Delen vinden we super lief

“Mama, mama, mag ik nu?!!!” Onze meisjes vinden de MiniMeis fan-tas-tisch! Het bijzondere van deze kinderdrager is dat je de kids niet op je rug draagt maar op je schouders. Super leuk voor de kindjes, die vanuit hoge hoogte de wereld om zich heen kunnen ontdekken.

Van papa’s voor papa’s…en mama’s

Drie Noorse vaders hebben de handen in één geslagen om de perfecte kinderdrager te maken. Met als belangrijkste eis dat het comfortabel en ergonomisch moest zijn voor ouder en kind. Na een paar jaar was daar: De MiniMeis. Een kinderdrager waarbij de kleine heel comfortabel in een soort stoeltje op je schouders zit. Dat is weer eens wat anders dan achterop in een rugzak. Blijkbaar is het ook een stuk beter voor je omdat traditionele dragers je rug verkeerd belasten.

MiniMeis kinderdrager

Klein maar fijn

Onze MiniMeis werd netjes afgeleverd in een doos. In de doos zat een compact pakje. Super handig zo een klein pakketje. Ideaal voor in een auto die tot de nok toe vol zit met vakantiespullen of voor bewoners van een niet zo ruim appartement. Er valt altijd wel een gaatje te vinden waar je de MiniMeis op kunt bergen. Vandaag heb ik het onderin de kinderwagen meegenomen. Het is niet alleen klein, het is ook nog eens lekker licht.

The festival mood

Toen ik voor het eerst deze kinderdrager zag, raakte ik direct in de festival sfeer. Hoe gaaf is het om vanuit mama’s of papa’s schouders over alle grote-mensen-hoofden heen te kunnen kijken? Dat is toch een stuk leuker dan als ‘peuter van een meter groot’, tegen allerlei onderbenen aan te kijken. Sinds we in Brabant wonen nemen we ons meisje elk jaar mee naar Jazz in Duketown. Lekker genieten van live muziek, ijsjes en als het mee zit een lekker zonnetje. Dit jaar wordt het optimaal genieten voor de kleintjes.

De wereld ontdekken

Heerlijk vind ik het om samen met de meisjes op stap te gaan. Met de oudste ging ik de hele dag de stad in terwijl zij lekker lag te slapen in de kinderwagen. Als de kleintjes iets ouder worden, willen ze wat meer zien dan alleen de wanden van de kinderwagen. Terwijl de slaapjes steeds korter worden, wordt de wereld om hun heen steeds groter.

De kinderwagenbak is ondertussen definitief naar zolder verbannen. In plaats daarvan zit onze baby tegenwoordig rechtop. Heel erg van harte gaat dat niet. Zodra ik haar in de wagen zet, strekt ze haar hele lichaampje in plank stand want vastgezet worden in de kinderwagen vindt ze niks. Totaal anders is het als ze in de MiniMeis mee mag.

Ik nu, ik nu, ik nu!

Onze meiden vinden de MiniMeis helemaal te gek. De oudste (een peuter van bijna 4) zou er het liefst uren in zitten. Zodra ik het ding tevoorschijn tover, wordt ze helemaal enthousiast. Grappig genoeg houdt ze het nooit zo lang vol als ik haar op mijn nek zet (zonder drager). Het is toch een beetje spannend zo hoog in de lucht. De MiniMeis is voor mijn meisje een soort stoeltje. Het zit lekker en geeft haar een veilig gevoel. Ze kan lekker om zich heen kijken en zelfs met haar armen in de lucht blijft ze prima zitten. Kleine zus van 11 maanden, is al net zo gek op deze kinderdrager. Ze begint met haar voetjes te trappelen van plezier als ze in haar ‘stoeltje’ op mijn nek geplaatst wordt.

miniMeis

Het zit lekker en geeft haar een veilig gevoel. Ze kan lekker om zich heen kijken en zelfs met haar armen in de lucht blijft ze prima zitten. Kleine zus van 11 maanden, is al net zo gek op deze kinderdrager. Ze begint met haar voetjes te trappelen van plezier als ze in haar ‘stoeltje’ op mijn nek geplaatst wordt.

Saftey first bij deze kinderdrager

De MiniMeis is gemaakt voor kinderen van 6 maanden tot 5 jaar oud. Voor de allerkleinsten zit er een extra schouderbandje zodat ze goed vast zitten. Vooral voor onze dreumes-to-be is het een ideale drager. Zo klein als ze is met haar korte beentjes, is het fijn dat ze stevig vast zit met haar beentjes en dankzij de rugleuning niet achterover kan vallen. Als ik wil kijken of ze er nog een beetje vrolijk bij zit pak ik het spiegeltje er bij. Zo kunnen we elkaar gezellig even aankijken.

Alle handigheidjes op een rijtje

Ik ben helemaal blij met de MiniMeis. Hierbij even alle handigheidjes op een rijtje. Lekker overzichtelijk.

  • De kindjes vinden het fantastisch! Ze kunnen over alles en iedereen heen kijken. Een stuk beter dan alleen papa’s achterhoofd.
  • Klein maar fijn. Het is makkelijk in en uit te klappen. Opgevouwen is het lekker compact en kan je altijd wel ergens een plekje vinden om het op te bergen of mee te nemen.
  • Al die handjes de lucht in! De kleine zit goed vast dus we hebben allebei de handen vrij. Zo kunnen we een mooie polonaise maken.
  • Natuurlijke houding voor ouder en kind. Het gewicht wordt verdeeld over je schouders waardoor je geen verkeerde houding forceert.

Op de site staat een handig instructiefilmpje dat precies laat zien hoe je met de MiniMeis aan de slag kunt gaan. Er is niks ingewikkelds aan dus binnen no time zit de kleine op je schouders en kan de ontdekkingstocht beginnen. Wij nemen hem overal mee naartoe en hij gaat zéker met ons mee op vakantie. Want de MiniMeis kan overal en altijd. Of je nou even snel een boodschapje gaat doen, een festival bezoekt of een mooie boswandeling gaat maken.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief