Delen vinden we super lief

We waren ons huis in Diemen echt ontgroeid en hebben de juiste keuze gemaakt door te gaan verhuizen. De gang lag altijd vol met kinderschoenen, rolschaatsen en sportattributen, de jasjes pastten niet meer aan de kapstok en we konden onze kont niet meer keren. We probeerden met een verbouwing het huis ruimer te maken, maar dat was niet voldoende met een gezin van vijf en twee thuiswerkende ouders. Het was tijd om de spullen te pakken en een bord in de tuin te zetten.

In de overhitte woningmarkt geen slecht moment en konden met een stukje overwaarde ruimer, groter en comfortabeler wonen in het oosten van het land. Er was echter nog wel 1 grote hobbel die we moesten nemen: verhuizen! Verhuizen kun je zelf, al waren wij het er al wel snel over een dat we het wilden uitbesteden….

verf, verhuizen, nieuw huis, container, verf
De nieuwe meubels konden we zelf ophalen, maar het groffe geschut werd door verhuizers verzorgd!

Verhuizen

Het had nog wel wat voeten in aarde om het huis verkoopklaar te maken. We gingen als een malle opruimen, meubels verkopen en veel items gingen richting de opslag. Als snel ging ik online zoeken naar ‘wat kost een verhuisbedrijf .’ We wilden onze vrienden het niet aandoen om ons te komen helpen met de hele verhuizing. Iedereen heeft het druk en verhuizen is meer werk dan al die keren dat we nog studenten waren en het met een boedelbak redden.

verhuizen of verbouwen, verhuizen, te koop, nieuw huis, tips

Het verschil tussen zelf verhuizen, of de verhuizing uitbesteden, is uiteraard het financiele plaatje dat er bij komt kijken. Uitbesteden kan je enorm veel tijd en moeite besparen, al kun je veel geld besparen door zelf te verhuizen. De voor-en nadelen en de kosten van beide opties werden vergeleken om zo een weloverwogen keuze te kunnen maken. Wij gingen voor gemak en comfort en dat was voor ons een zeer efficiënte wijze van verhuizen!

De voordelen van uitbesteden

Het is echt niet moeilijk om zelf te verhuizen, zolang je maar bereid bent om flink aan de slag te gaan. Als je een verhuisbedrijf inschakelt dan wordt alles voor jou geregeld en ontzorgen ze je tot in de puntjes. Zo kon ik er voor zorgen dat de verhuizing met kinderen vlekkeloos zou verlopen. Ze helpen je echt met het inpakken en uitpakken van spullen, de transport van de goederen en eventueel tijdelijk opslag van de spullen, helemaal hoe jij het graag ziet. Een professionele verhuizer heeft jarenlange ervaring waardoor hij zeer snel en efficiënt kan werken waar je zelf echt niet tegenop kunt werken. We hadden geen stress en de verhuizing was in een dag geklaard. Al onze spullen werden veilig en intact verhuist door de verhuizer waar we graag wat in wilden investeren. Ik ben dan ook benieuwd naar waar jouw voorkeur naar uit gaat!

De laatste verhuis tips:

En last but not least deel ik onze ultieme verhuistips voor de allerbeste voorbereiding:

  1. Maak vooraf een persoonlijke verhuis checklist en hang deze in de woonkamer
  2. Welke lopende contracten heb je open staan? Bekijk deze, annuleer ze, of wijzig het adres. Denk aan gas, water, internet, licht, televisie en telefoon. 
  3. Wijziging van huis- en tandarts voor het hele gezin. Wacht hier niet mee tot je ze nodig hebt.
  4. Schrijf je in bij je nieuwe gemeente. Dat kan vaak online, of fysiek via het gemeentehuis. (vaak op afspraak)
  5. Welke lopende verzekeringen heb je uit staan  Denk aan je opstal- en inboedelverzekering. En wil je verzekerd zijn tijdens je verhuizing?
  6. Heb je een klushuis en moet er veel gebeuren? Maak een planning en schakel alvast de hulp in om lange wachttijden te voorkomen.
  7. Schakel hulp in voor bij de verhuizing: plan een datum, regel vervoer en mankracht.
  8. Plan dagen om te ontspullen en om items te kunnen verkopen. Less is more en eindelijk kun je je ontdoen van de rommel waar je toch al jaren niets mee doet.
  9. Schakel hulp in en probeer jezelf ook een beetje te ontzien. Het is echt niet nodig om alles zelf te willen doen. Soms is uitbesteden zoveel sneller en efficiënter …. Alvast heel veel succes!
dakkappel, samenwonen, financien, huis, huishoudboekje, financieel , verhuizen met kinderen, verhuistips, verhuizen

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaatDelen vinden we super lief