Delen vinden we super lief

Ik ga in mijn uppie op vakantie! Ik heb afgelopen weken net even iets te veel hooi op mijn vork genomen en heb naarstig me-time nodig. Als ik geen leuke dingen meer weet te organiseren, ik geen boe of bah kan zeggen en niet meer kan lachen om mijn eigen grappen, dan is het hoogtijd om ertussen uit te gaan. Even afstand nemen van mijn hectische leventje met werk, relatie, gezin, sport, vrienden en ‘commitments’alleen op vakantie

Kort lontje
Ik ben kortaf richting mijn kids, mijn creatieve koker is leeg, mijn hubby krijgt soms de “ boze look” en ik kan gefrustreerd raken als de kids te sloom zijn. Dat is niet goed. Ik ben niet overspannen of depressief hoor, in tegendeel. En heb ook echt voldoende vrienden, zussen of familie die met me mee op pad zouden willen. Ik heb gewoon even behoefte aan alleen zijn. Ik kan dan weer beste vriendin met mezelf zijn, zelfkennis opdoen en als herboren blije mama thuis te komen. Het is dus ook echt een weloverwogen keuze! En mijn hubby steunt me volledig, de topper.

Opladen
Tijd om op te laden en mijn mind even te resetten. Compleet weg van alles en nieuwe prikkels krijgen en ervaringen opdoen. Misschien verklaren vele moeders me voor gek, maar ik ga ALLEEN. Zonder mijn kindjes, zonder mijn man en geen ander gezelschap. Helemaal only the lonely en ik kijk er enorm naar uit. Mijn grootste rijkdom, mijn kleintjes, zijn in goede handen bij papa. Hij gaat dit cheffen. En ik ben aankomende week een hele week op mezelf aangewezen. Even geen moeder, partner, familieplanner of collega zijn. Back to basic, back to Marjo.

Egoïstisch
Niet iedereen kan zich hier in vinden en ik heb zelfs het woord egoïstisch horen vallen. Maar waarom? Elke dag sta ik vroeg op en sta na vijf minuten douchen klaar om actief de dag te beginnen. Ik kleed de kindjes aan, vul de broodtrommels, zorg dat er genoeg voedsel in zit, hap snel nog een ontbijtkoek naar binnen, neem een slok koffie en scheur via de crèche naar mijn werk. S’avonds begint er een heel ander riedeltje; koken, eten geven en de kids gezellig naar bed brengen om vervolgens uitgeblust op de bank te ploffen. Als het niet de avond is om naar de sportschool te gaan, de lions, onze eetclub, of een avond uit met mijn vrienden. Dan vergeet ik de uitjes met mijn hubby of dat ik nog even doorwerk om een deadline te halen.

Sleur
Het zelfde riedeltje dag in dag uit. Heel zwart wit gebracht hoor, want elke dag is zeker een feestje, maar het kost energie. Alsalleen op vakantie moeder zit je altijd in de regelmodus en denk je altijd tien stappen vooruit. Als mama staat je leven in de tropenjaren in het teken van zorgen voor een ander. Zorgen dat er geen bal valt en dat alles in goede banen geleid wordt. Ik word ook steeds beter in het multi-tasken en dat voor de chaoot die ik soms kan zijn. 😀 De boog kan echter niet altijd gespannen zijn. Tijd voor vakantie!

Lang geleden
De dagen vliegen met een groot gezin. Als ouder van drie kids gaat alles op de automatische piloot. Door er tussen uit te knijpen kan ik ontsnappen aan de non-stop geluiden om me heen, het ge-mama de hele dag, en het ‘zorgen’ voor een ander even achter me laten. We leiden een stoere bril voor naar de basisschoolgeconditioneerd leventje waar ik graag even aan ontsnap. Even me-time, me enkel zorgen hoeven maken om hoe laat de ontbijtzaal sluit, of dat er misschien nog wel een strandstoeltje vrij is. Het is lang geleden dat ik langer dan een dag alleen was. Het boodschappen doen, sauna bezoek en toiletbezoekjes daargelaten. Als je alleen op vakantie gaat is het net even wat langer.

Concessies
“Hoezo ga je dan niet op vakantie met je man, zus of een vriendin?” werd er aan me gevraagd. Niet iedereen snapt het. Sommigen verklaren me compleet voor gek en ook zitten er felle reacties tussen. Door alleen op reis te gaan kom je jezelf tegen. Je moet dan naar je eigen ik luisteren en alleen jij doet er dan toe.

Je kunt doen waar je zelf zin in hebt, net zo lang in een boek blijven hangen tot je het beu bent. En ellenlang in die sauna blijven hangen omdat niemand op je wacht. Met een reispartner doe je toch concessies en eens in het jaar is het heerlijk om een paar dagen alleen maar me-time te hebben zonder rekening te houden met een ander. Toch zijn er velen die dit raar vinden en heerst er een heel klein beetje een taboe op. En ik ga mijn kindjes en hubby missen hoor! Damn, enorm zelfs!

Valspelen
Ok, ok ik speel een heel klein beetje vals op deze vakantie. Ik ga naar het hotel van vrienden van me in Kusadasi, Turkije en mijn liefste vriendin wacht me daar op met haar kleine zoontje die ik ga knuffelen tot ik erbij neerval. Maar een week zonder kids, manlief en verplichtingen is heel wat voor me. Ik word alleen wakker en zal alleen in mijn bed kruipen. Mijn computer gaat mee om al mijn ideeën en inspiratie op te schrijven.

Er gaat een stapel tijdschriften en boeken mee en ik ga mezelf herontdekken. Waar sta ik, jaag ik nog steeds de dromen na die ik voor ogen heb. Of is er toch iets dat ik wil veranderen, waarin zou ik mezelf willen alleen op vakantie en deze minnie mouse missenontwikkelen? Ik heb genoeg om over na te denken en om over te schrijven. Dat zit toch in het aard van het beestje.

Turkije
Aanstaande maandag zal ik vertrekken en ben dan een week van de radar. Al gaat het bloggen gewoon door hoor, want juist als ik even chill en relaxed aan het zwembad hang,  borrelen er veel ideeën naar boven. Ik val ook nog eens met mijn neus in de boter, want het wordt prachtweer. Ik ga om te chillen, mezelf op te laden en om mijn lieve vrienden weer te zien.

Groot gemis
En na deze week smacht ik naar de kinder-armpjes om mijn nek heen geklemd, het gegiechel en de lieve blikken van mijn hubby. Ik ga ze missen, maar we hebben facetime, watsapp en de telefoon. In mijn vorige baan zat ik maandelijks veel in Frankrijk en sprak ik mijn man elke avond via skype. We kletsten toen altijd urenlang. Hier kijk ik stiekem ook wel naar uit. Al ben ik ver weg, ik ben ook weer heel dichtbij. In die tijd had ik trouwens geen kinderen en voor het eerst zie ik ze zo lang niet. Ik laat zeker een traantje, maar buiten het zicht van de kleintjes. Bij papa gaat het groot feest worden, dat weet ik nu al. hij is de leukste papa ever!

En jullie?
Nu ben ik natuurlijk heel nieuwsgierig naar jullie me-time. Plannen jullie het wel in voor jezelf? Of heb je er juiste helemaal geen behoefte aan? En zijn jullie wel eens in je uppie op vakantie geweest? Of kun je je juist echt niet vinden in mijn verhaal, laat maar weten, ik ben benieuwd!

Liefs Olivette

We zijn ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en zouden het superleuk vinden als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief