Delen vinden we super lief

weekoverzichtHet jaar is op 1 januari begonnen met een stuiterend kindje dat in mijn oor stond te tetteren. “Mama vuurwerk is echt cool, en mag ik nu naar Charlie?” Hij refereerde naar de hond van vrienden die boven op de overloop lag te slapen. “Toe maar jongen, Charlie is vast blij om je te zien” !…. We kijken terug met een leuk weekoverzicht.

Oef, dat was vroeg als ik er aan terug denk. En wat zagen onze nieuwjaarsochtenden er 5 jaar geleden anders uit…. Inmiddels zijn we alweer twee weken verder en is het nieuwe jaar fris en fruitig van start gegaan. De tijd vliegt en ik heb me voorgenomen om elke week in een weekoverzicht vast te leggen. Een soort van online dagboek. Voor mezelf en voor jullie om eens mee te kijken in de keuken van deze gekke, drukke en niet altijd even, doorsnee gezin. Lees je mee met de avonturen van deze eerste 2 weken?…..

Weekoverzicht #1

Maandag 1 januari Nieuwjaarsdag
weekoverzicht

Voor het eerst in lange tijd hebben we oud & nieuw weer goed gevierd met véél bubbels & blessings. 2017 was voor ons een bewogen jaar en hier stonden we extra bij stil bij het inluiden van 2018 met dierbaren. En wat genoot ik van de bewonderende blik van mijn zoontje bij het zien van zoveel vuurwerk. Hij was eerst helemaal niet blij dat hij uit bed gehaald werd.

“Waar ben ik aan begonnen” spookte door mijn hoofd toen ik hem vermoeid om me heen had hangen. Maar om de kinderen te laten liggen met al dat geknal, durfde ik ook niet aan. Lucas is er overigens doorheen geslapen.

De foto aan de ontbijttafel is magisch. Vermoeide koppies, want kindjes slapen nooit uit. Na het ontbijt was het snel in de kleren en off we go go richting het oosten van het land…weekoverzicht

Familytime

Elke jaar komen we namelijk traditioneel samen bij mijn oma op de boerderij met de gehele familie. Ooms, tantes, neven, nichten. Oma Hillechien (91) heeft de rijkdom om bij haar 4 eigen kinderen, maar liefst zelf 9 kleinkinderen te hebben en 13 achter-kleinkinderen. Het is elk jaar weer een memorabele dag van hutspot, koetjes kijken en bijkletsen. Deze video zegt eigenlijk genoeg:

Dinsdag 2 januari weekoverzicht

Ik had niet de luxe om vrij te kunnen nemen rond kerst en oud & nieuw. Mijn dagen waren opgenomen dat eigenlijk niet erg bleek te zijn. Eigenlijk is het heel fijn om het jaar op je werk met een schone lei te kunnen beginnen. De inbox was opgepoets, vervelende klusjes opgepakt en eindelijk tijd om mijn media relaties iets langer te kunnen spreken.

Met kerst waren we naar de film COCO geweest en we hadden gelijk die dag de soundtrack en 2 gitaren van JANOD besteld. En laat er slechts eentje bij thuiskomst binnengekomen zijn via bol.com. Kleine Yvette beloofde om te wachten met uitpakken tot het model van haar broer ook binnen zou komen.

Zijn geduld werd echter op de proef gesteld, arm kind. De gitaren waren op….Bol.com gaf geen gehoor en liet een trieste jongen achter. En daar was de reddende engel Danielle van Ilovespeelgoed.nl Zij zette gelijk alle zeilen bij om Olivier aan zijn gewenste gitaar te helpen. Chapeau meid! Deze speelgoed webshop verdient een dikke thumbsup! Ze heeft helemaal meegedacht met ons als klant en heeft de gitaar zelfs nog ingepakt met stickers van COCO. Je begrijpt dat ik hier voortaan mijn speelgoed bestel.

monkeytown weekoverzicht

Woensdag 3 januari

De woensdag is mijn thuiswerkdag en in de middag plan ik vaak de dokter-tandarts-consultatie of kapper afspraak. Ik haal en breng Olivier deze dag graag naar school.. De andere dagen neemt mijn man deze honneurs waar. Toch fijn om ook de andere school mama’s eens te zien.

Vanwege de vakantie plande ik deze ochtend met de kinderen in “Monkey Town”. In Diemen was een nieuwe locatie geopend en vol goede moed probeerde ik hier te gaan werken. Nou, ik zal je zeggen dat dat een slecht idee was! Ik liet me niet gek maken en besloot die middag in te loggen, of in de avond bij te werken. Anders zou ik me alleen maar opvreten. Daar is niemand mee gewonnen. Samen met de 1000 en 1 andere kids hebben we de letters van alle namen bij elkaar gesprokkeld.

monkeytown weekoverzicht

Gerelateerde Monkey Town Diemen: Dit is wat wij er van vonden

Donderdag 4 januari # weekoverzicht

Ik had me nog zo voorgenomen om te gaan sporten die avond. En dan zit je in de auto op weg naar huis om te bellen met een gemist nummer. Blijk ik gewonnen te hebben met de wensboomactie van het Diemen winkelcentrum. Samen met Olivier waren we wezen shoppen en hingen spontaan een wens in de kerstboom. Dat we zouden winnen had ik nooit kunnen bedenken. Wat mijn wens was? Dat lees je terug in deze blog: Link weekoverzicht

Die avond vertelden de kindjes vol trots dat ze met opa en oma bij Monkey Town waren geweest. Hebben zij even mazzel haha! Ze wilden eigenlijk gaan schaatsen, maar deze suffe moeder had de kinderwagen nog in de kofferbak liggen en de shawls en handschoenen waren spoorloos! Soms ben ik iets te chaotisch, oeps…

Vrijdag 5 januari # weekoverzicht

weekoverzicht fee shirt

Olivier ging naar de BSO. Het is te grappig voor woorden, want weet je waar ze heen gingen?….precies Monkey Town! Olivier kan de route en klimtoestellen ongetwijfeld  uittekenen. Yvette ging stuiterend mee richting de crèche want ze had een cadeautje voor haar best friend Zoé. Een fee-shirtje waarmee ze de hele middag samen mee hebben rondgevlogen op de hal, arme leidsters op de BSO. maar cadeautjes geven is leuk!

Die avond zijn we richting Enkhuizen gereden om zelf de zuiderzeelicht met een wandeling te kunnen ervaring. Wat een prachtig spektakel! Om daarna neer te ploffen op de bank met een goed glas wijn!

Zaterdag 6 januari # weekoverzicht

Weekoverzicht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sporten zat er deze ochtend niet in. We mochten onze prijs ophalen in het winkelcentrum. Met de kleine man zijn we naderhand toch nog even naar Oostpoort om sportschoenen te halen. Wat vliegt de tijd. Hij heeft al maat 29 en is nog maar 4! Aj! Tijd om ook nieuwe schoenen voor hem te gaan kopen.

Het is zo gezellig om met hem op pad te gaan. Hij is mijn wandelend boodschappenlijstje en wist mij te attenderen op alles wat we nog moesten kopen. “Mama de ketchup niet vergeten he” “En, “volg mij maar, ik weet de weg” Met de kompas die aan zijn jasje hangt in zijn handen, trok hij me richting de auto. Hij wist het nog donders goed.

Toen we thuis kwamen scheurde papa met Yvette nog snel naar de IKEA voor een prinsessenlamp. Papa-dochter tijd en is met secure besteed. Yvette slaapt nu weer trots onder haar wolkenlamp in haar eigen bed. Ik weet niet of jullie daar ook ervaring mee hebben, maar de kinderen krijgen steeds meer hun eigen willetje.

Zondag 6 januari # weekoverzicht

weekoverzicht olivette

Het was zo’n klungel dag en wilde zo graag mijn things-to-do lijst afwerken en allemaal kunnen afvinken. Was het even teleurstellend dat ik die zondagavond nog heel veel taken had liggen. Maar ach, niets moet, alles mag!weekoverzicht olivette

Aangezien mijn zusje is uitgerekend van haar 3e kindje op 15 januari, ben ik die avond de tien dagen cadeau pakket even doorgelopen. Alle kaartjes afgemaakt en alvast klaargezet in de gangkast. Dit was nog even een strijd. Mijn man vond het in de weg staan, ik wilde het bij de hand hebben, je weet maar nooit. Raad maar wie er won 😉 “Me”, juist ‘m haha.

Die avond ben ik gelijk mijn doelen voor 2018 en wish list gaan opstellen. Het is een toffe lijst geworden, waarin het zichtbaar is dat ik veel leuks wil ga ondernemen. Vrienden familie & fun, kom maar op 2018 !

Gerelateerde blog: Doelen voor 2018 van familie Olivette incl. afvinklijst

Papa heeft even de tijd gebruikt om zijn vaderdag cadeautje te monteren. Bere handig zo’n opener in de buurt. De week werd dan ook goed afgesloten met een proost op afgelopen, leuke week. Morgen weer werken dus wel lekker vroeg richting bed.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

 


Delen vinden we super lief