Delen vinden we super lief

Keuzes maken is bij ons dagelijkse kost. Het begint al bij het ochtendritueel met de keuze voor kaas als broodbeleg, pindakaas, of toch chocoladepasta. Ook hebben we biologische melk en eieren op het menu staan en later in de middag kies ik voor een wortel, cracker. of toch wel die zoete, ongezonde snack.

En zo gaat dat de gehele dag door! Mijn leven als moeder is verbonden met keuzes! Vanmiddag stond ik bijvoorbeeld voor het schap van groenten en fruit en moest ik de keuze maken tussen een biologisch geteelde krop sla, of niet. Door mijn afvalrace kies ik voor gezond, maar zelfs daarin kun je veel keuzes maken! Je verstand zegt 1, maar je portemonnee zegt 2…

En ook kocht ik nog even een cadeautje voor mijn zusje. maar kies je voor iets duurzaam, of iets voor de fun! Keuzes, keuzes, want kies ik voor iets onzinnigs of toch voor een cadeau waar ze langere tijd iets aan heeft, maar minder leuk is om te geven? We zien steeds meer dat duurzaamheid en biologische voedingsproducten op de markt komen. En ook in mijn hoofd, ik overweeg steeds meer om vaker gezonde keuzes te maken in alles wat we doen.

Ook worden er ongezonde keuzes gemaakt

Kiezen voor biologisch

Zelf kies ik graag voor de juiste, gezonde keuzes qua voeding, maar werken de bandito’s niet altijd mee. Niet enkel uit respect voor de leefomgeving, biodiversiteit en behoud van oude groente-, fruit- en veerassen, maar vooral om pure producten en voeding te consumeren. Er zit vaak zoveel rommel in pakjes en zakjes dat je eigenlijk geen idee meer hebt wat je eet. Ook kies ik niet meer voor producten, of sausjes die houdbaar zijn tot 2030. Dat kan dan toch niet goed en gezond zijn?

Gezonde keuzes maken

En het is echt niet zo dat ik nooit zwicht voor ongezonde en foute keuzes. Vaak genoeg, maar het bewustzijn is wel bij me ingedaald. Voor de toekomst van mijn drie kindjes en ons gezin ga ik bewuster om met mijn lichaam, de voeding waar ik voor kies en onze leefomgeving. We eten al wel meer groenten, minder vlees en pakken vaker de fiets in plaats van de auto. We zijn echter geen heilige boontjes, we doen wat we kunnen….

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op TwitterFacebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief