Delen vinden we super lief

Heb je het meegekregen dat er veel misstanden zijn met financiële producten waarbij er variabele rente berekend is? Iedereen die een lening, schuld of hypotheek heeft, of heeft gehad de afgelopen 30 jaar, heeft te veel rente betaald, ongeveer een paar duizend euro per jaar te veel. Samen met mijn zus hadden we een winkel in Apeldoorn waar een lening voor was afgesloten bij de ABN AMRO. Als jonge ondernemers hadden we krediet nodig om de grote orders uit China te voorfinancieren. De zaken gingen goed, eigen collecties werden ontworpen en samen konden we de wereld aan. Tot er zendingen binnen kwamen met te korte kettingen, haarsieraden waar de Swarovski kristallen uitvielen en 9/11 ons allen deden bibberen van angst. De banken bleven hoge rentes vragen en wij werkten hard om de hoge rentes af te lossen. Té hoge rentes bleek nu jaren later… Qollect claim is dan ook een platform dat ik graag deel.

Woeker rentes

Banken hebben lange tijd een hogere rente berekend op de leningen/schulden dan toegestaan was. Een variabele rente mogen ze verhogen als ‘de markrente’ stijgt. Dat hebben ze uiteraard gedaan. Tegelijkertijd horen ze ook de variabele rente te verlagen als ‘de marktrente’ daalt. En dát hebben de banken in heel veel gevallen niét gedaan. En tegelijkertijd rekenden ze zelfs boetes als je te veel zou aflossen. Ze hebben dus gewoon in strijd met de wet gehandeld en te veel rente in rekening gebracht, zonder dat je dat in de gaten had. Niet eerlijk en het is dan ook heel fijn dat de alarmbellen zijn af gegaan.

Dat geldt voor

Herken jij jezelf in onderstaande situaties?

  1. Een hypotheek voor je huis of je bedrijfspand
  2. Een persoonlijke lening of doorlopend krediet
  3. Een lening voor een auto, een wasmachine of ander gekocht product
  4. Debetstanden op een betaalrekening
  5. Schulden uit rekening courant
  6. Leningen voor zakelijke investeringen
  7. Het gebruik van creditcards

De voorwaarde is dat de rente die je betaalde niet vast was maar ‘variabel’. Bij persoonlijke leningen en betaalrekeningen is dat bijna standaard, maar heel veel andere leningen ook. Berekeningen laten zien dat dat voor minstens 8 miljoen Nederlanders geldt! De banken hebben hier rekening mee gehouden en een vergoeding potje aangemaakt. Ook jij kan daar aanspraak op maken als je je in dit verhaal herkent. Maar ga niet te snel akkoord met wat wordt aangeboden!

Het gaat om een serieus bedrag. Berekeningen laten zien dat de banken waarschijnlijk meerdere miljarden ten onrechte hebben geïncasseerd. Ze hebben geprofiteerd van de onwetendheid van mensen en dat mensen de banken ‘vertrouwden’. Deze berekeningen betreffen alleen de particuliere personen. Bedrijven hebben net zo goed geld te vorderen waarbij de claim dus eigenlijk nog hoger is.

Bank attack, al gaat het hier wel om speelgeld

Tel uit je winst

Het bedrag dat iemand te veel heeft betaald kan al snel oplopen naar een paar duizend euro per persoon. Er zijn inmiddels ook schades bekend van enkele tienduizenden euro’s. Zeker de moeite waard om te kijken of dit ook voor jou geldt. Wij gaan er ook zeker induiken. Destijds voelde het al oneerlijk en ook nu blijkt het onderbuikgevoel terecht geweest te zijn geweest!

Compensatie regelingen

De Consumentenbond heeft onlangs met sommige banken ‘afspraken gemaakt’ over compensatie, zoals met de Rabobank en ABN AMRO en rentevergoeding Interbank. Die banken proberen er op die manier gemakkelijk van af te komen, want ze betalen veel te weinig. Zomaar een voorbeeld: iemand krijgt € 300, terwijl hij recht heeft op € 18.000! Let dus goed op dat je niet zomaar akkoord gaat met een aangeboden compensatie. Het interview met de persafdeling van ABN AMRO hoorde ik recent op BNR newsradio en ik hoorde aan alles dat hij zich in het nauw gedreven voelde. De uitkomst was voor hem eerlijk, desondanks is dat het voor de betalers niet altijd. Vooralsnog gaat om vrijwel alle banken en kredietverschaffers in Nederland. Jouw bank zit er ongetwijfeld ook bij!

Maar er komt actie. Qollect is een nieuwe jonge onderneming die de banken achter hun kont aan gaat zitten. Dit initiatief is opgezet door verschillende experts die zich al eerder hebben ingezet voor het terughalen van onterecht betaalde bedragen. Deze zaken liepen onder andere tegen Fortis, Airbnb en A.S.R.. Zij gaan deze schade voor je ophalen. Daarvoor is nodig dat je je aansluit. Laat je gegevens achter bij Qollect en wordt op de hoogte gehouden. Ook vind je er meer informatie. Aanmelding is vrijblijvend en gratis!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter| Facebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief