Delen vinden we super lief

Ik heb twee broers waarvan er één echt een spelletjesfanaat is. Dat heeft hij niet van een vreemde. Mijn opa Piet dobbelde heel wat af. Op zijn oude dag heeft hij zelfs speciaal een computer in huis gehaald zodat hij lekker kon kaarten op het scherm. Mijn broer speelt vooral ingewikkelde spellen met ellenlange spelregels die weken of zelfs maanden duren. Niks voor mij. Daar heb ik het geduld niet voor. Doe mij maar een potje Risk!

Risken met de jongens

Misschien was Risk wel het populairste spel bij ons thuis. Samen met Cluedo dan. Met een ongekend fanatisme, probeerden wij de hele wereldkaart te bezetten. Langzaam kleurt de hele kaart roze, blauw of groen. Ieder voor zich met maar één doel: de rest helemaal van de kaart spelen. Met goede strategieën en een portie geluk moet het wel lukken. Maar ja, je tegenspelers denken er precies zo over.

Risk door de jaren heen

Als je 60 jaar oud bent, is het logisch dat je een beetje met de tijd mee gaat en wat uiterlijke veranderingen ondergaat. Wij hadden de jaren 80 versie in huis (nee, ik ben niet zo een jonge moeder meer). Terwijl Madonna uit de cassetterecorder schalde, speelden wij Risk op een kleurrijk spelbord. De pionnetjes hadden 3, 4 of vijf puntjes. Lekker vintage ondertussen. Tegenwoordig zijn de pionnen veranderd in miniatuur strijders. Er bestaan ook special editions zoals een ‘Game of Thrones’of ‘Star Wars’ versie.

60 jaar, tijd voor een feestje!

In 1959 kwam het allereerste RISK spel op de markt. Precies 60 jaar geleden dus. Natuurlijk kunnen ze dit jubileum niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom is er een speciale, super-de-luxe editie van deze klassieker ter gelegenheid van zijn verjaardag. De uitvoering heeft een prachtige nieuwe look. Maar er zijn ook extra spelmogelijkheden toegevoegd waaronder de regels van de voorloper van RISK: ‘La Conquête du Monde’.

Nieuw spel in huis

Deze schitterende feesteditie, is een heel goed excuus om onze jaren 80 versie te vervangen. Die ligt trouwens bij mijn broer. Helemaal een goede reden om een nieuw exemplaar in huis te halen. Een ouderwets potje Risk voor uren spelplezier. Maar dan wel in een nieuw jasje. Met een hele dikke knipoog terug naar het begin. Natuurlijk is deze versie een must have voor de diehard fans. Onze meisjes zijn nog veel te jong maar met een paar tieners in huis is het ook echt een heel leuk familiespel. En dat al zestig jaar lang!

Risk 60 jaar editie € 56,99

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief