Delen vinden we super lief

rokjesdagEen nieuwe week, nieuwe kansen, nieuwe uitdagingen en vooral … nieuwe avonturen. De maand april heeft zich gemeld en iedereen weet ‘April doet wat hij wil” Zowel qua weer en qua verrassingen. We kijken terug op een gezellige week. Lees je mee?

Maandag 2 april

De week begon met een lang paasweekend. Dat betekende dat de maandagmorgen relaxed kon beginnen. We bestempelden het als “Pyamadag” En velen met mij, zag ik op social media. De regen verpestte een dierentuin bezoekje, maar ach thuis klungelen is ook heerlijk. Ik besloot het speelgoed uit te zoeken. Ook op verzoek van oma, want ze ziet door het bos de bomen niet meer. en gelijk heeft ze!

April doet wat hij wil April doet wat hij wil

Dinsdag 3 april

  • Plek aan tafel

Mijn collega’s zijn echt te grappig. We zijn van die harde werksers die een lange tijd stil kunnen zijn en dat er dan plots een heerlijk, onzinnig en grappig gesprek ontstaat. “Out of the blue”. En eerlijk gezegd gaat het he-le-maal nergens over. Soort niveau “Debiteuren, Crediteuren”. Het gesprek ging over de plek thuis aan tafel. Hebben jullie een vaste plek, of rouleer je juist? Bij ons thuis is er soms strijd om waar ik zit.

“Mam””Je moet tegenover mij zitten ”Nee” gilt mijn dochter er over heen “Naast mij” Het poldermodel is, dat ik, naast de ene en tegenover de ander, ga zitten.  Op de kop van de tafel zit kleine Lucas. Hij is zo’n belhamel dat er continu supervisie nodig is. Voor je het door hebt, ligt al het eten op de grond. Het is maar goed dat manlief niet te veeleisend is en schikt in elke tafelsetting die er is. Halleluja!

  • A Quiet PlaceA Quiet Place april

Voor ik het door had, pakten mijn collega’s hun spullen in en riepen “tot morgen”. “What, nu al.?”… Ojée. Een goed teken dat de dag zo snel voorbij vliegt en ook ik moest met piepende banden richting huis. Die avond zou ik met een vriendin naar Pathé Arena gaan voor de premiere van “A Quiet Place”. Ik zal je vertellen dat die film indruk op me heeft gemaakt. De stiltes, de gebeurtenissen. Zonder iets los te laten over het verhaal, het is echt het kijken waard! Ik schreef er een uitgebreide blog over en zelfs daar schieten woorden tekort. “Hoe dan” galmt er steeds door mijn hoofd. De film is eng, maar heel eng, achnee…

Lees Ook: A QUIET PLACE Als ze je niet kunnen horen, krijgen ze je niet te pakken.

Ik ben er even stil van @aquietplacemovie Een film dat indruk heeft gemaakt en mijn moederhart diep heeft geraakt 🎬 Spannend, verfrissend & indrukwekkend ~ Zonder iets weg te geven; ik heb me tig keer afgevraagd “hoe dan” ? ~ een absolute aanrader 🙏 Starring ✨ Emily Blunt & @johnkrasinki @noahjupe @milliesimm En thnx @sophiemilzink voor de opening Neegens voor nodig die zenuwen 😊🌟 Snacks van @_burgerbitch & te lekkere @ibizaice Sunset #AQuietPlace #specialescreening #aquietplacenl #invited #aquietplacemovie #movienight #girlsnightout #burgerbitch #arena #redcarpet #ibizaice #sunset #pathe #cinema #scarymovies #thriller #noahjupe #emilyblunt merci @universal_nl

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

april doet wat hij wil

Woensdag 4 april

Een woensdag zonder afspraken, zonder verplichtingen! Enkel een dagje werk wegwerken en de kinderen om me heen laten spelen. En laat nu net PostNl onze bestellingen van Bol.com hebben bezorgd; De DVD COCO. Mijn meest geliefde Disneyfilm.

Lees ook: De dood op een luchtige manier weergegeven in “Coco” van Disney-Pixar

We hebben de film uiteraard gelijk gekeken. Ook papa had hem nog niet gezien. Diezelfde avond nogmaals, maar dan in het Engels. En ook nu weer dikke tranen. Ik ben echt een softy -to-the-max.

  • Winactie

En laat ik niet vergeten te vertellen dat ik die middag een fantastische winactie LIVE heb mogen zetten. Alle zwangere, aanstaande mama’s opgelet, of wellicht die zwangere BFF!? Waag snel een kansje, Gebe Maternity is zo’n mooi merk!

Lees meer: Gebe Maternity, om er stralend uit te zien tijdens je zwangerschap april doet wat hij wil

Donderdag 5 april

april doet wat hij wil april doet wat hij wil

  • Thuis uiteten

“Ga eens thuis uiteten”, adviseerde mijn collega. Ze had door dat ik niet in mijn hum was en ik vertelde over de “discussie” die ik thuis had. Ik kan niet tegen ruzie maken, of nouja een woordenwisseling was het meer. Als ik je vertel waar het over ging, dan lach je me ter plekke uit, dat weet ik zeker. Op dat moment, die ochtend, kon ik manlief wel achter het behang plakken. Boos dat ik was (en dat ben ik zelden) stapte ik in de auto en scheurde naar mijn werk.

  • KOH

Dan weten mijn collega’s het te relativeren. Ook weten zeelke situatie vanaf een andere kant te laten bekijken. Heerlijk relatietherapeuten zijn het toch. Die avond kon ik het dan ook niet laten om een foto te appen van ons diner thuis :-D. En extra leuk. Blijkt de eigenaar van KOH, het Thais restaurant op IJburg een vriend te zijn van een directe collega. De wereld is klein.

Vaak kom ik er achter dat ik via, via weer iemand ken. Super grappig en eigenlijk ook puur toeval. En dat akkefietje met manlief? Dat hebben we de wereld uit geholpen. Gevalletje; elkaar meenemen in je gedachtengang en communiceren. Its (eigenlijk) so easy…. april doet wat hij wil

Vrijdag 6 april

Morgen is het echt zover! 22 graden en heel Nederland zal gaan BBQ-en, in de tuin werken of er op uit gaan. Zolang het maar buiten is, want rokjesdag staat voor de deur! Ook wij hebben een weekend zonder plannen. Behalve boodschappen doen, de koelkast is leger dan leeg.

Lees ook: Rokjesdag is nabij! De jurkjes en rokjes kun je klaar leggen, maar wanneer zal deze heugelijke dag zich aandienen?

  • First things first

Het weekend kon niet beginnen voordat we er op werkgebied nog even tegenaan gingen. het is naar mijn idee die dag nog nooit zo stil geweest bij ons op de afdeling. Ik ben o.a bezig met het uitzoeken van een nieuw vertaalbureau en stuitte op een toffe ontdekking:

Lees Ook: Vertaalbureau kiezen? Er komt veel kijken bij de selectie van een vertaalbureau. Tips & tricks vanuit mijn ervaring En wat dacht je van Fairlingo, een vertaalbureau in de cloud?

En ook marketing gerelateerde projecten worden snel gelanceerd. Leuk, druk en uitdagend. Zo is er altijd wat te doen :-D. En dat geldt natuurlijk ook voor jullie als lezer. Doe wat je gelukkig maakt. Je bent geen plant! Verhuis of verander als je niet gelukkig bent op de plek waar je je bevindt! Makkelijker gezegd dan gedaan, ik weet het, maar luister naar je hart.

Zaterdag 7 aprilApril doet wat hij wil april doet wat hij wil

  • Sporten

In de sportschool dacht ik dat ik dood ging. Ik kan zo van mezelf balen. Toen ik deze ochtend om me heen keek, zag ik de veel te fitte, energieke en gedreven meiden die 3 keer per week in de sportschool te vinden zijn. De één nog fanatieker als de ander. Enkelen laten je dat ook graag weten en ik ben zo’n mietje die daar onzeker van wordt.

  • Werk aan de winkel

Ik krijg het de laatste weken niet gebolwerkt om vaker dan 2 keer naar de sportschool te gaan. Toch zal ik dit moeten aanzwengelen om meer resultaat te zien. Na anderhalf uur me in de zweet gewerkt te hebben, zaten de kiddo’s al klaar om met me op pad te gaan. De prijswinnaars van afgelopen week zitten op hun prijs te wachten en dat moest nu toch echt verstuurd worden. Ik word zo blij van weggeven en heb ook deze week weer fantastische prijzen weg te geven. Tip: volg ons op Facebook, dan blijf je altijd op de hoogte van de laatste winacties. april doet wat hij wil

Zondag 8 april

  • Schminken

Onze buurvrouw is zo’n alleskunner en ook schminken staat in haar repertoire. Afgelopen week haalden we een zeer teleurgestelde Olivier van de BSO op. ” Pap, je bent te vroeg” “Ik ben nog niet geschminkt” Heel verdrietig, maar we gingen huiswaarts. Het spitsuur moesten we nog in en een half uur wachten ging te ver. Niet wetende dat hij ons dit tot schuldgevoel aan toe, hielp herinneren. En daar was de reddende engel, “Tante Dolly”.  Zij toverde de kindjes om in een prinses en tijger. Dat deed me gelijk terugkijken naar onderstaande video met prachtig kunstwerken van gastblogger Denise.

Roarrr dit kleine tijgertje kan brullen als de beste 🐯 Het was nog wel een uitdaging om het schoon te mogen maken ☺️ #schmink #tijger #blijkindje #schmink #bodypaint #debestebuufever Thanx @dollebol1957 #littleboy #makeup #facepainting #schminken #facepaint #facepainter #faceart #fun #grimeren #visagie #amsterdam #shareyourfacepaint #kinderen #facepainters #happykids

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Met zo’n blije tijger, kreeg zoonlief superpowers en sprong op zijn fiets als een ATB’er die de crossbaan over crosst. Deze mama was blij dat hij bescherming droeg.

  • Fietsen zonder wieltjes

Eindelijk is het dan zover. Kleine Olivier kan fietsen zonder wieltjes. Ik heb geen idee welke leeftijd hier voor staat. En heb het dan ook nooit opgezocht. Tijd komt raad. Ik breng hem wekelijks met de fiets naar school en de zijwieltjes geven hem soort van zielig gevoel. Nu hij zijn buurjochie zag acrobaten op zijn fiets, wilde ook zoonlief oefenen. Dit heeft de hele zondagmiddag voortgeduurd. De lente is begonnen! Ze waren niet naar binnen te krijgen, heerlijk! En ondertussen kon ik een fantastisch gave winactie LIVE zetten! Ons weekendje is al gepland om naar Legoland Discovery Centre te gaan.Een extra tof: We mogen 4 combi tickets weggeven. Meedoen dus 😀 –>

Lees ook: LEGOLAND Discovery Centre & SEA LIFE Oberhausen openen nieuwe interactieve tentoonstellingen We kijken terug op een fijne week en hopen op een zonnige, sprankelende nieuwe week. En ja…. hopelijk wordt mijn pluimen drama opgelost. We kregen dit fantastisch cadeau en na twee maanden ging ik eindelijk inloggen om hem te verzilveren. Stond er niets meer op, OMG. Het gaat om 200€ die zomaar verdwenen is. Maar inspector gadget gaat het oplossen, to be continued….April doet wat hij wil

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.

Lees ook: #1 Weekoverzicht #1 Olivette fris en fruitig het nieuwe jaar tegemoet #2 Januari Weekoverzicht #2 Een week met avonturen #3 Blue monday, daar doen we niet aan! Weekoverzicht #3  brengt een vrolijke noot #4 Ups & Downs. Een week dat voorbij vloog Weekoverzicht #4 #5 Februari, we gaan richting de lente Hooray Weekoverzicht #5 #6 Een week van uitersten: galafeest, girlsnight out, tot aan sneeuw & kinderfeestjes, altijd wat te doen bij Olivette weekoverzicht #6 #7 Avonturen & belevenissen met Valentijn als hoogtepunt weekoverzicht #7 #8 Negenmaanden beurs, avonturen & een gebroken mama hart Weekoverzicht #8 #9 Kou, het woord van de week in dit weekoverzicht #9 #10 Maart begint leuk met de BHV praktijkdag, proefslapen en meer weekoverzicht #10 #11 Lentekriebels, weekoverzicht #11  met de schilder, lente, Landal & Olivier zijn verjaardag #12 Maart roert met zijn staart, een leuk weekoverzicht #12 #13 Drukte van belang! Het woord van de week in dit weekoverzicht 13 #14 April doet wat hij wil weekoverzicht 14 

 


Delen vinden we super lief