spelen per dag. Ramakers: Spelen is van nature ‘ingebakken’ bij zoogdieren en als het voor andere dieren belangrijk is, dan geldt dat op zijn minst ook voor mensenkinderen.”

Kinderen kunnen hun wereld op een veilige en positieve manier leren kennen met een gezelschapsspel, of speelgoed. Ook ontwikkelen ze vaardigheden door ze als ouder van jongs af aan gevarieerde spelmogelijkheden te bieden ’.

 • Stichting Speelgoed Nederland

We raken met zijn allen steeds meer gefocust op het leveren van prestaties, maar mogen niet vergeten dat zorgeloos spelen voor onze kinderen net zo belangrijk is.’ aldus Miesje van Rijn van Stichting Speelgoed Nederland. We moeten echt aandacht blijven houden voor het belang van spelen! En gelijk heeft ze! het is o leuk om een Gezelschapsspel uit de

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Vandaag wordt door Chazia Mourali het winnende speelgoed van zeven leeftijdscategorieën bekendgemaakt van de 45e Verkiezing @speelgoed_van_het_jaar We zijn nu in het @nemosciencemuseum in Amsterdam. De winnaars mogen zich een jaar lang ‘Speelgoed van het Jaar 2018’ noemen. Spannend….. maar eerst horen we alles over de speelgoedtrends van 2018 ⭐️🏆 gezelschapsspel . . . . #speelgoedvanhetjaar 

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Over Verkiezing Speelgoed van het Jaar

Ieder jaar nomineert een vakjury in meerdere leeftijdscategorieën speelgoed. Dit wordt met secure gedaan! De vakjury bestaat uit een vertegenwoordiging uit verschillende disciplines. Denk hierbij aan bloggers, vloggers, pedagogen, inkopers en speelgoeddeskundigen. De vakjury kiest producten uit die vervolgens voorzien worden van het logo: “Genomineerd Speelgoed van het Jaar 2018”. Hiermee springen deze artikelen echt uit het winkelschap! Het maakt het kiezen van een geschikt Gezelschapsspel voor mij als moeder eenvoudiger! Meer informatie over de verkiezing is te vinden op www.speelgoedvanhetjaar.nl.

Over de winnaars

De winnaars zijn hieronder uiteengezet. Voor ons waren de artikelen t/m 6 jaar zeer interessant en ook heb ik fijne ontdekkingen gedaan in de oudere leeftijdscategorieën!

 • Bla Bla Blocks Speelhuis (0-3 jaar)speelgoed van het jaar 2018

Bla Bla Blocks Speelhuis maakt het niet alleen mogelijk om op een creatieve manier een huis te bouwen ook ‘praten’ de blokken en kan het kind hierdoor van alles leren over letters, dieren en voorwerpen. Wanneer de blokjes in het magische raam gezet worden, hoor je liedjes, melodietjes, gesproken zinnen en muziek.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

GEFELICITEERD ✨🎉 De winnaars @speelgoed_van_het_jaar 2018 zijn bekend!! 0 T/m 3 jaar @vtech Blablablocks 4 & 5 jaar @playmobil Mobiele aanvalstoren van de dwergen 6 & 7 jaar @smartgamesau Squirrels Go Nuts 8 & 9 jaar @hasbro Monopoly Valsspelers editie 10 & 11 jaar @nintendo met @nintendoswitchlabo 🎈 12 t/m 17 jaar @selectaspielzeug The Great Tour Selecta Spel & Hobby 18+ Exit @999games Van harte 🎉🎊🎈🎁gezelschapsspel . . . . #spelenisbelangrijk  

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

 • Mobiele aanvalstoren van de dwergen (4-5 jaar)

speelgoed van het jaar 2018Er is  een hele dwergenwereld ontwikkeld door Playmobil na de succesvolle introductie van de eerste dwerg en trol in de ridderwereld van 2014.  Het is een Mobiel fort met stormram. De ballista’s, die aan de kleppen langs de zijkant bevestigd zijn, kunnen zelfs schieten. Er zit zelfs een kerker in met scharnierende poort van traliewerk en een smederij in het interieur.

Het bovenste platform kan worden verwijderd voor een beter toegang tot het interieur en  de meegeleverde leren rol kan worden uitgerust met verschillende boodschappen. Hier kan een bestelling van eten, notitieblaadjes of schatkaart in verborgen worden. het kan dan worden vastgehouden door de raaf. Het aambeeld is een geheime schuilplaats. De armen van de trol zijn in alle richtingen beweegbaar; de handen kunnen worden gedraaid. De fantasie gaat hier mee geprikkeld worden!

 • Gezelschapsspel Squirrels go Nuts (6-7 jaar)speelgoed van het jaar 2018

gezelschapsspel De winter komt eraan en de eekhoorns moeten hun wintervoorraad onder  de grond verstoppen. Bij dit Gezelschapsspel gaat het er om dat je de eekhoorn verschuift en de nootjes verstopt. Lukt het jou om de eekhoorns te helpen om hun wintervoorraad onder de grond verstoppen? ‘’Squirrels Go Nuts’’ is een schuifpuzzel met 60 opdrachten van makkelijk tot razend moeilijk. De verkorte spelregels.

1)  Plaats de eekhoorn & nootjes op het spelbord zoals aangeduid.
2)  Verschuif de eekhoorn horizontaal &  verticaal over het spelbord, zodat alle noten in een opening vallen.
3)  Als alle noten in een opening in het spelbord zitten, heb je oplossing gevonden.

 • Gezelschapsspel Monopoly valsspelers editie (8-9 jaar)

speelgoed van het jaar 2018Valsspelen is leuk en dat kan met de monopoly! Echt alles mag en dat maakt deze versie zo ontzettend tof! ! Valsspeel-, Kans- en Algemeen Fonds kaarten geven je bepaalde voordeeltjes, beloningen en straffen, maar daarnaast mag je zoveel valsspelen als je maar wil!monopoly valsspelers editie

Denk hierbij aan: Steel geld van de bank, trek je niks aan van de dobbelstenen, ontsnap uit de gevangenis, etc, alles mag. Bij dit spel moet je verschrikkelijk goed opletten aangezien alles verdacht is! Toch zul je wel wat huisregels moeten afspreken om al te enthousiaste valsspelers in toom te houden. Er kunnen veel dingen gebeuren die niet in de spelregels besproken worden. Daarom waarschuwen we je vast….je speelt de monopoly valspelers editie geheel op eigen risico!

 • Nintendo Labo – Mixpakket (10- 11 jaar)speelgoed van het jaar 2018

Nintendo Labo bestaat uit software en kartonnen bouwplaten waarmee je met de Nintendo Switch interactieve creaties kunt creëren. Het maakt het spel nog veel toffer dan het al is! Bouw vijf interactieve creaties, zoals een piano, motor en hengel en speel er op los!

Je kunt de bouwwerken combineren met de Nintendo Switch en de Joy-Con-controllers voor unieke spelervaringen. Ook kun je ontdekken hoe technologie van de Nintendo Switch samenwerkt met jouw creaties. Alle instructies die je nodig hebt voor je Toy-Con-creaties zijn in de software verwerkt. Tof speelgoed en heel verfijnd in elkaar gezet. Chapeau Nintendo !

 • Gezelschapsspel The Great Tour (12-17 jaar)speelgoed van het jaar 2018

De Great Tour i een hele toffe ontdekking voor de oudere kids! ! Europa heeft vele hotspots en jij kunt ze met dit spel  bezoeken met een groep toeristen in een minibus. Je rijdt van La Scala in Milaan naar de Arc de Triomphe in Parijs om daarna koers te zetten naar Amsterdam.

De concurrentie probeert het sneller en beter te doen dan jij. Dus moet je je tickets handig uitzoeken en slim manoeuvreren. Wie dat het beste doet scoort de meeste punten. De bonus voor de snelste Great Tour kan het spel volledig op zijn kop zetten. Het gezelschapsspel ‘The Great Tour’, stuur je minibus sneller langs 5 Europese hotspots dan je concurrenten.

 • Gezelschapsspel Exit (18+ jaar)speelgoed van het jaar 2018

In dit spel dien je zo snel mogelijk te ontsnappen uit de verlaten boshut . Het is een escape room-gezelschapsspel waarbij je binnen een anderhalf uur alle puzzels op moet lossen en alle codes breken. Succes met het ontsnappen uit de locatie waar jullie opgesloten zitten.

Logisch nadenken en doorzettingsvermogen zijn vereist om dit spel tot een goed einde te brengen. En als het echt niet lukt, dan bevat het spel tipkaarten om jullie op het goede spoor te brengen. Succes gegarandeerd!!

De winnende artikelen vanuit het juryrapport 2018

speelgoed van het jaar 2018speelgoed van het jaar 2018

 

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat!


Delen vinden we super lief