Delen vinden we super lief

Deze wanna-be parisienne is echt dol op de mini taartjes die je in Frankrijk overal in de etalages ziet liggen. Ik kook deze tartelettes dan ook maar wat graag voor feestelijke middagen of een perfecte ‘le gouter, het snoepmoment in de namiddag! En zo nu en dan duik ik in de keuken om ze zelf te maken! Met de 80-jarige verjaardag van onze bonus opa, hét perfecte moment om ‘Nog meer kleine taartjes‘ uit te proberen! Na de bestsellers Kleine taartjes & Kleine hartige taartjes is dit de opvolger van de enige échte Franse patisserie van Amsterdam. In dit boek deelt Petit gâteau-eigenaresse Meike Schaling dé geheimen voor het bakken van kleine taartjes oftewel mijn o-zo geliefde tartelettes.

Nog meer kleine taartjes | Mix & match met nieuwe bodems, vullingen en toppings | Meike Schaling, Petit gâteau | 9789021578620 | € 18,50 | 17 november 2020

Tartelettes queen

In dit boek ontdek je nog meer nieuwe, heerlijke variaties, waaronder bodems met citroen, amandel of pistache en proef originele toppings als chocomousse en fruitige gelei. Met als extra een kleine tour du monde én recepten voor vegan, glutenvrije en lactosevrije bodems. Aangezien mijn collega een gluten allergie heeft, een perfect moment om voor haar in de keuken te duiken.

Vervolg op het eerste boek

Wat hebben we een plezier met het bakken van de kleine taartjes met het eerste boek. En velen met mij waardoor de vraag al snel kwam of ze niet een vervolg kon schrijven op het eerste boek, Kleine taartjes. Nu staan er in het eerste boek al veel van haar geheimen, maar is het toch heel goed gelukt om voor dit vervolg veel mooie nieuwe taartjes te verzinnen.

Petit gâteau is de enige écht Franse patisserie in Amsterdam van Meike Schaling en Patrice Andrieu. Het stel ontmoette elkaar in Parijs, waar Meike haar patisseriediploma behaalde.

Dit boek is voor alle bakkers, beginners en gevorderden, die maar geen genoeg kunnen krijgen van de enige, echte kleine taartjes. Wat is dit een leuk boek om cadeau te geven of te krijgen. Ik houd dit exemplaar wel echt zelf, want duik nu meteen de keuken in en tsja…ik ben geen schone bakker haha… En aangezien onze bonus opa 80 wordt, mag ik de keuken in duiken voor een magische taart!

Nog meer kleine taartjes is vanaf dinsdag 17 november verkrijgbaar in de (online) boekhandel.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaatDelen vinden we super lief