Delen vinden we super lief

Wie kent niet de verhalen van de striphelden Astérix en Obelix? Velen van ons zijn er mee opgegroeid en hebben een stripboek (of meerdere) over dit duo gelezen of de tekenfilms gezien. De verhalen over kleine, maar slimme Astérix en zijn grote en sterke vriend Obelix spelen zich af in de tijd van de Romeinen, rond 50 jaar voor Christus. Astérix en Obelix woonden in een dorpje in Gallië (Bretagne). Dit dorp kon als enige weerstand bieden tegen de Romeinen en dat was tot grote ergernis van Julius Caesar.

Asterix’ naam is afgeleid van het teken asterisk, het hoge vijf- of zespuntige sterretje dat ook op je toetsenbord zit. 

Toverdrank

De reden dat zij dit konden, was omdat de druïde (een soort priester) van het dorp, Panoramix, een toverdrank kon brouwen die er voor zorgde dat je beresterk werd. Obelix is als kind in de ketel met toverdrank gevallen en daardoor heel sterk geworden. Obelix is een beetje naïef en altijd bezig met eten. Is hij niet aan het eten, dan denkt hij aan eten. Het liefst verorbert hij hele everzwijnen. En hoe hij denkt over de Romeinen, blijkt uit de bekende uitspraak die bij veel lezers van een Astérix en Obelix stripboek is blijven hangen “rare jongens, die Romeinen.

De stripverhalen van Asterix en Obelix zijn leuk voro jong én oud vanwege de vele intelligente woordgrappen en humoristische doordenkertjes

De boeken

Alle Astérix verhalen hebben een hoge dosis humor, maar ook staan ze vol met levenswijsheden. Er zijn bijna 40 verhalen in stripboekvorm. En het feit dat er ruim 400 miljoen exemplaren zijn verkocht, geeft wel aan dat je iets mist als je zelf niet minstens één van deze stripboeken hebt gelezen.

asterix, parc asterix

De avonturen

Astérix en Obelix zijn een onafscheidelijk duo, samen met hun kleine witte hond idéfix. Ze reizen samen veel en maken allerlei avonturen mee. In het verhaal “Astérix en Cleopatra” moeten ze bijvoorbeeld Cleopatra te hulp schieten als zij ruzie heeft met Julius Caesar en in drie maanden tijd een paleis voor hem moet bouwen.

Astérix bedenkt een list en samen met de Galliërs lukt het. Ook het stripboek “Astérix en de Noormannen” is een genot om te lezen. Hier gaat Astérix niet op reis, maar komen de Noormannen naar het Gallische dorp in de hoop om het gevoel van angst te ontdekken. Ze denken dat ze dan vleugels krijgen en kunnen vliegen.

Parc Astérix

In Frankrijk nabij Parijs is het Parc Asterix, een park met 42 attracties, waar alles in stijl is van het Gallische dorp waar Astérix vandaan komt. Je kunt genieten van deze attracties, maar ook kun je de voorstellingen bekijken. Die zijn vol van humor en de nodige emoties, maar ook met stunts en speciale effecten.

Daarnaast is het natuurlijk heel erg leuk om de striphelden Asterix en Obelix in levende lijven te bewonderen en met ze op de foto te gaan. En je kunt als een echte Galliër ook op een Romein slaan. Het is echt een belevenis voor je gezin.

Op avontuur

Wil je in Parc Asterix verblijven, dan zijn er hotels op het terrein van het park. In zo’n hotel krijg je het gevoel dat je terug gaat in de tijd en in een Gallisch dorp woont. We gaan er in de herfstvakantie naartoe en zullen er geheel in stijl naartoe reizen. Bij Feestkleding 365 hebben we toffe, matching Asterix kostuums uitgekozen, die je in ons overzichtsblog zeer zeker terug zult gaan zien! We kunnen niet wachten!

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/OHrh5RWrOnE” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Ben je nog niet zo bekend met Astérix en Obelix en wil je meer weten, dan staat op internet veel informatie. Je kunt bijvoorbeeld Wikipedia raadplegen. En door je in hun verhalen te verdiepen, ga je jezelf misschien ook wel een stoere Galliër voelen. Een aanrader is ook de film, dan raak je alvast ietwat bekend met Asterix en Obelix.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief